Ellevill Hovland-runde i Tokyo

Viktor Hovland var litt for langt bak til å kjempe om medaljene i OL-turneringen, men leverte en fantastisk sisterunde i Tokyo.

Lørdag var han misfornøyd med sin egen putting, noe som sendte han et stykke ned på resultatlisten. Men der putteren var iskald i på tredjerunden, var den tilbake på et godt nivå søndag.

Hovland leverte også varene med både driver, jernkøller og wedger. Det fikk han hele sju slag under par for dagen, to slag bedre enn han har gått på de tre foregående rundene til sammen.

Dermed ble det en Hovland-søndag som nordmenn har blitt vant til, men dessverre ble det for langt opp til å kjempe om medaljene. Det ser uansett ut til at Hovland blir beste skandinaver og at han kanskje kan sikre seg en topp 10-plassering.

– Det var bra i dag, litt frustrerende på midtpartiet av runden, men det er deilig å avslutte på den måten jeg gjorde, forteller Hovland til Discovery etter runden.

Kristian Krogh Johannessen gikk en ny runde på par, og endte sitt OL på en delt 53. plass.

Det er vanvittig tett i kampen om medaljene, og de beste spillerne har fortsatt en del hull igjen å spille.

Viktor Hovland
Foto: Kazuhiro Nogi / AFP

Sportsnyheter

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

Siste nytt

 • KBK-profil forlenget kontrakten

  Bendik Bye spiller i Kristiansund også neste sesong, det bekrefter klubben selv fredag. Trønderens opprinnelige avtale hadde utløp ved årsskiftet. Bye har vært i Kristiansund siden vinteren 2018 og passerte nylig 100 kamper for klubben.

  Eliteserien i fotball 2021: Kristiansund - Sandefjord (2-0).
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Varsler strengt vinter-OL

  Beijing-OL kommer til å innføre en streng koronaprotokoll og et eget vaksinasjonsprogram, opplyser IOC-president Thomas Bach.

  I et åpent brev til komiteen «Olympic Movement» forklarer Bach at vinter-OL, i likhet med Tokyo-OL, vil ha et sett med regler og retningslinjer utøvere, støtteapparat, journalister og andre involverte må forholde seg til. Disse vil være klare i oktober.

  Tokyo 2020 Paralympics Wheelchair Fencing
  Foto: Kiichiro Sato / AP
 • Dette er Beijings OL-slagord

  «Saman for ein felles framtid» blir mottoet til vinter-OL i Beijing neste år. Det vart lansert i den kinesiske hovudstaden fredag.

  Ifølgje den lokale organisasjonskomiteen vart frasen vald frå eit utval på 79 forslag frå det mest kjende universitetet i Kina.

  – Ikkje berre omfamnar det konseptet om å dele, men det speglar òg situasjonen i verda med ein global pandemi og ambisjonar alle land har om å komme saman for ei betre framtid, seier seremonidirektør Chen Ning.

  Opningsseremonien blir 4. februar. Beijing blir første vertsbyen som arrangerer leikane både sommar og vinter. I 2008 hadde den kinesiske hovudstaden ansvaret for sommar-OL.

  Motto for Beijing-OL
  Foto: Tingshu Wang / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal