Hopp til innhold

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Etter fjorårets mesterliga-skuffelse, lå alt til rette for at Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen skulle få sin revansje mot Wolfsburg - og for et drama det skulle bli.

XNjkTFzxxQc

VANT: Caroline Graham Hansen kunne slippe jubelen løs i Eindhoven.

Foto: AP

Etter en ineffektiv omgang av katalanerne, ledet Wolfsburg 2-0 til pause. I andre omgang snur Barcelona 0-2 til 3-2, mye på grunn av norske Caroline Graham Hansen.

– Jeg tror vi fikk litt «flashback» fra finalen i fjor. Vi bestemte oss for at det er nå eller aldri. Vi må gå ut der og vise oss frem tenkte vi, og det førte til en fantastisk snuoperasjon, sier Graham Hansen om pausepraten til NRK.

Til NRK forteller også Barcelona-stjernen at det har vært tøffe dager i forkant av finalen.

– For to uker siden lå jeg på sykehus og var helt ferdig. Jeg ble veldig syk og var veldig dårlig, og det var ingen optimal oppladning. Det var en veldig spesiell situasjon. Du går fra å være i ditt livs form, til å bli ekstremt redusert, sier Hansen til NRK.

Women's Champions League - Final - FC Barcelona v VfL Wolfsburg

JUBEL: Barcelona kunne juble til slutt etter en dramatisk finale.

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters

– Det var helt utrolig deilig at det gikk bra, tilføyer hun.

Etter kampen kunne Graham Hansen endelig juble, og hun tok også til tårene.

– Jeg var lettet. Det var gledestårer. Jeg har hatt to tøffe uker og ikke hatt den perfekte oppladningen. Idretten er aldri snill og perfekt, det er veldig deilig å få lov til å vinne med dette laget i dag, sier hun.

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Lagvenninen Ingrid Syrstad Engen ble byttet inn like før slutt, og fikk være med å krone verket på en spinnvill mesterligafinale.

– Du sitter på benken og ser at det står 2-0, så det at vi klarer å snu det smaker helt sykt deilig. Det er helt fantastisk å kunne løfte trofeet, sier Engen til NRK.

Vill snuoperasjon

Barcelona fikk en marerittstart etter tre minutter, da mesterligaens-toppscorer Ewa Pajor vartet opp med en perlescoring utenfor 16 meteren.

TRyT8FftscA

DRØMMESTART: Ewa Pajor åpnet med et kremmerhus av en scoring etter tre minutter.

Foto: Martin Meissner / AP

Barcelona var lenge det førende laget etter sjokkstarten, og Graham Hansen fikk en kjempemulighet til å utligne etter 33 minutter.

Men effektiviteten til det tyske laget skulle vise seg å være på plass denne ettermiddagen. Som lyn fra klar himmel doblet Wolfsburg ledelsen, da Alexandra Popp rev seg løs fra Paredes og stanget inn 2-0.

To målsjanser og to scoringer var faktum for det tyske laget til pause.

Hansen og Barcelona trengte med det en ordentlig forandring etter pause dersom de skulle klare å snu det:

På fire minutter snur Barcelona kampen fra 0-2 til 2-2.

Caroline Graham Hansen begynner den andre omgangen med å kjøre et ellevilt dribleshow på venstrekanten, før hun slår et innlegg til Patri Guijarro som enkelt setter ballen i mål. Og minuttet senere utligner Barcelona til 2-2.

– Vi går rett i strupen på dem, så får jeg ballen med meg innover, og handler på instinkt. Når jeg sender ballen videre vet du hva som kommer til å skje, da vet du at det blir mål, sier Graham Hansen til NRK.

Women's Champions League - Final - FC Barcelona v VfL Wolfsburg

OMRINGET: Caroline Graham Hansen fintet seg mellom tre spillere før hun serverte Patri Guijarro foran mål.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Jeg trodde aldri at dette kunne skje. På 0–2 hadde jeg troen, men det ble vanskelig. Vi viste sterk mentalitet i dag. Jeg er så stolt av laget. Vi måtte bare fortsette med det vi gjorde, og til slutt klarte vi det, sier matchvinner Rolfö til DAZN.

Tyve minutter før slutt kroner Fridolina Rolfo snuoperasjonen komplett, og setter inn 3-2 til katalanerne.

BmrTZXEGdgo

VILL JUBEL: Barcelonas Fridolina Rolfo (t.v), feirer etter å ha scoret lagets tredje mål.

Foto: AP

Graham Hansen hylles på Twitter etter kampen:

På et fullsatt PSV stadion i Eindhoven kunne de to norske jentene slippe jubelen løs, og løfte det svært jeve mesterliga-trofeet.

Siste nytt

 • Marerittrekken over for Holger Rune

  Den danske tennisstjernen Holger Rune slo Felix Auger-Aliassime i strake sett i ATP500-turneringen i Kina fredag. Dermed stoppet hans vonde tapsrekke.

  Rune kom fra sju strake tap før møtet mot den canadiske spilleren. Dansken vant 6-4 og 6-4 fredag og brukte en time og 23 minutter på å ta seg videre.

  Rune har slitt med ryggproblemer, men sa han ikke kjente noe til skaden.

  Den 20 år gamle dansken er seedet som nummer tre i turneringen, men får tøff motstand på sin side av tablået. Allerede i neste runde venter bulgarske Grigor Dimitrov

  Vinner han den kampen er det trolig sjetteseedede Jannik Sinner som blir motstander.

  Holger Rune
  Foto: Mark Blinch / AP
 • Zuccarello glitret i NHL-oppkjøringen – to assists i ny seier

  Mats Zuccarello (36) bidro med to assists da Minnesota Wild slo Colorado Avalanche 4-2 i nattens treningskamp før NHL-sesongen.

  Zuccarello hadde en målgivende pasning da Kirill Kaprizov gjorde 1-0 allerede etter 32 sekunders spill, og han hadde en assist på ny da Kaprizov gjorde sitt andre for dagen med 4-2 med 31 sekunder igjen å spille.

  Den siste scoringen kom i åpent bur siden Colorado Avalanche hadde tatt ut målvakten i jakten på utligning.

  Zuccarello fikk 19.11 minutter på isen.

  NHL-sesongen starter 10. oktober.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB
 • Hovland-drama i Ryder Cup: Drømmestart ble etterfulgt av slag i plastpose

  Viktor Hovland innledet Ryder Cup med et kunstslag som ble betegnet som å slippe ut av fengsel. Deretter slo han ballen rett i en plastpose.

  Hovland spiller sammen med svenske Ludvig Åberg i foursome-kampene som innleder prestisjetunge Ryder Cup fredag morgen. Duoen spiller i den andre av fire kamper, og spillerne slår annenhver gang på samme ball.

  Nordmannen slo ut på det første hullet. Deretter makker Åberg brennhete Hovland et vanskelig utgangspunkt på kanten av greenen før det tredje slaget. Det taklet Hovland på aller beste vis. Han valgte å chippe på den ujevne greenen og lyktes perfekt. Ballen gikk rett i hullet.

  – Se på det slaget! Han er jo egentlig helt i fengsel! Man on a mission, ropte Viaplays kommentatorduo etter drømmetreffet fra langt hold.

  Hovland var imidlertid ikke ferdig med å skape drama. Oslo-gutten fulgte opp på det andre hullet, men ikke uten dramatikk. Nordmannens innspill endte med at ballen landet i en plastpose tilhørende en tilskuer. Det er sjelden vare.

  Makker Åberg fikk droppe og slo ballen inn på greenen. Deretter var det duket for Hovland-show igjen. Nordmannen senket den påfølgende lange putten til ellevill jubel fra publikum.

  På hull nummer tre var Åberg og Hovland igjen i trøbbel, men igjen hentet Hovland fram et praktfullt slag inn på greenen. Ballen traff flaggstolpen ved hullet og la seg til ro rett ved hullet. Det forhindret uansett ikke at amerikanerne tok ett hull tilbake.

  Etter tre hull leder Hovland og Åberg med ett hull på sine amerikanske motstandere Brian Harman og Max Homa.

  Ryder Cup arrangeres vekselvis i Europa og USA. USA har ikke vunnet i Europa siden 1993.

  Italy Ryder Cup Golf
  Foto: Andrew Medichini / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste