NRK Meny
Normal

Revansjelysten Svendsen fortsetter: – Det er et OL om bare to år

– Jo mer jeg tenker på det, jo mer tenker jeg at jeg har lyst på revansje, sier Emil Hegle Svendsen. Han tror han tar minst to nye år som skiskytter.

Svendsen

GIR IKKE OPP: Emil Hegle Svendsen fortsetter karrieren og ser fremover mot OL om to år.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

I fjor varslet Svendsen at dette kunne bli hans siste sesong.

Den endte med stafettgull og jubel med Svendsen som ankermann for Norge. I tillegg tok han bronse på jaktstarten i Oslo-VM.

Men sesongen ble likevel ikke som Svendsen hadde forestilt seg. Han hadde trent mer enn noen gang, men fikk ikke betalt.

– Sesongen har ikke gått som jeg ville. Likevel klarte jeg å redde stumpene i VM resultatmessig. Men sesongen sett under ett er dårligere enn jeg hadde håpet.

– Motgangen har gitt meg mer sult som skiskytter. Hadde alt gått veldig bra og jeg hadde rasket med meg noen individuelle gull på hjemmebane, hadde nok sulten vært større på å legge opp.

– Må stikke fingeren i jorda

Han har vunnet det som er å vinne i skiskyting. 12 VM-gull og 4 OL-gull og 37 verdenscupseire er merittlista. Men Svendsen ønsker å gi seg med en god følelse.

– Det er et OL om bare to år. Jeg har lyst til å være med dit. Jeg kan ikke garantere noe, men jeg merker at når jeg tenker mye på det så tror jeg at jeg har mer i meg.

Svendsens VM-bronse på jaktstart var én av bare tre pallplasser denne sesongen. Han har ikke vunnet renn siden 20. desember 2014. Han har 34 starter i verdenscupen på rad uten seier. I samme periode står franske Martin Fourcade med 15 seire.

– Det er irriterende, men mest av alt motiverende mener Svendsen, som mener hele det norske laget har prestert under pari.

– Vi må stikke fingeren i jorda og innse at vi ikke har prestert bra nok som lag, sier han.

– OL frister veldig

Det stod ikke på motivasjonen før VM på hjemmebane.

Emil Hegle Svendsen har aldri trent så mye som før denne sesongen. I tillegg var han så godt som sykdoms- og skadefri under hele sesongoppkjøringen. Nå innser 30-åringen at mengde ikke er alt som skal til.

– Vi har trent mer enn noen gang, men det er tydelig at det ikke er det absolutt viktigste. Det viktigste er å ha en god fordeling mellom trening og hvile. Og ikke minst skytingen - den må vi skjerpe inn.

Motgangen har gitt ham ny motivasjon. Derfor blir Emil Hegle Svendsen etter alt å dømme å finne på start under OL i Pyoeng Chang i 2018.

– Det er et OL om to år som frister veldig. Jeg vil tilbake der jeg føler jeg hører hjemme, og det er blant de beste.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: Siste etappe
VM svømming
EM fotball kvinner: Skottland - Portugal
VM svømming
Tour de France
EM fotball kvinner: Skottland - Portugal
Tour de France
Tour de France
EM fotball kvinner: Skottland - Portugal
Tour de France
Tour de France