Hopp til innhold

Lægreids gest imponerte Tandrevold: – Det betyr mye

Skiskytter-VMs første dag så lenge ut til å bli av den blytunge sorten for Norge, men en superetappe sikret likevel gull. Lagfølelsen blir trukket frem som nøkkelen.

Skiskyting

JUBEL: Det norske laget med Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø tok det første gullet i Oberhof.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

En mesterlig opphenting av Norge og Sturla Holm Lægreid gjorde at Norge sikret gullet på blandet stafett på mesterskapets første dag.

Men det så lenge bekmørkt ut.

Ingrid Landmark Tandrevold bommet fire ganger og måtte ut i en strafferunde på sin første etappe. Helt frem til den tredje etappen, lå storfavoritt Norge drøye minuttet bak teten.

– Det var ikke noe gøy. Det var ikke det utgangspunktet de andre håpet på og definitivt ikke den starten jeg hadde ønsket å ha. Det var kjipt, sier Tandrevold til NRK.

– Det er en veldig rar følelse, når man føler at man ikke har levert selv, men likevel står igjen med en gullmedalje. Det er vel definisjonen på verdens beste lagkamerater og at stafett er stafett. Akkurat nå er jeg veldig glad, fortsetter hun.

– Det betyr mye

Og spesielt Lægreid var en viktig støtte for Tandrevold etter hennes etappe.

Jeg er særlig imponert over det Sturla gjør i dag. Jeg føler meg helt elendig, men så kommer han og sier «men Ingrid det er kjempebra, jeg hadde skikkelig lyst til å være i angrepsposisjon i dag». Han var påskrudd og klar for å angripe. Det betyr veldig mye, forteller Tandrevold.

Lægreid har nemlig selv opplevd å være den som gjør jobben vanskelig for lagkameratene på stafett.

Man er redd for å «faile» og blir veldig skuffet når man ikke klarer det på stafett. Det har jeg opplevd i år. I OL hadde jeg samme opplevelse at jeg fikk en strafferunde og trodde jeg hadde ødelagt for alle. Vi er et lag og det viktig at vi støtter hverandre selv når lagkamerater har det tøft, sier Lægreid.

Og det skulle snu brått med lynrask skyting og langrenn fra Lægreid, som gjorde at Johannes Thingnes Bø kunne gå ut alene i tet på ankeretappen.

At Ingrid fikk en strafferunde... som sagt gjorde det at jeg bare var i riktig modus. Jeg sa det til henne da hun var litt skuffet at det gjorde bare jeg kunne angripe og kunne kose meg, forteller Lægreid etter mål.

– Var rask i løypa, rask på standplass og skøyt feilfritt. Jeg føler at jeg ikke kunne gjort det så særlig mye bedre, sa Lægreid etter gullet var sikret.

Dramatikk

Men Thingnes Bø satt hjertet i halsen til mange da han måtte bruke tre ekstraskudd på sin første liggende skyting og fikk refs i etterkant.

VM i skiskyting 2023: miksstafett

SLET: Thingnes bø fikk problemer på den liggende skytingen.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Det er rett og slett elendig. Johannes har en bom nesten i hviten. Bom venstre, bom høyre, sa NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

– Det var en ræva serie av Johannes, sa TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen.

Men verdenscuplederen hentet seg inn igjen, skøyt godt på stående og gikk ut samtidig som Italia. På sisterunden var nordmannen overlegen og sikret gullet for Norge.

Vi vinner til slutt da. Det er terningkast seks resultat i seg selv. Men jeg bruker fire ekstraskudd, det er litt for mange. Jeg skyter tre bom på første ligg, og er nære på å ryke ut i strafferunden. Så i dag har jeg nok litt flaks, sa Thingnes Bø til NRK om sin etappe.

Italia tok sølvet, mens Frankrike tok bronsen.

Røiseland har vært sykdomsplaget før mesterskapet, men viste seg fra god side på sin etappe. Det ble med to ekstraskudd og veksling 50 sekunder bak Frankrike.

– Det var skikkelig gøy. Et gull er et gull, du vet aldri når du har vunnet ditt siste. Dette må jeg nyte. Det ble ikke avslutt før på slutten, det var kult, sa hun til NRK etter rennslutt.

Siste nytt

 • Glimt skal til Latvia i mesterligakvalifiseringen

  Bodø/Glimt møter latviske RFS i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde. Det ble klart etter RFS utklasset nordirske Larne og vant 7-0 sammenlagt i den første runden.

  RFS reiste til Nord-Irland med 3-0-ledelse etter hjemmekampen og vant 4-0 på bortebane. Emerson, Darko Lemajic og Janis Ikaunieks scoret i slutten av 1. omgang, og Ismaël Diomandé fastsatte resultatet etter pause.

  RFS ble latvisk seriemester i 2021 og 2023 og har også to cuptitler.

  (NTB)

  RFS
  Foto: Roman Koksarov / AP
 • Mexico bytter landslagssjef to år før VM på hjemmebane

  Jaime Lozano er ferdig som Mexicos landslagssjef i fotball to år før landet skal arrangere VM-sluttspillet sammen med USA og Canada.

  Mexico skuffet stort i Copa América i USA nylig og ble utslått i gruppespillet. Venezuela og Ecuador gikk videre fra lagets gruppe.

  45-årige Lozano fikk tilbud om å fortsette jobben med landslaget om han ville underordne seg en mer erfaren hovedtrener, men han takket nei.

  – Min avskjed er en personlig beslutning, skrev Lozano på meldingstjenesten X. Han pekte på en retningsendring i prosjektet han var ansatt for å gjennomføre.

  Mexicos fotballforbund melder at man vil i begynnelsen av august vil fatte en beslutning om hvem som skal lede laget videre. (NTB)

  Lozano
  Foto: AP
 • Ruud serverte lekkerbisken – klar for semifinale med Nadal

  Casper Ruud henrykket både publikum og makker Rafael Nadal med et sjeldent trickslag da duoen tok seg til semifinale i double i ATP-turneringen i Båstad.

  «Ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske Théo Arribagé og russiske Roman Safiullin.

  Ruud og Nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

  Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal