Ellevill cup-fiasko for fem eliteserielag

Molde, Viking, Lillestrøm, Sogndal og Start er ute av cupen etter tap mot lag frå lågare divisjonar.

Stjørdals/Blink jubler etter å ha slått ut Molde fra cupen.

JUBEL: Stjørdals-Blink feirer cup-triumf over Molde.

ein kveld rauk heile fem eliteserielag ut for småklubbar frå lågare divisjonar. Heile sju av seksten lag frå øvste nivå er ferdige med NM for i år.

I trøndelag avgjorde Tom Rune Hønnås for Stjørdals-Blink frå nivå tre vann 2-1 mot Molde.

– Det er heilt sjukt. Mange av dei vi møtte spelte europacup seinast i fjor. At vi klarer dette er heilt fantastisk, seier Stjørdals-Blinks første målscorar, Jørgen Sollihaug til NRK.

– At vi i tillegg kjem tilbake etter at dei utliknar til 1-1 er heilt sjukt, legg Sollihaug til.

Stjørdals/Blink går opp til 2-1 mot Molde.

HER SLÅR STJØRDALS-BLINK UT MOLDE: Tom Rune Hønnås set inn det avgjørande målet for Stjørdals-Blink.

Solskjær tar sjølvkritikk

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tar all skuld for tapet.

Ole Gunnar Solskjær

TAR ANSVAR: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær etter cup-exit mot Stjødals-Blink.

– Eg er skuffa. Vi fortener ikkje å gå vidare. Det er eg som har lagt opplegget før kampen og har tydelegvis ikkje førebudd spelarane godt nok, seier Solskjær.

– Korleis?

– Vi reiste til kamp i dag. Vanlegvis reiser vi dagen før. Det er tett kampprogram i mai. Eg satsa på at det gjekk fint å reise same dag som vi spelte, men slik var det tydelegvis ikkje.

– Men det skal vel likevel ikkje vere mogleg å tape for eit lag som ligg på femteplass i 2. divisjon?

– Leicester vann Premier League også. Fotball er sånn av og til, seier Solskjær.

Skuffa Jonevret til NRK-journalist: – Idiotspørsmål

Viking leia lenge 1-0 mot 2.-divisjonslaget Vidar, men tapte til slutt 2-1.

Viking-trenar Kjell Jonevret var alt anna enn fornøgd etter cup-sjokket.

– Vi stiller med vårt sterkaste lag og får 1-0, men det er ein del spelarar som sluttar å springe når vi leier. I tillegg er Vidar-spelarane store og sterke, seier Viking-trenar Kjell Jonevret til NRK.

– Kor surt er det å ryke ut?

– J**** idiotspørsmål. Det er sjølvsagt veldig tungt å ryke ut. Det er ingenting positivt med dette, seier Jonevret.

Ingvald Sandvik Halgunset gjør 2-1 for Vidar mot Viking.

VIDAR-MÅL: Her set Vidar inn 2-1 mot Viking, som er ute av cupen.

– Vi er sløve

Lillestrøm har to strake sigrar i eliteserien, men blei for svake for førstedivisjonslaget Sandefjord, som vann 1-0.

Høydepunkter fra 1. omgang mellom Sandefjord og Lillestrøm. Sandefjords Erik Mjelde gjør 1-0 til Sandefjord.

SANDEFJORD SLO LILLESTRØM: Sandefjord leverte ein god 1. omgang. Det var nok til å slå Lillestrøm ut av cupen.

Sogndal tapte 1-0 for Nest-Sotra. Kittiphong Pluemjai scora målet som sendte sogningane ut av cupen.

Nest-Sotra går opp til 1-0 mot Sogndal.

SOGNDAL-FLAUSE: Her set Nest-Sotra inn den avgjørande 1-0-scoringa mot Sogndal.

I Sandnes slo førstedivisjonslaget Sandnes-Ulf ut eliteserieklubben Start. Heimelaget vann til slutt 3-1.

– Vi er sløve og ubesluttsomme. Vi blir kriga i senk og er veldig skuffa over at vi ikkje klarer betre enn dette, seier Start-trenar Steinar Pedersen.