EM-krise for Norge: – Så lenge det er håp, beholder vi troen

NANCY/OSLO (NRK): Norges drøm om semifinale i EM ville leve videre med hjelp fra Romania. Men Cristina Neagu og resten av laget var ikke i nærheten mot Nederland.

Nederland - Romania

VANT: Nederlands benk, med trener Helle Thomsen, jubler for storspill mot Romania.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • Nederland–Romania 29–24 (11–10)

– Vi er alle fra Romania i dag, sa NRK-kommentator Patrick Rowlands underveis i Norges skjebnekamp: Romania mot Nederland.

For seier til Nederland var ikke det Norge håpet på, eller som Rowlands sa:

– Det er kun syltynn teori kan redde Norge nå.

– Mye kan skje i et mesterskap, men Romania-seier her var vår beste mulighet. Nå blir det vanskelig, sier NRKs ekspert Kenneth Gabrielsen.

For det holder uansett ikke for Norge å vinne sine to gjenstående kamper mot Nederland (tirsdag) og Spania (onsdag). Romania må tape mot Ungarn, med minst fire mål - men ikke mer enn 13.

Nederland bør også slå Tyskland, og vinne gruppa slik at Norge, Romania og Ungarn alle havner på seks poeng. Da er Norge videre fordi de er best innbyrdes. Det er teoretiske muligheter ved andre resultater også, og målforskjell kan også bli avgjørende ved lik poengsum. Det for eksempel hvis fire eller faktisk fem lag ender med seks poeng.

– Det er faktisk det beste for oss, men det er helt umulig å regne på og vanskelig å forutse nå, slår Gabrielsen fast.

For etter tirsdagens kamper, kan det se annerledes ut igjen.

– Beholder troen

Laster innhold, vennligst vent..

De to beste lagene i gruppa går til semifinale. Tredjeplassen skal spille om en femte/sjette-plass.

Norge var på trening under kampen, og fikk dermed ikke sett Nederland–Romania.

– Vi holder fokus på det vi kan gjøre noe med, nemlig å forsøke å vinne de to neste kampene. Hele gjengen er innstilt på å vise vårt beste mot Nederland og Spania, sier Thorir Hergeirsson til NTB.

– Om det holder, eller ikke, får tiden vise. Så lenge det er håp, beholder vi troen. Uansett skal vi forsøke å plassere oss høyest mulig i EM.

– Fryktelig tamme

Mot Norge herjet Cristina Neagu, og scoret hele 11 ganger. Nederland klarte derimot å stoppe henne fra start.

– Neagu har bommet tre av tre skudd! Hun ser virkelig ikke fornøyd ut utpå der, og hun pleier å surne litt når skuddene ikke sitter. Hun må opp i ringa, sa NRKs kommentatorduo.

Men det skjedde ikke. Neagu ble stående med kun fire scoringer, og etter pause dro Nederland ifra.

– Jeg blir lei meg av å se at Romania ikke ønsker å stille opp. Neagu er sur, og har ikke lyst å bidra, sa TV3s Geir Oustorp.

– Romania har vært fryktelig tamme, uttalte NRKs ekspert.

– Jeg ble frustrert. Vi spiller en dårlig kamp, men det er fortsatt store sjanser for at vi når semifinalen, så i kveld er vi skuffa, men i morgen må vi løfte oss og tenke på de neste kampene, sier stjernen skuffet til NRK i pressesonen etter kamp.

Med seieren er Nederland allerede veldig nære en semifinaleplass, før møtet med Norge tirsdag.

– Jeg ble veldig overrasket i dag, men vi gjør en veldig bra kamp. Det blir uansett en tøff kamp mot Norge. Det er aldri over før det er over, sier Nederlands danske trener Helle Thomsen til NRK.

Bilder med tillatelse fra TV3

Bilder med tillatelse fra TV3.

Vil gå ut med æren i behold

NRK møtte de norske spillerne før kampstart i Nancy. Da hadde de akkurat jublet for Ungarn, som slo Tyskland med ett mål.

– Det er ikke noe behagelig å være avhengig av andre, forteller Heidi Løke.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.

JUBLET: Her ser Silje Solberg, Henny Ella Reistad, Sanna Solberg og Veronica Kristiansen at Ungarn vinner over Tyskland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg håper at vi skal gå ut av mesterskapet med æren i behold, uansett. Vi spiller fortsatt med flagget på brystet, og det ligger stolthet i det. I tillegg handler det om seeding til OL, og alt det der. Det lønner seg vanligvis å vinne, sier Stine Bredal Oftedal.

– Vi ønsker å avslutte dette på en god måte, og ha en stigning kamp for kamp. Vi lovet oss selv det før mellomrunden, at vi skulle vise hva vi er laget av. Det gjelder uansett hvor mange kamper vi har igjen, sier Thorir Hergeirsson.

Siste nytt

 • Ajax får fri før Tottenham-møte

  Nederlands fotballforbund utsetter samtlige kamper i æresdivisjonens 33. runde for å gi Ajax-spillerne friske bein til semifinalen i mesterligaen. Opprinnelig skulle Ajax møtt nedrykkstruede De Graafshap kun to dager foran bortemøtet med Spurs.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Andersen ferdig i Sør-Korea

  Jørn Andersen er løst fra kontrakten som trener for den sørkoreanske klubben Incheon United. Det bekrefter nordmannen overfor VG. Han hadde kontrakt ut sesongen, men avviser at han ble sparket og sier begge parter var enige om å avslutte kontrakten.

  Jørn Andersen i Nord-Korea
  Foto: Lasse Evensen
 • Suveren i toppkampen

  Ståle Solbakkens FC København slo Midtjylland 3-0 i toppkampen i Danmark. Dermed leier FCK med åtte poeng på det jyske laget når seks kampar står att.

  Dame N'Doye scora dei to siste etter at Andreas Bjelland scora først.

  Solbakken kan dermed føre FCK til seriemeisterskap for åttande gong.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal