Sagosen fikk hvile i storseieren – ropte seg hes på benken

Etter en tøff start vant Norge til slutt kontrollert i åpningskampen mot Slovakia. Det ga muligheter for å hvile stjernespilleren Sander Sagosen.

Håndball-EM herrer 2022: Norge - Slovakia

HVILE: Sander Sagosen satt store deler av kampen på benken.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det var klasseforskjell på disse to lagene etter hvert i denne kampen, mener NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

De norske håndballherrene stakk til slutt av med en forventet 35-25-seier mot EM-vertene Slovakia.

Landslagssjef Christian Berge virket ganske så fornøyd med seieren i åpningskampen.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group F - Norway v Slovakia

FORNØYD: Landslagssjef Christian Berge mener Norge fikk en fin start på EM.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

– Det er en kamp vi var forberedt på. De er gode fysisk og spiller bra i starten. Men vi spiller en fin, fin kamp, sier Berge på TV 3s sending.

Overfor NRK utdyper landslagssjefen:

– Vi tar med oss at vi begynner å finne hverandre i samhandlinga. Vi finner strek mye, vi klarer å sette opp spill som passer godt, og vi er tøffe defensivt. Vi tar med oss mye og bygger videre på det.

Sagosen brukte tid på benk

Samtidig innrømmer landslagssjefen at de kan enda bedre. For det kommer tøffere motstander, sannsynligvis allerede på lørdag mot Russland.

– Det kommer tøffere motstandere. Jeg sitter med en følelse at vi ikke er stabile nok over 60 minutter, mener Berge.

Sagosen satt ganske store deler av kampen på benken. Men stjernespilleren er fornøyd med hvordan kampen utartet.

– God start for min del. Kommer inn i mesterskap og det er en god seier. Men vi visste motstanderen var så som så, sier Sagosen.

Han innrømmer at det var litt åpningsnerver.

– De får ballene i mål, men blir etter hvert mer slitne. At det skulle bli «walk in the park», visste vi at ikke kom til å skje, påpeker den kommende Kolstad-spilleren.

Derfor var beskjeden til laget før kamp at alle måtte gi alt, både på benken og banen. Den oppfordringa fulgte Sagosen til gagns.

– Jeg har ropt som bare det på benken. Vi skulle være på både på benken og banen i dag. Så jeg fikk jobba med stemmen i dag, sier en tydelig hes Sagosen til NRK.

Norge var favoritter mot Slovakia, som aldri hadde vunnet en EM-kamp før. De har dessuten ikke deltatt i mesterskapet siden 2012, men som EM-vert sammen med Ungarn fikk de plass i årets mesterskap.

Slurvete norsk start

Norge fikk en drømmestart mot slovakene, der de scoret de tre første målene av kampen. Men så skulle det bli mer slurvete, og skuddene ble ofte enten reddet eller havnet utenfor mål.

Og Slovakia virket rett og slett mer påskrudd. Etter hvert snudde vertene, og det gjorde kommentatorene bekymret.

– Det er vesentlig mer fart i det Slovakia gjør i etablert spill enn det Norge gjør, sa NRKs kommentator Patrick Rowlands.

Men etter en tøff periode, rykket nordmennene ifra. Lagene gikk til pause med 15–11.

I andre omgang fortsatte Christian Berges menn i det gode sporet, og de fikk stadig bedre kontroll på slovakene, og ledelsen ble aldri truet.

Seieren ble et faktum foran 25 prosent tilskuerkapasitet. Det vil si i overkant av 1500 tilskuere.

Lørdag venter nok hakket tøffere motstand for Norge i Russland.

Siste nytt

 • BBC: Lampard tilbudt jobben som Everton-manager

  Everton har tilbudt Frank Lampard jobben som manager i klubben, melder BBC, som hevder at han fikk tilbudet etter en intervjurunde og et styremøte fredag.

  Lampard har vært uten jobb siden han fikk sparken som Chelsea-manager for ett år siden. Han fikk 18 måneder som sjef i klubben han i mange år tjente som spiller, og der han skaffet seg status som klubblegende.

  Soccer Chelsea Lampard
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

  Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

  Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal