Emery fikk sparken i Arsenal – svenske overtar

Unai Emery fikk fredag sparken som trener i Premier League-klubben Arsenal. Fredrik Ljungberg overtar sjefsstolen.

Emery

FERDIG: Unai Emery er ferdig som manager for Arsenal.

Foto: EDDIE KEOGH

– Det var vel på tide. Det har ligget litt i kortene en stund. Jeg tror ikke det var noen annen måte å gjøre det på. Det er bråstopp i klubben sportslig sett, så det er et riktig valg, sier daglig leder i Arsenals norske supporterklubb, Roar Myrvang, til NRK.

Unai Emery er ferdig som trener for Arsenal, det bekrefter London-klubben i en pressemelding på sine sider.

Klubbhelt overtar

Videre skriver de at de har utnevnt Fredrik Ljungberg som midlertidig trener, mens jakten på en ny hovedtrener pågår. Ljungberg trer med det opp fra rollen som assistenttrener.

Og at Arsenal nå får en tidligere klubblegende som trener, ser Myrvang positivt på.

– Ljungberg er en stor helt, så jeg tror han midlertidig vil klare å løfte laget og at vi får en ny spirit inn i laget, som det ofte gjør.

Ljungberg

NY SJEF: Fredrik Ljungberg.

Foto: GLYN KIRK

Svensken spilte for Arsenal i perioden 1998 til 2007, og noterte seg for 216 kamper og 46 mål.

Ljungberg avsluttet karrieren i 2012, etter et kort opphold i den japanske klubben Shimizu S-Pulse. Han gjorde imidlertid comeback i 2014 for den indiske klubben Mumbai City. Der ble det med én sesong og fire kamper.

Svensken ble ansatt som assistenttrener i Arsenal juni i år, etter å ha jobbet med klubbens U23-lag.

Begeret var fullt

Emery tok over etter Arsène Wenger 23. mai i fjor, men har ikke levd opp til forventningene i London-klubben. Spanjolen vant Europaligaen tre år på rad med Sevilla før han vant serie og cup med franske PSG.

Etter en lang rekke med svake resultater denne sesongen fikk styret i London-klubben nok. Dråpen som fikk begeret til å renne over var tapet mot Eintracht Frankfurt (1–2) i Europaligaen torsdag.

Carl-Erik Torp

IKKE OVERRASKENDE: NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, er ikke overrasket over sparkingen av Emery.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Det er ikke overraskende. Det måtte komme, med svake resultater og svikt i spillet for tiden, så var han bookmakernes favoritt til å få sparken først av trenerne i den engelske ligaen, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

48-åringen har ikke vært i nærheten av å gjenskape suksessen i England. Etter sju strake kamper uten seier var det slutt og klubben bekreftet at de skiller lag med spanjolen.

Et helt riktig valg, ifølge Torp.

– De var inne i et sport nå som det i alle fall så ut til å være vanskelig å komme seg ut av. Tiden vil vise om det er riktig, selvfølgelig, man kan alltid spekulerer i tid, den tiden trenere får og om det vil snu. Men det har ikke vært noen tegn på at det skulle bli noe bedre i fremtiden med Emery som sjef der, konkluderer Torp.

Arsenal ligger på åttendeplass i Premier League etter 13 spilte kamper. Det skiller allerede 19 poeng opp til serieleder Liverpool, mens det er åtte poeng opp til Chelsea på den viktige fjerdeplassen.

Siste nytt

 • Poengløs Zuccarello

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild tapte 5-3 for Chicago Blackhawks i natt. Zuccarello hadde ingen poeng i kampen, men lagkamerat Eric Staal scoret sitt NHL-poeng nummer 1000 i karrieren.

  Wild Blackhawks Hockey
  Foto: Paul Beaty / AP
 • Strandberg til italiensk fotball

  Stefan Strandberg har signert for Trapani i italiensk Serie B. Strandbergs kontrakt med russiske Krasnodar gikk ut i sommer, og han har siden vært uten arbeidsgiver. Midtstopperen har 10 landskamper for Norge. (NTB)

  Fotball herrer, A-landslaget trener på Ullevaal stadion.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Kamp avbroten etter stygge tilrop

  2. divisjonskampen i Spania mellom Rayo Vallecano og Albacete blei avbroten ved pause på grunn av stygge tilrop frå publikum til Albacetes ukrainske spelar Roman Zozulia (biletet).

  Begge laga bad i pausen dommaren bryte av kampen.

  Zozulia spela nokre kampar for Rayo i 2017. Då ville nokre av fansen også ha han bort frå klubben på grunn av det dei meinte var høgre-ekstreme synspunkt, noko han sjølv avviste.

  Roman Zozulia
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal