EM ryttersport: Sprangridning

Oppsummert

 • 12.40: EM feltritt: terrengridning

 • Toppjockey tatt i doping

  Jockeyen Rafael Schistl red inn til seier i to av Norges største galoppløp i fjor. Nå har han avlagt positiv dopingprøve.

  Han testet positivt etter løpene på Øvrevoll 29. juni,melder Norsk Rikstoto.

  Schistl skulle vært en av nøkkelaktørene på Norsk Derby førstkommende søndag.

  Rafael Schistl
  Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix
 • Direktør i Rikstoto trekker seg

  Direktør i Rikstoto, Harald Dørum, har sagt opp sin stilling, ifølge Tgn. Dette skjer etter rett etter en avsløring om en avtale med prinsesse Märtha Louise, men styrelderen i Rikstoto understreker at dette ikke har noe med saken å gjøre, skriver Nettavisen.

 • Tromøy-rytter til EM

  Victoria Celine Dalen fra Arendal og hesten Kadans van Orchids vant helgens grand prix-stevne i sprangridning i Drammen. I tillegg til seieren har hun nå fått beskjed om at hun er tatt ut på det norske landslaget til EM i Polen i august, ifølge Agderposten.

 • Tragisk ulykke på Grand National

  Willie Mullins hest, Up Fot Review pådro seg en alvorlig skade da han styrtet i bakken etter et hopp og ble avlivet ute i banen. Det er det første dødsfallet for en hest siden 2012. Tiger Roll vant galoppklassikeren på Aintree-banen i England.

  Tiger Roll
  Foto: Mike Egerton / AP

Siste nytt

 • Eks-verdensrekordholder utestengt

  Den kenyanske friidrettsprofilen Abraham Kiptum får fire års utestengelse for brudd på antidopingreglementet.

  Friidrettens integritetsenhet (AIU) bekrefter beslutningen på sin Twitter-konto.

  Kiptum, som i fjor satte verdensrekord på halvmaraton, ble midlertidig suspendert 26. april i år som følge av et regelbrudd relatert til hans blodpass.

  Alle Kiptums resultater siden 13. oktober 2018 er strøket fra historiebøkene.

  Kenyaneren løp inn til tiden 58.18 da han satte verdensrekord i Valencia i fjor. Tidligere i år forbedret landsmannen Geoffrey Kamworor rekorden til 58.01 i København.

  Abraham Kiptum
  Foto: Joaquin Sarmiento / AFP
 • Klepps suksesstrener gir seg

  Olli Harder gir seg som trener for Klepps toppserielag i fotball. Harder bekrefter beslutningen overfor Stavanger Aftenblad.

  – Det er en vanskelig avgjørelse. Jeg har jobbet med denne gruppen i tre år, og det har vært en ære. Men tiden er inne. Jeg må ta neste steg, sier han til avisen.

  Klepp styrer mot bronsemedalje i toppserien for kvinner denne sesongen. Harder har gjort klubben til et stabilt topplag.

  33-åringen fra New Zealand kom til Klepp fra jobben som trener i Amazon Grimstad. Han overtok Klepp i 2017.

  Hvor veien går videre har han ikke bestemt seg for.

  Olli Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen ble månedens utøver

  Jakob Ingebrigtsen er stemt fram til utmerkelsen månedens utøver hos Det europeiske friidrettsforbundet for juli. Det skriver forbundet på Twitter. Yngstebror Ingebrigtsen satte i slutten av oktober ny norsk rekord på 10 kilometer under «Hytteplanmila». Tiden på 27:54 er også europeiske U20-rekorden på distansen.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal