NRK Meny
Normal

Revansjelysten Svendsen fortsetter: – Det er et OL om bare to år

– Jo mer jeg tenker på det, jo mer tenker jeg at jeg har lyst på revansje, sier Emil Hegle Svendsen. Han tror han tar minst to nye år som skiskytter.

Svendsen

GIR IKKE OPP: Emil Hegle Svendsen fortsetter karrieren og ser fremover mot OL om to år.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I fjor varslet Svendsen at dette kunne bli hans siste sesong.

Den endte med stafettgull og jubel med Svendsen som ankermann for Norge. I tillegg tok han bronse på jaktstarten i Oslo-VM.

Men sesongen ble likevel ikke som Svendsen hadde forestilt seg. Han hadde trent mer enn noen gang, men fikk ikke betalt.

– Sesongen har ikke gått som jeg ville. Likevel klarte jeg å redde stumpene i VM resultatmessig. Men sesongen sett under ett er dårligere enn jeg hadde håpet.

– Motgangen har gitt meg mer sult som skiskytter. Hadde alt gått veldig bra og jeg hadde rasket med meg noen individuelle gull på hjemmebane, hadde nok sulten vært større på å legge opp.

– Må stikke fingeren i jorda

Han har vunnet det som er å vinne i skiskyting. 12 VM-gull og 4 OL-gull og 37 verdenscupseire er merittlista. Men Svendsen ønsker å gi seg med en god følelse.

– Det er et OL om bare to år. Jeg har lyst til å være med dit. Jeg kan ikke garantere noe, men jeg merker at når jeg tenker mye på det så tror jeg at jeg har mer i meg.

Svendsens VM-bronse på jaktstart var én av bare tre pallplasser denne sesongen. Han har ikke vunnet renn siden 20. desember 2014. Han har 34 starter i verdenscupen på rad uten seier. I samme periode står franske Martin Fourcade med 15 seire.

– Det er irriterende, men mest av alt motiverende mener Svendsen, som mener hele det norske laget har prestert under pari.

– Vi må stikke fingeren i jorda og innse at vi ikke har prestert bra nok som lag, sier han.

– OL frister veldig

Det stod ikke på motivasjonen før VM på hjemmebane.

Emil Hegle Svendsen har aldri trent så mye som før denne sesongen. I tillegg var han så godt som sykdoms- og skadefri under hele sesongoppkjøringen. Nå innser 30-åringen at mengde ikke er alt som skal til.

– Vi har trent mer enn noen gang, men det er tydelig at det ikke er det absolutt viktigste. Det viktigste er å ha en god fordeling mellom trening og hvile. Og ikke minst skytingen - den må vi skjerpe inn.

Motgangen har gitt ham ny motivasjon. Derfor blir Emil Hegle Svendsen etter alt å dømme å finne på start under OL i Pyoeng Chang i 2018.

– Det er et OL om to år som frister veldig. Jeg vil tilbake der jeg føler jeg hører hjemme, og det er blant de beste.

Siste nytt

 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters
 • Nok en skade for Dembélé

  Barcelonas Ousmane Dembélé var nylig tilbake fra skadeavbrekk, men må belage seg på nye uker på sidelinjen etter å ha pådratt seg en ny skade.

  Han gikk av med strekkskade i søndagens 4-2-seier over Real Sociedad.

  FBL-FRA-WC2018-TRAINING
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike