NRK Meny
Normal

Ungarn med EM-overraskelse: – En drøm som gikk i oppfyllelse

Han er trolig én av EMs minst målfarlige spisser. I dag sørget Adam Szalai (28) likevel for at EMs kanskje dårligste lag fikk en drømmestart på mesterskapet.

Adam Szalai spilles gjennom av Kleinheisler og kriger Ungarn i ledelsen. Fuchs opphever offsiden.

Laster innhold, vennligst vent..

Laszlo Kleinheisler og Szalai kombinerte, sistnevnte kriget ballen i mål da timen var spilt, og det virket som om han nesten ikke trodde det selv.

28-åringen hadde nemlig ikke scoret for hverken klubb- eller landslag siden desember 2014, før han senket Østerrike i dag, og da han skjønte at han faktisk hadde scoret, løp av bort til Ungarn-fansen og jublet lenge og uhemmet.

For første gang på evigheter.

– Nå skal Østerrike få det tungt, kommenterte NRK-ekspert Karl Petter Løken.

HOLD DEG OPPDATERT: Kampoppsett og resultater

Østerriksk utvisning

Og han fikk helt rett.

Bare minutter etter Ungarns scoring fikk Alexandar Dragović sitt andre gule, og Østerrike jaget utligning med én mann mindre. Det ble for tøft, og i stedet kontret Ungarns Zoltan Stieber inn 2-0 rett før full tid.

– EMs første skrell, konstaterer Løken på direkten.

Stieber gjør alt alene. Kommer alene med keeper og kan sette ballen i åpent mål. Dermed er kampen avgjort.

Kovács: – Veldig stolt

Bernd Storck

UNGARN-TRENER: Bernd Storck

Foto: Sergio Perez / Reuters

– Jeg er veldig stolt, sier ungarske Péter Kovács i NRKs EM-studio rett etter kampslutt.

Helt siden Ungarn tok seg til EM på bekostning av Norge i fjor høst, har Stieber, Szalai og resten av gjengen blitt omtalt som mesterskapets trolig svakeste lag. Østerrike, med Bayern München-stjerne David Alaba, har blitt sett på som en EM-joker.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. En tøff kamp hvor vi slet med å komme inn i det, men deretter overgikk alle hverandre og vant, oppsummerer trener Bernd Storck.

Laster innhold, vennligst vent..

Målløst til pause

2-0-seier til Ungarn var nok det få som så komme, men Ungarn skapte overraskende store problemer for Østerrike også før hvilen. Det var ikke det at Zoltan Gera og co. produserte sjanse på sjanse, men de hadde bra med ball, og de presset tidvis Østerrike lavt på banen.

Det skal nevnes at nevnte Alaba hadde to store muligheter tidlig i omgangen, i tillegg til at joggebuksekeeperen Gabor Kiraly måtte ut i full strekk etter et Zlatko Junuzović-skudd etter en drøy halvtime. Likevel var også Ungarn frempå ved flere anledninger, og det var fortjent nok at ingen ledet til pause.

LES DEG OPP: Her er NRKs store EM-guide

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Wiggen til FC København igjen

  Bård Wiggen (55) vender tilbake til FC København, der han igjen blir assistenttrener under Ståle Solbakken.

  Nylig ga Wiggen seg som sportssjef i Viking. Han har jobbet for klubber i Norge de siste årene etter at han og Solbakken skilte lag i 2012.

 • Sjarapova blir etterforska i India

  Tennisstjerna Maria Sjarapova blir granska av indisk politi etter at eit prosjekt med luksusbustader som ho er ein av dei som står bak, kollapsa.

  Firmaet bak prosjektet er mistenkt for å ha henta ut millionar av dollar før kollapsen.

  Maria Sjarapova i Wimbledon
  Foto: CARL DE SOUZA
 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn