NRK Meny
Normal

Håndballtopp om skandalekamp: – Aldri sett lignende

Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud har ikke sett maken til oppførsel fra supportere under kampen mellom Haslum og Elverum.

Langerud

KRITISK: Generalsekretær Erik Langerud i håndballforbundet var til stede på kampen mellom Haslum og Elverum.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

De rivaliserende klubbene Haslum og Elverum barket sammen i Nadderud Arena onsdag kveld, og selv om Haslum sikret seg sølvet, ble kampen overskygget av oppførselen til enkelte av hjemmeklubbens tilhengere.

– Jeg var på kampen, og det jeg selv opplevde, har jeg ikke sett på norske håndballbaner før i hvert fall, sier Langerud.

Han forteller at forbundet nå innhenter informasjon fra begge klubber, dommere og delegater, og forbundet vil vente med eventuelle reaksjoner til de har et fullstendig bilde av hva som har skjedd.

– Det var scener der som vi ikke ønsker å se i norsk håndball. Det jeg opplevde var over grensen. Det er ikke slik vi skal ha det, sier Langerud.

– Helt sjokkerende

Totalt skal det ha vært rundt 50-60 unggutter som tok turen til arenaen, og allerede under kampen ble flere kastet ut for det lokalavisene beskriver som «støtende oppførsel».

Det skal ha haglet med ukvemsord og gestikuleringer, og Elverum-spiller Kalle Björkman fortalte til Østlendingen at han fikk et flagg i ansiktet.

Elverum-buss

KNUST: To Elverum-busser, både spillerbussen og supporterbussen, ble ramponert. Her er den ene frontruten.

Foto: Taigaen / Ola Nordstrøm

Arrangementssjef Petter Andersen i Haslum har allerede beklaget oppførselen til egne supportere overfor håndball-Norge.

– Det er ufattelig trist og helt sjokkerende at noen av våre supportere har oppført seg på denne måten, sier arrangementssjef Petter Andersen til Østlendingen.

Andersen beskriver deler av supporterne som utagerende, og det var tidvis svært ampert på tribunene.

– Vi stoppet også en del da de kom. Noen hadde drukket alkohol, men det var ikke slik at de var overstadig beruset, sier Andersen til NRK.

Hærverk på bussene

Det var imidlertid ikke bare bråk inne i arenaen. Ifølge Hamar Arbeiderblad ble både spillerbussen og supporterbussen til Elverum ramponert.

Operasjonsleder Øyvind Hammervold i Asker og Bærum politidistrikt opplyser til NRK at frontrutene ble knust og dørene brutt opp.

Diesellokkene ble også brutt opp, og det ble blandet grus i drivstofftankene, ifølge HA.

– Jeg har fulgt Elverum på de aller fleste bortekampene i rundt 10 år, men jeg har aldri opplevd maken til oppførsel, verken inne i hallen eller utenfor, sier leder av Elverums supporterklubb, Ola Nordstrøm, til HA.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det er ikke kjent hvem som står bak skadene, men både Hamar Arbeiderblad og Østlendingen skriver at det også skal ha vært grupperinger fra fotballmiljøet.

– Nå jobber vi for å finne ut av hvem det kan ha vært, uten at jeg sier at de som ble kastet ut gjorde hærverket. Det vet vi ikke, sier Andersen.

Haslum-lederen forteller at saken også blir fulgt opp internt.

– Vi ser at det er lurt å ha flere vakter enn det vi har hatt. Vi må prøve å gjøre dette til et engangstilfelle, fordi dette var flaut, sier Andersen.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal