Hopp til innhold

Eliteserien klatrer på Uefas ligaranking – beste plassering på 20 år

Den norske Eliteserien i fotball klatrer opp til 15.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) offisielle ligaranking.

Det kommer fram i en oppdatert versjon av rankingsystemet på Uefas egne nettsider. Norge lå på 17.-plass ved forrige oppdatering.

Eliteserien har nå passert både svenske Allsvenskan og superligaen i Danmark. Den norske ligaen har ikke vært så høyt på listen på 20 år.

– Dette viser en veldig fin utvikling for den norske ligaen, og det er en bekreftelse på at det er blitt gjort en særdeles god utviklingsjobb i klubbene over lengre tid. Norsk fotball jobber bedre fra bredden til toppen. Og i Eliteserien har Bodø/Glimt og Molde vært et hakk foran de andre de siste årene, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball i en pressemelding.

Europasuksessen til Molde og Bodø/Glimt de siste årene har vært til betydelig hjelp for Norge. Klubbprestasjonene i Europa for hvert enkelt land regnes sammen til en poengsum.

Den poengsummen er satt sammen basert på landets suksess i europeiske klubbturneringer de siste fem sesongene. (NTB)

Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt - Molde (1-4)
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

Siste nytt

 • Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av Aleksej Navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag.

  Den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa OVD-Info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av Aleksej Navalnyjs 47-årsdag.

  Myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av Ukraina. I de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet.

  Aleksej Navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten.

  (NTB)

 • Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic bekrefter at han setter punktum for sin unike fotballkarriere. Tidligere søndag rapporterte Aftonbladet at han takket av i Italia. – Familien min visste ikke at jeg skulle legge opp da vi våknet i dag. Jeg ville at alle skulle vite det samtidig, sier svensken på en pressekonferanse sent søndag kveld.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  – Fra og med i morgen er jeg en fri mann, sier han.

  Beslutningen om legge opp hadde han holdt hemmelig, til og med for sine nærmeste, skriver Aftonbladet.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB/NRK)

  AC Milans svenske spiss Zlatan Ibrahimovic takker publikum under en avskjedsseremoni etter den italienske Serie A-fotballkampen mellom AC Milan og Hellas Verona 4. juni 2023
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste