Hopp til innhold

Eliteseriens landslagsspillere må likevel i karantene: – Helt hårreisende

Rosenborg-trener Åge Hareide kritiserer Norges Fotballforbund for det han mener er dårlig kommunikasjon. Han mister landslagsspillerne sine i tre dager når de returnerer fra samlingen i Spania.

Football, Eliteserien, Strømsgodset - Rosenborg

SINT: Åge Hareide er kritisk til kommunikasjonen fra Norges Fotballforbund.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Ståle Solbakken tok ut hele syv eliteseriespillere til de to kommende privatlandskampene mot Luxembourg og Hellas som spilles på Marbella kommende uke.

Da landslagssjefen offentliggjorde troppen la han til grunn at NFF hadde fått grønt lys fra regjeringen når det gjelder unntak fra karantenereglene.

– Lise (Klaveness) og jeg har hatt en god dialog med Abid Raja for bare 30 minutter siden, hvor vi har fått løfter om at de norske spillerne, i likhet med de olympiske og paralympiske utøverne, får unntak fra de karantenereglene, sa Solbakken.

I pressemeldingen fra regjeringen, som ble sluppet samme dag som Solbakken tok ut troppen, står det imidlertid at landslagsspillerne kun får unntak fra kravet om opphold på karantenehotell.

De må likevel være i full karantene frem til negativ test er tatt tidligst på døgn tre etter at de kommer tilbake fra utlandet.

Hareide: – Helt hårreisende

Ifølge RBK Web, som omtalte saken først, reagerer Åge Hareide sterkt på at NFF ikke var tydelige på at spillerne likevel må i karantene.

– Jeg syns det har vært en merkelig kommunikasjon. De sier at de skal ha særregler for våre spillere, men de får likevel karantene. Det syns jeg er veldig dårlig kommunisert av Norges Fotballforbund, at de ikke opplyser om dette med det samme de tar ut spillerne, uttaler Åge Hareide til rbkweb.no.

Overfor NRK utdyper han kritikken.

– Sånn som vi forstod det da de ble tatt ut, så ble det kommunisert at spillerne skulle være hjemme, men kunne trene med oss. De skulle være i karantene utenom den kohorten som vi har. Det var det vi fikk vite, sier Hareide til NRK.

Slik blir det altså ikke.

Hareide reagerer også på reiseruten Kristoffer Zachariassen og André Hansen må gjennom for å slutte seg til Norge-troppen. Ifølge RBK-sjefen skal spillerne mellomlande i Zurich før de flyr videre til Malaga.

– Det i seg selv er skremmende. De kan like godt bli smittet på en flyplass eller fly. De burde flydd dem direkte ned fra Oslo hvis de var viktige for landslaget. Det er en risiko for våre spillere og i tillegg så mister vi tre dager med dem i forberedelse til ny seriekamp mot Strømsgodset. Jeg synes det er helt hårreisende, sier Hareide.

Og legger til:

– Hvis det skjer noe med våre spillere … Da blir det rabalder.

– Hva da?

– Det blir rabalder. Du vet hva det betyr, sier Hareide kort.

 d

Kjetil Knutsen synes lite om kommunikasjonen fra NFF.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Knutsen: – Jeg er veldig skuffet

Også Glimt-trener Kjetil Knutsen retter en pekefinger mot fotballforbundet.

– Jeg er veldig skuffet over informasjonen som har kommet, sier han til NRK søndag kveld.

Han reagerer i likhet med Hareide på at de først fikk beskjed om at spillerne skulle slippe karantene.

– Det er en måte å informere på som skuffer meg, sier Knutsen.

Glimt-treneren tror karantenen kan ødelegge for kampforberedelsene opp mot neste seriekamp 13. juni. Da møter gultrøyene Mjøndalen på hjemmebane.

– Det har selvfølgelig noe å si. Vi øver hver dag på feltet, og det er helt avgjørende at de får bygget seg opp sammen med resten av troppen til en seriekamp. Dette er ikke ideellt, sier han.

– Ønsker du at Glimt-spillerne dine dropper å reise på samlingen?

– Nei, de skal reise, vi bruker ikke harde virkemidler nå. Jeg reagerer bare veldig på måten de informerer på, sier han.

Misforsto NFF?

Dermed må de norske eliteseriespillerne i Norge-troppen tilbringe minst tre dager i karantene «på egnet oppholdssted» når de vender hjem fra den nåværende landslagssamlingen før de kan delta på trening og kamp igjen.

Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag

Ståle Solbakken og landslaget samles på Marbella de neste dagene.

Foto: Geir Olsen / NTB

NRK har søndag forsøkt å innhente kommentarer fra NFFs elitedirektør Lise Klaveness for å oppklare hvordan misforståelsen oppsto og gi dem anledning til å svare på kritikken fra Hareide.

Hun hadde ikke anledning til å la seg intervjue på telefon, men skriver i en e-post til NRK at de senere på dagen da troppen ble tatt ut fikk vite detaljene om at spillerne måtte i tredagers-karantene.

– Dette har vi kommunisert på mange måter til klubbene, blant annet i et eget informasjonsmøte med klubbene dagen etter pressekonferansen og i direkte samtaler med flere daglige- og sportslige ledere i de berørte klubbene. Dette er kompliserte og nye regler som myndighetene endrer ofte. Vi gjør vårt ytterste for at klubbene skal få løpende informasjon om alle endringer, skriver Klaveness til NRK.

– Vi forstår selvsagt at klubbene ønsker spillerne i fellestrening fra dag 1, men myndighetene vurderer at det på grunn av smittevernhensyn er nødvendig med minst tre dager, legger hun til.

Les hele tilsvaret her:

Football, UEFA Euro Qualifier, Romania - Norway

Lise Klaveness har forståelse for at klubbene ønsker spillerne tilgjengelige med en gang etter landslagssamling.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Åge Hareide står fast på at NFF burde ha kommunisert bedre.

– Det at myndighetene setter dem i karantene det kan vi ikke gjøre så mye med, men vi må jo vurdere om vi skal sende folk av gårde. Men jeg vil ikke ta fra Zachen (Zachariassen) eller andre en mulighet til å spille for landslaget. Jeg synes at det er jæklig dårlig håndtert, sier han.

Rosenborg slo Stabæk 4-2 søndag kveld før Zachariassen og Hansen nå reiser videre til samling.

RBKs neste kamp er mot Strømsgodset 13. juni, den bør begge spillerne rekke om alt går som planlagt.

Norge møter Luxembourg 2. juni og Hellas 6. juni. Kampene er viktige i oppkjøringen til høstens VM-kvalifiseringsoppgjør.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal