Hopp til innhold

Amper stemning i RBK-garderoben: – Det ble kjeftet og ropt høyt

Et sprudlende Kristiansund desperate etter poeng sjokkerte Rosenborg i en kamp som inneholdt det aller meste. I pausen var det høy temperatur og kjefting i RBK-garderoben etter en svak omgang.

Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Rosenborg

KAOS: Kampen mellom Kristiansund og Rosenborg ble et kaos uten like, slik som her da flere supportere stormet banen. I RBK-garderoben i pausen var stemning trykket.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Blant ingrediensene i kampen var åtte mål, flere banestorminger og høy temperatur da Rosenborg ikke tok muligheten til å klatre til andreplass på tabellen. Bortelaget fikk en marerittstart på kampen og lå under 3-1 til pause.

– Var du sint etter den førsteomgangen?

– Ja, de fleste var sinte i den garderoben der, men ikke verbalt. Fotball er et lagspill og det avhenger av alle mann, sier Kjetil Rekdal til NRK.

– Vi får ta ansvar alle mann og jeg begynner med meg selv. Jeg er ikke fornøyd med resultatet eller prestasjonen. At vi ikke klarer å holde det inn er surt selvfølgelig, sier Rekdal.

Casper Tengstedt beskriver stemningen i garderoben slik:

– Det ble kjeftet og ropt høyt i pausen. Det var dårlig stemning, sier han til Discovery.

Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Rosenborg (4-4)

FORTVILTE: Til tross for to scoringer kunne Casper Tengstedt bare ta med seg ett poeng i Kristiansund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dansken leverte fotball på øverste hylle med to praktmål. Dansken har dermed scoret ti mål på åtte kamper i RBK-trøya.

– Jeg er tom følelsesmessig nå. Vi får kjempet oss tilbake etter en dårlig førsteomgang og gir alt det vi har. Vi får det resultatet vi ville ha før de scorer i siste sekund, sier Tengstedt til NRK.

Landsmann Victor Jensen trodde kanskje han ble matchvinner da han skled inn 4-3 ett kvarter før slutt. Da rant begeret over for flere Rosenborg-supportere som stormet banen i eufori.

Men Kristiansund kjempet til siste slutt og sikret et viktig poeng i bunnstriden da Sam Rogers scoret selvmål.

Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Rosenborg (4-4)

IKKE FORNØYD: Det var en sint Kjetil Rekdal som møtte spillerne sine i pausepraten mot Kristiansund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Dette var pining i lange perioder, men med en fantastisk avslutning, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til NRK.

– Det er selvfølgelig surt, men det er litt selvforskyldt og. Når vi tar ledelsen 4-3 angriper vi ikke med like stor kraft lenger. Vi kunne ha kjørt på for det femte målet, for Kristiansund var «død og begravet», sier Rekdal

– Tar helt av

Det var etter drøye 20 minutter spilt at kampen tok fyr i Kristiansund. Hjemmelaget fikk et innkast høyt i banen hvor ballen endte hos Brynjolfur Willumsson.

Islendingen dro av seg en mann på elegant vis før han chippet ballen inn i boksen. Der ventet Sander Kartum som headet Kristiansund i ledelsen.

Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Rosenborg

BRILJERTE: Kristiansunds trønder Sander Kartum.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Men Rosenborg svarte nærmest etter avspark. Casper Tengstedt ble spilt fri på venstresiden. Dansken serverte en markkryper av et innlegg som fant Leo Cornic på bakerste stolpe. Den høyre vingbacken kunne enkelt sette sitt første mål for sesongen.

– Denne kampen tar helt av, sa NRK-kommentator Arne Flatin.

– Helt elendig

Og omgangen var ikke 30 minutter gammel en gang før mål nummer tre var et faktum. Kartum kjørte karusell med Rosenborg-forsvaret og passerte én etter én. Da det bare var keeper André Hansen igjen fant trønderen Bendik Bye i boksen som presset inn 2-1.

– I alle dager Sander Kartum. Ei bøtte trøndersodd til frokost, sa Discovery-kommentator Asbjørn Myhre.

– En fantastisk prestasjon av Kartum, men helt elendig forsvarsspill av Rosenborg, sa ekspert Jonas Grønner.

Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Rosenborg

JUBEL: Kristiansund kunne slippe jubelen løs etter en fantastisk førsteomgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

KBK oste av energi og viste tydelig at de ga alt for viktige poeng i bunnstriden. Et høyt Kristiansund-press endte i beina til Bendik Bye. Spissen fikk frem en kanskje unødvendig retur fra Hansen som Snorre Strand Nilsen tok vare på og trillet inn 3-1.

– Der står Rosenborg og sover i eget forsvar, sa NRKs kommentator.

Hjemmelaget hadde sin soleklart beste omgang for sesongen og kunne ledet med enda flere må før pause, men Torgill Gjertsen bommet på to kjempesjanser.

Rosenborg gjorde hele tre bytter etter pause og satte inn Per Ciljan Skjelbred, Victor Jensen og Samuel Rogers.

– Vi er en god nummer to stort sett hele omgangen. Da blir du feid av banen, sa en tydelig irritert Rekdal i pausen.

Ellevill scoring

Og bortelaget hevet seg betraktelig. Etter timen spilt fikk Tengstedt ballen på 16 meter og viste hvilken avslutter han er. Dansken bredsidet ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs McDermott.

Men Tengstedt var ikke ferdig. I det 72. minutt fikk superspissen igjen ballen på venstresiden. Etter et par overstegsfinter banket Tengstedt ballen i krysset. En vanvittig scoring.

– Jeg treffer ballen godt. Det var en deilig følelse å se ballen gå i mål, sier Tengstedt.

Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Rosenborg

RBK-STJERNE: Casper Tengstedt har virkelig levert etter overgangen til Rosenborg.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

I det 76. minutt mistet Strand Nilsen ballen i farlig posisjon og det benyttet Leo Cornic seg av som serverte innbytter Victor Jensen.

Likevel hadde Kristiansund enda et gir å gå på, og ett minutt på overtid var Sam Rogers uheldig. En Kristiansund-corner endte i amerikaneren som løp ballen i eget mål. Dermed tok Kristiansund et viktig poeng i bunnstriden og har seks poeng opp til Sandefjord på kvalikplass.

– Vi klarer å presse frem og hente frem superkrefter som gir oss et fortjent poeng som kan bli veldig viktig, sier KBK-trener Michelsen.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Hvor syk er fotball-legenden Pelé?

Mens Brasil spiller for sin sjette VM-tittel i Qatar, ligger legenden Pelé på sykehus med en alvorlig kreftsykdom. Men familien benekter at han er dødssyk, slik brasilianske medier hevder.

Siste nytt

 • Dyvik mister Beitostølen-helg

  Sverige må klare seg uten både Ebba Andersson og Anna Dyvik på start når langrennsverdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg.

  Dyvik sliter med det som beskrives som «lettere symptomer» i luftveiene etter rennene på Lillehammer. Hun velger derfor å ikke starte på Beitostølen.

  Mandag opplyste Det svenske skiforbundet i en pressemelding at Ebba Andersson har testet positivt for korona. Hun skal ha lettere symptomer, men reiser hjem.

  Anna Dyvik erstattes av Jenny Solin på fredagens sprint på Beitostølen, mens Lovisa Modig får sjansen i distanserennet lørdag. Ingrid Hallquist kommer inn for Ebba Andersson. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • «Pensjonert» svensk skøytestjerne fikk gjev pris

  Den svenske skøyteløperen Nils van der Poel er tildelt det prestisjetunge Bragdguldet for sine prestasjoner forrige sesong.

  Van der Poel tok to gull og satte én verdensrekord under Beijing-OL. Prestasjonen i Kina fulgte han opp med gull i allround-VM på Hamar. Det var første gang på 49 år at en svensk skøyteløper vant mesterskapet.

  Suksessen gjorde 26-åringen til en av Sveriges aller heteste idrettsutøvere forrige sesong. Nå hedres han med det tradisjonsrike Bragdguldet, som deles ut av Svenska Dagbladet.

  Etter kjempesesongen valgte van der Poel litt overraskende å avslutte karrieren.

  Han er tildelt Bragdguldet i tøff konkurranse med flere andre svenske idrettshelter. OL-gullvinnerne Walter Wallberg (kulekjøring), Sara Hector (alpint) og Jonna Sundling (langrenn) var også blant de heteste kandidatene.

  Det samme var stavhopperen Armand Duplantis. Han gjorde nærmest rent bord i 2022. Ved siden av VM- og EM-gull ble det tre verdensrekorder. (NTB)

  Skøyte-VM 2022, allround i Hamar Olympiahall
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Flere nye får sjansen i kombinert-renn

  Gyda Westvold Hansen og flere nye fjes får sjansen under kommende helgs kontinentalcuprenn i kombinert på Lillehammer.

  Ved siden av seiersmaskinen Westvold Hansen består den norske troppen Ida Marie Hagen (Haslum IF), Marte Leinan Lund (Tolga IL), Thea Øihaugen (Gausdal Skilag), Mille Marie Hagen (Haslum IF), Ingrid Låte (Strandbygda IL) og Kjersti Græsli (Tydal IL).

  – Rennene på fredag og lørdag gir unge utøvere muligheten til å kapre COC-poeng. Det betyr at døren åpner seg for å gå verdenscup senere i sesongen. Dette er en stor mulighet som både vi og våre utenlandske konkurrenter ønsker å gripe med begge hender, sier landslagstrener Thomas Kjelbotn.

  Gyda Westvold Hansen vant begge verdenscuprennene på Lillehammer sist helg. I lørdagens renn sørget Ida Marie Hagen for norsk dobbeltseier med sin annenplass. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste