Knust Pedersen stormet ut av banen etter EM-fiasko: – Bare la meg være

BERLIN/OSLO (NRK): Isabelle Pedersen klarte ikke å leve opp til forventningene på 100 meter hekk, og røk ut allerede i semifinalen.

SKUFFET: Isabelle Pedersen fortviler etter at EM-finalen glapp.

Isabelle Pedersen løp i det første semifinaleheatet på 100 meter hekk, og etter en treg start klarte hun å klamre seg til en 4. plass.

Dermed trengte hun hjelp fra de neste heatene, men der gikk det for fort. Dermed er Isabelle Pedersen ferdigløpt i Berlin.

– Bare la meg være, sa hun til NRK og TV 2 på vei ut av banen.

Senere på kvelden sendte hun ut en uttalelse via manager Mario Bassani. Også toppidrettssjef Håvard Tjørhom måtte svare på spørsmål på vegne av hekkeløperen.

– En dårlig gjennomføring

– Det var en dårlig gjennomføring. Det er veldig synd, for hun hadde jobbet knallhardt for dette og forberedt seg godt. Det er en veldig skuffet Isabelle som står bak her, sier Tjørhom til NRK.

toppidrettssjef, Håvard Tjørhom.

TOPPIDRETTSSJEF: Håvard Tjørhom.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etter løpet gikk en fortvilet Pedersen rett gjennom intervjusonen uten å gi et eneste intervju. Hun var helt tom i blikket, og var tydelig svært skuffet. Selv ikke Tjørhom fikk mange ordene ut av hekkeløperen.

– Det er ikke mye å si nå. Hun var veldig skuffa, og det var ikke dette hun hadde sett for seg. Det var en dårlig gjennomføring, og det er ikke mer å si om det.

– Er det OK å droppe media?

– En skal ta seg tid til media uansett hvordan det går. Men akkurat når det går som i dag, er det kanskje like greit, svarer Tjørhom.

Friidretts-EM: Isabelle Pedersen løper semifinale på 100 meter hekk

INTERVJUNEKT: Isabelle Pedersen var tydelig mot et av TV-kameraene på stadion.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ny skuffelse

Dermed står Isabelle Pedersen fremdeles uten noen finale på seniornivå. Tiden på 13.04 var langt unna finaleplass, og også langt bak hennes personlige rekord på 12,72. Den satte hun for få uker siden.

– Hadde hun løpt opp mot sitt beste, hadde det gått veien. Hun har åtte løp under 13.00 i år. Dette var langt unna det beste. Hun var bra oppe halvveis, men det stokker seg mot slutten, sier Jann Post.

Pedersen hang tydelig etter i starten. Reaksjonstiden på 0,22 var svakest i feltet.

– Det er en marginal øvelse, det er ikke rom for mye feil, sa NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Friidretts-EM: Isabelle Pedersen løper semifinale på 100 meter hekk

SKUFFET: Isabelle Pedersen var tydelig skuffet etter løpet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Siste nytt

 • McGregor sier han legger opp

  – Hallo folkens, en rask beskjed her: Jeg har bestemt meg for å forlate idretten som formelt går under navnet «mixed martial art». Jeg ønsker alle mine gamle konkurrenter lykke til videre med nye konkurranser, skriver den irske MMA-utøveren Conor McGregor på Twitter. Kunngjøringen kom svært overraskende etter at han ifølge MMAJunkie skal ha sagt at han var klar for å gå i ringen igjen i juli.

  FILE PHOTO - Conor McGregor of Ireland hits a heavy bag during a workout at the UFC Performance Center in Las Vegas
  Foto: Steve Marcus / Reuters
 • Zuccarello fortsatt ikke spilleklar

  Mats Zuccarello trente med Dallas Stars før de vant 5–2 over Jets mandag. Trener Jim Montgomery vet ennå ikke når han er spilleklar etter skaden. Zuccarello har fått operert inn en plate i armen etter bruddet han pådro seg i debutkampen for Dallas Stars i slutten av februar.

  Dallas Stars v Chicago Blackhawks
  Foto: Jonathan Daniel / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal