Emery fikk sparken i Arsenal – svenske overtar

Unai Emery fikk fredag sparken som trener i Premier League-klubben Arsenal. Fredrik Ljungberg overtar sjefsstolen.

Emery

FERDIG: Unai Emery er ferdig som manager for Arsenal.

Foto: EDDIE KEOGH

– Det var vel på tide. Det har ligget litt i kortene en stund. Jeg tror ikke det var noen annen måte å gjøre det på. Det er bråstopp i klubben sportslig sett, så det er et riktig valg, sier daglig leder i Arsenals norske supporterklubb, Roar Myrvang, til NRK.

Unai Emery er ferdig som trener for Arsenal, det bekrefter London-klubben i en pressemelding på sine sider.

Klubbhelt overtar

Videre skriver de at de har utnevnt Fredrik Ljungberg som midlertidig trener, mens jakten på en ny hovedtrener pågår. Ljungberg trer med det opp fra rollen som assistenttrener.

Og at Arsenal nå får en tidligere klubblegende som trener, ser Myrvang positivt på.

– Ljungberg er en stor helt, så jeg tror han midlertidig vil klare å løfte laget og at vi får en ny spirit inn i laget, som det ofte gjør.

Ljungberg

NY SJEF: Fredrik Ljungberg.

Foto: GLYN KIRK

Svensken spilte for Arsenal i perioden 1998 til 2007, og noterte seg for 216 kamper og 46 mål.

Ljungberg avsluttet karrieren i 2012, etter et kort opphold i den japanske klubben Shimizu S-Pulse. Han gjorde imidlertid comeback i 2014 for den indiske klubben Mumbai City. Der ble det med én sesong og fire kamper.

Svensken ble ansatt som assistenttrener i Arsenal juni i år, etter å ha jobbet med klubbens U23-lag.

Begeret var fullt

Emery tok over etter Arsène Wenger 23. mai i fjor, men har ikke levd opp til forventningene i London-klubben. Spanjolen vant Europaligaen tre år på rad med Sevilla før han vant serie og cup med franske PSG.

Etter en lang rekke med svake resultater denne sesongen fikk styret i London-klubben nok. Dråpen som fikk begeret til å renne over var tapet mot Eintracht Frankfurt (1–2) i Europaligaen torsdag.

Carl-Erik Torp

IKKE OVERRASKENDE: NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, er ikke overrasket over sparkingen av Emery.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Det er ikke overraskende. Det måtte komme, med svake resultater og svikt i spillet for tiden, så var han bookmakernes favoritt til å få sparken først av trenerne i den engelske ligaen, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

48-åringen har ikke vært i nærheten av å gjenskape suksessen i England. Etter sju strake kamper uten seier var det slutt og klubben bekreftet at de skiller lag med spanjolen.

Et helt riktig valg, ifølge Torp.

– De var inne i et sport nå som det i alle fall så ut til å være vanskelig å komme seg ut av. Tiden vil vise om det er riktig, selvfølgelig, man kan alltid spekulerer i tid, den tiden trenere får og om det vil snu. Men det har ikke vært noen tegn på at det skulle bli noe bedre i fremtiden med Emery som sjef der, konkluderer Torp.

Arsenal ligger på åttendeplass i Premier League etter 13 spilte kamper. Det skiller allerede 19 poeng opp til serieleder Liverpool, mens det er åtte poeng opp til Chelsea på den viktige fjerdeplassen.

Siste nytt

 • Crystal Palace-spiss i isolasjon

  Crystal Palace sin viktigste offensive-spiller, Wilfried Zaha, er utilgjengelig til mandagens kamp mot Burnley.

  Spissen er plassert i isolasjon etter å ha avgitt en positiv test på koronaviruset. Det bekreftet manager Roy Hodgson i forkant av kampstart.

  – Han har dessverre testet positivt på koronaviruset, så han er i isolasjon og venter på svaret på den neste testen, sa trenerveteranen.

  Zaha står med scoringer i ligaen så langt denne sesongen. (NTB)

   Luke Ayling og Wilfried Zaha
  Foto: Matthew Childs / AP
 • Storbritannia åpner for tilskuere

  Opp til 4000 tilskuere kan få plass på britiske idrettsarenaer fra 2. desember, opplyste statsminister Boris Johnson om mandag, ifølge Sky Sports.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav, kan så mange som 4.000 personer bli sluppet inn.

  Dermed kan tilskuere snart bli å se på kamper i blant annet Premier League igjen.

  Pappfigurer av Brighton-supportere
  Foto: Glyn Kirk / AP
 • Vil ha skiskyting i Holmenkollen

  Verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen går på de planlagte datoene 18.-21. mars og avslutter dermed den kommende sesongen.

  Samtidig er det klart at tsjekkiske Nove Mesto overtar verdenscuphelgen i Beijing som skulle vært et slags prøve-OL foran lekene i den kinesiske hovedstaden i 2022.

  Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har nå spikret kalenderen for siste tredel av sesongen, mens de to første tredelene var klare fra før. Verdenscupåpningen skjer i finske Kontiolahti kommende helg.

  (NTB)

  Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjaastad Christiansen
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal