NRK Meny
Normal

Elsker å vinne, hater å trene

BISLETT STADION (NRK.no): Da Henrik Ingebrigtsen satte norgesrekord på Bislett sendte han noen gode tanker til noe av det han hater aller mest: den beinharde treningen som er jobben hans.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen hadde klart seg godt uten all den harde treninga han må gjennom.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Når man står der ute og har lykkes, da tenker man at man er glad man gjorde den terskeltreningen som er helt dritt, sier Henrik Ingebrigtsen etter å ha satt ny norsk rekord på den såkalte «drømmemila» under Bislett Games.

De fleste idrettsutøvere blir innimellom lei av å trene, men for den norske løpskometen er det litt verre. Han tilstår lattermildt at han jevnlig gruer seg til å gå på trening.

– I forhold til konkurranse hater jeg å trene. Jeg er disiplinert nok til at jeg gir alt jeg skal på trening, men jeg har et arbeidsforhold til det. De rolige øktene er helt greit, men når jeg skal ha intervall og sånn, huff, da er det tungt. Det er et love/hate-forhold. Jeg hater litt at jeg må gjøre det, forklarer han til NRK.no.

Elsker å konkurrere

Det er den store konkurranselysten som driver ham, og denne sesongen har han, som han sier, «fått lov av pappa» til litt oftere å konkurrere i stedet for å ha vanlig trening. Ingebrigtsen har blant annet løpt flere 800-metere på nasjonalt nivå enn han har gjort tidligere.

Kanskje er det nettopp derfor han er så sterk akkurat nå. Å få konkurrere har nemlig åpenbart mye å si for Ingebrigtsens velbefinnende.

– Når jeg får gjort noe som jeg liker så godt har det mye å si for trivselen. Pappa sier nok at jeg har vært litt sutrete på trening, for når jeg får konkurrere så mye blir det enda kjedeligere å trene. Men jeg har hørt fra andre folk at jeg virker så blid og fornøyd om dagen, og det har så klart mye å si, sier han.

Tung i kroppen

Ingebrigtsen har imidlertid vært mye sliten og tung i kroppen på grunn av konkurransene og mye trening den siste tiden, noe han mener var grunnen til at han ikke leverte et like godt løp i hans forrige Diamond League-stevne.

Likevel er ikke Ingebrigtsen i tvil om at han har enda mer godt i vente.

– Jeg har aldri vært i bedre form i juni, sier 23-åringen, som har pleid å levere sine beste løp nærmere høsten.

Skal forsvare EM-gullet

Om den trenden fortsetter, bør det love svært så godt for EM i august.

– Der er målet å forsvare gullet mitt fra i fjor, slår han fast.

Den hyggelige perioden med hyppige konkurranser er nå over for Ingebrigtsens del. Nå venter en treningsperiode før Diamond League i Lausanne og Monaco.

– Man må gjøre det også. Man må fylle opp banken for å ha litt å gå på videre, avslutter han.

Siste nytt

 • Tredje strake remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte sin tredje strake remis i Shamkir-turneringen i sjakk i Aserbajdsjan.

  Han møtte hjemmehåpet Rauf Mamedov med svarte brikker lørdag.

  I morgen møter Carlsen Timour Radjabov i turneringen som avsluttes neste helg.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Reiten-mål sikret LSK-seier

  Guro Reiten scoret kampens eneste mål da LSK Kvinner slo Stabæk lørdag. Det var hennes femte scoring på fire kamper, og LSK er fortsatt ubeseiret denne sesongen.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Overbevisende Roma-seier

  Roma slo nedrykkstruede SPAL 3–0 på bortebane i det som var den siste kampen før semifinalen i mesterligaen mot Liverpool tirsdag.

  Vicari, Nainggolan og Schick satte målene for Roma som ligger på tredjeplass i den italianske toppdivisjonen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Elisabetta Baracchi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk