NRK Meny
Normal

Ungarn med EM-overraskelse: – En drøm som gikk i oppfyllelse

Han er trolig én av EMs minst målfarlige spisser. I dag sørget Adam Szalai (28) likevel for at EMs kanskje dårligste lag fikk en drømmestart på mesterskapet.

Adam Szalai spilles gjennom av Kleinheisler og kriger Ungarn i ledelsen. Fuchs opphever offsiden.

Laster innhold, vennligst vent..

Laszlo Kleinheisler og Szalai kombinerte, sistnevnte kriget ballen i mål da timen var spilt, og det virket som om han nesten ikke trodde det selv.

28-åringen hadde nemlig ikke scoret for hverken klubb- eller landslag siden desember 2014, før han senket Østerrike i dag, og da han skjønte at han faktisk hadde scoret, løp av bort til Ungarn-fansen og jublet lenge og uhemmet.

For første gang på evigheter.

– Nå skal Østerrike få det tungt, kommenterte NRK-ekspert Karl Petter Løken.

HOLD DEG OPPDATERT: Kampoppsett og resultater

Østerriksk utvisning

Og han fikk helt rett.

Bare minutter etter Ungarns scoring fikk Alexandar Dragović sitt andre gule, og Østerrike jaget utligning med én mann mindre. Det ble for tøft, og i stedet kontret Ungarns Zoltan Stieber inn 2-0 rett før full tid.

– EMs første skrell, konstaterer Løken på direkten.

Stieber gjør alt alene. Kommer alene med keeper og kan sette ballen i åpent mål. Dermed er kampen avgjort.

Kovács: – Veldig stolt

Bernd Storck

UNGARN-TRENER: Bernd Storck

Foto: Sergio Perez / Reuters

– Jeg er veldig stolt, sier ungarske Péter Kovács i NRKs EM-studio rett etter kampslutt.

Helt siden Ungarn tok seg til EM på bekostning av Norge i fjor høst, har Stieber, Szalai og resten av gjengen blitt omtalt som mesterskapets trolig svakeste lag. Østerrike, med Bayern München-stjerne David Alaba, har blitt sett på som en EM-joker.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. En tøff kamp hvor vi slet med å komme inn i det, men deretter overgikk alle hverandre og vant, oppsummerer trener Bernd Storck.

Laster innhold, vennligst vent..

Målløst til pause

2-0-seier til Ungarn var nok det få som så komme, men Ungarn skapte overraskende store problemer for Østerrike også før hvilen. Det var ikke det at Zoltan Gera og co. produserte sjanse på sjanse, men de hadde bra med ball, og de presset tidvis Østerrike lavt på banen.

Det skal nevnes at nevnte Alaba hadde to store muligheter tidlig i omgangen, i tillegg til at joggebuksekeeperen Gabor Kiraly måtte ut i full strekk etter et Zlatko Junuzović-skudd etter en drøy halvtime. Likevel var også Ungarn frempå ved flere anledninger, og det var fortjent nok at ingen ledet til pause.

LES DEG OPP: Her er NRKs store EM-guide

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Surt tap for Ruud i Miami

  Casper Ruud tapte første kamp i ATP-kvalifiseringen i Miami. Han tapte i strake sett 3-6, 6–7 (8–10) mot australske John Millman.

  Ruud gjorde en dobbeltfeil på stillingen 8–8 i tiebreaket i andre sett. På neste poeng tok Millman seieren.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Salah nærmer seg scoringsrekord

  Liverpools Mohamed Salah kan bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong. Han har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål fra rekorden. Med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden, melder NTB.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag