Emil (21) knuste Svindal og Aamodt i «Ironman»-test

Alpintalentet Emil Blattmann (21) viste bokstavelig talt muskler da han satte historisk rekord i treningstesten «Ironman» mandag.

Aksel Lund Svindal og Emil Blattmann

Her er Emil Blattmann (t.h.) og Aksel Lund Svindal etter å ha tatt NM-sølv og -gull i super-G på Hafjell i mai. Nå viser Blattmann imponerende fysisk form før sesongstart.

Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund

– Det er helt klart et godt tegn før sesongen starter, sier Emil Blattmann til NRK.no.

«Ironman»-testen består av åtte forskjellige øvelser som gir en god pekepinn på det fysiske grunnlaget til alpinistene før og etter sesongen (se nederst i saken).

– Trent hardt

Blattmann endte til slutt på 1009 poeng, en poengsum OL- og verdensmester Aksel Lund Svindal aldri har vært i nærheten av, ifølge NTB. 29-åringen deltok ikke på mandagens test.

Kjetil André Aamodt hadde den gamle rekorden på 891 poeng, men da besto testen av sju øvelser.

– Det blir vanskelig å sammenligne meg med Aamodt, men jeg er uansett godt fornøyd. Resultatet gir en indikasjon på hvor hardt jeg har trent i løpet av året, sier Blattmann.

– Totalt uforberedt

Alpinistene har innført en ordning der det deles ut t-skjorter til utøverne som passerer visse poengsummer på «Ironman»-testen, men Blattmanns rekord var så uventet at sportssjef Claus J. Ryste ikke hadde noen t-skjorte å tilby.

– Vi var totalt uforberedt på at han skulle klare over 1000 poeng. Dette er utrolig bra, og setter en ny standard i alpinmiljøet her hjemme. Emil er et stort alpintalent, men det er kjempetøft i verdenstoppen. Til vinteren håper vi derfor han kan etablere seg i europacupen. I fremtida har han alle muligheter hvis han satser like hardt, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Blattmann har også tidligere hatt sterke resultater i «Ironman»-testen. I mai var han kun elleve poeng unna å ta rekorden med 880 poeng, ifølge Skiforbundets nettsider.

I mai tok han også NM-sølv i super G – kun slått av Aksel Lund Svindal.

Her er Blattmanns resultater fra «Ironman»-testen:

 • Benkpress: 125 kilo
 • Knebøy maksløft: 205 kilo
 • 3000 meter: 11.02.
 • Knebøy - 29 repetisjoner: 130 kilo
 • Antall hang-ups: 18
 • 90 sekunder kassehopp: 100 hopp
 • Vertikale situps: 24
 • Hexagonal Obstacle (spensthopp rundt seks kjegler med spesifikke mål, fire runder): 17,7 sekunder

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal