Hopp til innhold

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Etter fjorårets mesterliga-skuffelse, lå alt til rette for at Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen skulle få sin revansje mot Wolfsburg - og for et drama det skulle bli.

XNjkTFzxxQc

VANT: Caroline Graham Hansen kunne slippe jubelen løs i Eindhoven.

Foto: AP

Etter en ineffektiv omgang av katalanerne, ledet Wolfsburg 2-0 til pause. I andre omgang snur Barcelona 0-2 til 3-2, mye på grunn av norske Caroline Graham Hansen.

– Jeg tror vi fikk litt «flashback» fra finalen i fjor. Vi bestemte oss for at det er nå eller aldri. Vi må gå ut der og vise oss frem tenkte vi, og det førte til en fantastisk snuoperasjon, sier Graham Hansen om pausepraten til NRK.

Til NRK forteller også Barcelona-stjernen at det har vært tøffe dager i forkant av finalen.

– For to uker siden lå jeg på sykehus og var helt ferdig. Jeg ble veldig syk og var veldig dårlig, og det var ingen optimal oppladning. Det var en veldig spesiell situasjon. Du går fra å være i ditt livs form, til å bli ekstremt redusert, sier Hansen til NRK.

Women's Champions League - Final - FC Barcelona v VfL Wolfsburg

JUBEL: Barcelona kunne juble til slutt etter en dramatisk finale.

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters

– Det var helt utrolig deilig at det gikk bra, tilføyer hun.

Etter kampen kunne Graham Hansen endelig juble, og hun tok også til tårene.

– Jeg var lettet. Det var gledestårer. Jeg har hatt to tøffe uker og ikke hatt den perfekte oppladningen. Idretten er aldri snill og perfekt, det er veldig deilig å få lov til å vinne med dette laget i dag, sier hun.

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Lagvenninen Ingrid Syrstad Engen ble byttet inn like før slutt, og fikk være med å krone verket på en spinnvill mesterligafinale.

– Du sitter på benken og ser at det står 2-0, så det at vi klarer å snu det smaker helt sykt deilig. Det er helt fantastisk å kunne løfte trofeet, sier Engen til NRK.

Vill snuoperasjon

Barcelona fikk en marerittstart etter tre minutter, da mesterligaens-toppscorer Ewa Pajor vartet opp med en perlescoring utenfor 16 meteren.

TRyT8FftscA

DRØMMESTART: Ewa Pajor åpnet med et kremmerhus av en scoring etter tre minutter.

Foto: Martin Meissner / AP

Barcelona var lenge det førende laget etter sjokkstarten, og Graham Hansen fikk en kjempemulighet til å utligne etter 33 minutter.

Men effektiviteten til det tyske laget skulle vise seg å være på plass denne ettermiddagen. Som lyn fra klar himmel doblet Wolfsburg ledelsen, da Alexandra Popp rev seg løs fra Paredes og stanget inn 2-0.

To målsjanser og to scoringer var faktum for det tyske laget til pause.

Hansen og Barcelona trengte med det en ordentlig forandring etter pause dersom de skulle klare å snu det:

På fire minutter snur Barcelona kampen fra 0-2 til 2-2.

Caroline Graham Hansen begynner den andre omgangen med å kjøre et ellevilt dribleshow på venstrekanten, før hun slår et innlegg til Patri Guijarro som enkelt setter ballen i mål. Og minuttet senere utligner Barcelona til 2-2.

– Vi går rett i strupen på dem, så får jeg ballen med meg innover, og handler på instinkt. Når jeg sender ballen videre vet du hva som kommer til å skje, da vet du at det blir mål, sier Graham Hansen til NRK.

Women's Champions League - Final - FC Barcelona v VfL Wolfsburg

OMRINGET: Caroline Graham Hansen fintet seg mellom tre spillere før hun serverte Patri Guijarro foran mål.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Jeg trodde aldri at dette kunne skje. På 0–2 hadde jeg troen, men det ble vanskelig. Vi viste sterk mentalitet i dag. Jeg er så stolt av laget. Vi måtte bare fortsette med det vi gjorde, og til slutt klarte vi det, sier matchvinner Rolfö til DAZN.

Tyve minutter før slutt kroner Fridolina Rolfo snuoperasjonen komplett, og setter inn 3-2 til katalanerne.

BmrTZXEGdgo

VILL JUBEL: Barcelonas Fridolina Rolfo (t.v), feirer etter å ha scoret lagets tredje mål.

Foto: AP

Graham Hansen hylles på Twitter etter kampen:

På et fullsatt PSV stadion i Eindhoven kunne de to norske jentene slippe jubelen løs, og løfte det svært jeve mesterliga-trofeet.

Sportsnyheter

Jostein Gundersen ligger nede etter skade

Reagerer kraftig på manglande regelverk: – Sjokkerande

Eliteserielege blei tatt fullstendig på senga av Noregs Fotballforbund (NFF) sin konklusjon som blei publisert laurdag. Nå tar NFF grep.

Amalie Iuel utfordret Henriette Jæger til duell.

Iuel utfordra Jæger til duell: – Å tape mot Amalie er noko av det verste

Henriette Jæger blir sur av å tape, sjølv mot Amalie Iuel på trening. Det utnyttar trenarmamma Unn Merete for alt det er verd.

RBK-LSK

Supportertalsmann om VAR-markeringer: – Overrasket hvis Eliteserien blir ferdigspilt i år

Mandag møtes lederne i landets supporterklubber for å diskutere neste steg i kampen mot videodømming.

Siste nytt

 • Bøtelegger KFUM – men blir ikke kastet ut av cupen

  Eliteserieklubben KFUM Oslo spilte med en suspendert spiller i cupkampen mot Sogndal, men blir likevel ikke kastet ut av cupen.

  Det var ikke før seieren mot Lysekloster at regelbruddet ble avdekket. Da sendte 2.-divisjonsklubben inn protest til Norges Fotballforbund med påstand om at Sogndal skulle tilkjennes seieren mot KFUM, og at Lysekloster og Sogndal skulle møte hverandre på nytt i 4. runde.

  I mai besluttet doms- og sanksjonsutvalget å avvise protesten, men NFFs påtalenemnd har imidlertid behandlet saken på nytt. I innstillingen mente de at KFUM burde bli kastet ut av cupen.

  Doms- og sanksjonsutvalget kom til en annen konklusjon og har besluttet at KFUM får en bot på 100.000 kroner.

  Tidligere i juli sa KFUMs daglige leder til VG at de forventet å spille cupkamp i oktober.

  I kvartfinalen venter Stabæk for hovedstadslaget. Går de seirende ut derfra, møter de vinnerne av oppgjøret mellom Vålerenga og Fredrikstad.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Toppligaer klager Fifa til EU-kommisjonen – får krast svar fra Fifa

  Europeiske toppligaer og spillerforeningen Fifpro hevder landslagskalenderen er i strid med EUs konkurranseregler. Sammen klager de inn Fifa til EU-kommisjonen.

  Det kommer fram i en felles uttalelse fra European Leagues og Fifpro. Med klagen ønsker man å bevise at Fifas kalender for landslagsfotballen bryter med EUs regelverk.

  – I flere år har ligaene og spillerforeningene gjentatte ganger oppfordret Fifa til å utvikle en klar, gjennomsiktig og rettferdig prosess rundt landslagskalenderen. Den er nå overmettet, blitt uholdbar for nasjonale ligaer og er en risiko for spillernes helse, står det i tirsdagens pressemelding.

  Videre står det at juridiske grep nå «er det eneste ansvarlige steget for å beskytte fotballens økosystem og arbeidere fra Fifas ensidige avgjørelser».

  X svarer Fifa at den nåværende kalenderen ble enstemmig godkjent av Fifa-rådet, som er satt sammen med representanter fra alle kontinenter – inkludert Europa.

  – Fifas kalender er det eneste verktøyet som sikrer at internasjonal fotball kan fortsette å overleve, sameksistere og blomstre sammen med nasjonal og internasjonal klubbfotball, skriver Fifa og fortsetter:

  – Noen ligaer i Europa opptrer med kommersiell egeninteresse, hykleri og uten hensyn til alle andre i verden. Disse ligaene foretrekker tilsynelatende en kalender fylt med vennskapskamper og sommerturneer, ofte med omfattende globale reiser.

  Norsk Toppfotball er medlem av European Leagues. (NTB/NRK)

  Det norske herrelandslaget i fotball før privatlandskampen mot Danmark i juni 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Jakob Ingebrigtsen til Lausanne etter OL

  Jakob Asserson Ingebrigtsen løper 1500 meter i Lausanne etter OL.

  Diamond League-arrangøren bekrefter i en pressemelding at nordmannen er klar for det tradisjonsrike stevnet i Sveits.

  Stevnet er 22. august. Det blir hans første konkurranse etter OL.

  Timothy Cheruiyot, Azeddine Habz og Mario García er også klar for 1500-meteren.

  Jakob Asserson Ingebrigtsen har flere gode minner fra Lausanne, blant annet da han løp inn til seier og stevnerekord på 1500 meter i fjor. Da løp han på 3.28,72.

  Før han skal dit er det imidlertid OL i Paris som gjelder for 23-åringen. Der skal han prøve å forsvare OL-gullet på 1500 meter, i tillegg til å løpe 5000 meter for første gang i OL-karrieren.

  Ingebrigtsens første løp i OL blir 1500 meter forsøk fredag 2. august. Se hele OL-programmet her.

  Jakob Ingebrigtsen i Monaco
  Foto: VALERY HACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal