Hopp til innhold

Eldsteman får ikke løpe favorittdistansen: – Jeg har blitt sparket ut av unggutta

BJØRVIKA (NRK): Familierekordene ryker, én etter én. Nå erkjenner Henrik Ingebrigtsen (28) at en ny kan ryke når brødrene jakter familienes aller første Diamond League-seier.

Brødrene Ingebrigtsen og Steinar Hoen

POPULÆR TRIO: Brødrene Ingebrigtsen, Filip (t.v.), Henrik og Jakob, sammen med Bislett Games-sjef Steinar Hoen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg har blitt sparket ut av mile-løpet av disse to unggutta. Med to plasser, må den tregeste gi plass til de to raskeste. Men neste år er planen å være tilbake på topp og løpe drømmemila igjen.

Slik innledet Henrik Ingebrigtsen pressekonferansen to dager før utsolgte Bislett Games. Selv har han deltatt på norsk friidretts største fest siden 2010, og vært en av dem stevnet har vært bygd rundt.

Henrik Ingebrigtsen

LØPER LENGRE: Henrik Ingebrigtsen løper 3000 meter på Bislett Games torsdag.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I år får han altså ikke løpe distansen han helst skulle løpt, drømmemila, der de yngre brødrene Filip (26) og Jakob (18) er to av de største favorittene.

Én av dem kan bli tidenes første, norske vinner av drømmemila på Bislett. I så fall blir også vedkommende den første i familien som vinner en offisiell øvelse i et Diamond League-stevne.

Skjer det, kan eldstemann også miste en ny familierekord. Filip overtok både familierekorden og den norske rekorden på 1500-meter i Monaco i fjor.

I Roma i forrige uke tok også Filip fra storebror familierekorden på 5000 meter.

– Håper å sitte på gamlehjemmet

Henrik tror rekorden på en engelsk mil (3.50,72) nå også ryker.

– Ja, jeg frykter det, og håper litt på det. For å beholde en familierekord bare for å beholde den, er begrensende for utvikling. De kan gjerne låne den, så tar jeg den tilbake neste år, sier han til NRK.

Filip Ingebrigtsen bekrefter at det er en viss rivalisering blant brødrene.

– Han håper jo å sitte på gamlehjemmet når han er 75 år og ha familierekordene i det meste. Han har ikke gitt opp helt ennå, sier han om storebroren.

– Da jeg tok 1500-rekorden i fjor, så kunne han komme med småstikk om at jeg var et halvt minutt bak på 5000 meter og sånn, forteller 26-åringen videre.

Ser man på de mest relevante distansene der alle tre har en offisiell bestenotering, har Filip nå familierekordene på 800-, 1500- og 5000 meter. Henrik har rekordene på en engelsk mil og 3000 meter, mens Jakob foreløpig ikke har noen.

– Bare en gutt

– Jeg er jo bare en gutt. De er jo gamle menn. Jeg har mange år på meg til å ta Henrik og Filip sine tider, påpeker Jakob.

Hvem av dem som ligger best an til å kapre rekorden på drømmemila, er på papiret vanskelig å spå. Jakob viste form da han med en vanvittig sluttspurt kom på tredjeplass på 1500-meteren i Stockholm for to uker siden.

Filip hadde slitt fysisk i noen uker før han altså smadret familierekorden på 5000 meter i Roma i forrige uke.

– Det er gøy at vi er to. At han tar steget opp fra de barneløpene han har løpt tidligere og opp til de voksne gutta. Det blir kult. Det er på tide at noen norske vinner. Nå har vi to muligheter, om en har en dårlig dag. Det er på tide at vi pusher for førsteplassen, sier Filip om yngstemann.

Brødrene Ingebrigtsen

STORE MÅL: Brødrene Ingebrigtsen håper på både seire og rekorden på årets Bislett Games.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ifølge Bislett-general Steinar Hoen kunne i teorien alle de tre brødrene løpt drømmemila torsdag. Men allerede i fjor høst avtalte han med trenerpappa Gjert Ingebrigtsen at familien skulle stille utøvere på både 3000 meter og drømmemila.

Har vondt

Nå er det 3000 som gjelder for Henrik, og håpet er å benytte sjansen til å bedre familierekorden – og kanskje slå Marius Bakkens norgesrekord på 7.40,77.

– Jeg vet at hvis ting klaffer og går min vei, og jeg er smertefri når jeg står på startstreken, så er det mulig, sier han.

Og «smertefri» er stikkordet. Fortsatt sliter han med smerter i hofta etter skaden han pådro seg i februar.

– Akkurat i dag hadde det vært veldig vanskelig å løpe norsk rekord, for nå er det ganske sårt. Men gi det et par dager, så skal jeg være nokså smertefri, eller smertefri nok til å prestere, sier han to dager før løpet.

  • NRKs sending fra Bislett Games starter kl. 17.50 torsdag

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal