NRK Meny
Normal

Elyounoussi om Leicester-ryktet: – Ikke mange som kan erstatte ham

Mohamed Elyounoussi nevnes som en mulig erstatter for Riyad Mahrez, sesongens kanskje beste spiller i Premier League. Selv fokuserer han på møtet med Tromsø til helgen.

Elyounoussi

HYGGELIG: ESPN mener å vite at Leicester har Mohamed Elyounussi som en kandidat til å erstatte Riyad Mahrez om han skulle forsvinne.

Det var mandag at ESPN skrev at Moldes Mohamed Elyounoussi var i søkelyset til Premier League-leder Leicester.

Mahrez-erstatter

Glimrende spill for Molde i Europaligaen har gjort at 21-åringen har gjort seg bemerket også utenfor landegrensene.

– Det er klart at det er hyggelig å høre at man blir lagt merke til. Leicester har gjort det veldig bra denne sesongen. Og de har vært flinke på måten de henter spillere på. Men jeg legger ikke mye energi i den biten. Jeg har fokus på å være god for Molde i år, og så har jeg heldigvis folk som ordner med de andre tingene, sier 21-åringen til NRK.

FBL-EUR-C3-CELTIC-MOLDE

HAR MARKERT SEG: Mohamed Elyounoussi (t.h) jubler her etter å ha scoret borte mot Celtic i Europaligaen.

Foto: Andy Buchanan / Afp

– Har det vært konkret kontakt fra Leicester?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Elyounoussi.

Ifølge den amerikanske kanalen er Molde-spilleren tiltenkt en rolle som erstatter for Riyad Mahrez. Mannen som nesten ingen hadde hørt om før sesongen, men som nå har scoret 15 mål og ligger an til å blir årets spiller i Premier League.

– Hehe. Med den sesongen han har gjort i år, er det vel ikke så mange som kan erstatte ham. Men det er som sagt hyggelig å høre at man blir lagt merke til, svarer Elyounoussi på spørsmål om han kunne erstattet algerieren.

Han understreker at han har ambisjoner om å dra ut en dag, men at Eliteserie-starten med Molde nå til helgen er det eneste han fokuserer på.

– Man har jo ambisjoner om det, men jeg kan vel si at jeg ikke stresser med det. Jeg vil bare bli litt bedre hver dag, og så får ting skje av seg selv om jeg presterer godt nok, sier 21-åringen som tidligere i år også ble linket til Celtic.

Skryter av Gudjohnsen

I Leicester ville han mest sannynlig fått opleve Mesterliga-spill neste sesong. Men i Molde får han i alle fall selskap i angrepsrekka av en som har vært med på å vinne Mesterligaen.

Eidur Gudjohnsen ble hentet til rosenes by tidligere i vinter, og Elyounoussi skryter av hvordan den tidligere Chelsea- og Barcelona-spilleren deler av sin erfaring.

– Han er en utrolig flott fyr. En person som man kan stille spørsmål til, og som kommer med svar, råd og tips. Han har utrolig mye erfaring, og er en spiller som er god på å gjøre andre gode. Jeg tror vi kommer til å dra stor nytte av hans kompetanse.

Molde sesongåpner hjemme mot Tromsø søndag.

NRK har prøvd å komme i kontakt med Elyounoussis agent Tore Pedersen, uten å lykkes.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein