Ektemannen kunne stoppet Herrem-comeback

Ikke alle var like optimistiske da Camilla Herrem skulle gjøre comeback bare seks uker etter fødselen. Nå skal håndballektemannen bidra til at hun kommer i EM-form.

Laguttak for håndballjentene 2017.

I EM-RUTE: Camilla Herrem satser alt for å bli klar til håndball-EM i desember etter at hun ble mor for første gang i juli.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

– Steffen (Stegavik) tok draktene ut av bagen min, men jeg puttet dem tilbake. Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg visste jeg ville spørre om jeg kunne spille igjen, forteller Camilla Herrem til NRK.

Hun snakker om comebacket hun gjorde på håndballbanen i august, bare seks uker etter at hun fødte sønnen Theo. For egentlig ble kantspilleren først frarådet å spille treningskampen for Sola, men Herrem ga ikke opp. Hun følte seg klar.

– Det med drakta var mest ment som tull, men som jeg sa til henne: «har du med deg drakt, så kommer du til å spille», sier ektemannen Steffen Stegavik.

Til slutt fikk 31-åringen også klarsignalet fra fysioterapeuten.

– Hun har hatt oppfølging av proffe «fysioer» som kan dette bedre enn meg, så det var ikke noe problem for meg, påpeker Stegavik.

– Og kroppen responderte bra på å spille, understreker Herrem, som var på banen halve kampen.

VM i håndball for kvinner.

HÅNDBALLPAR: Steffen Stegavik var med til VM i fjor som supporter. Da var Camilla Herrem nesten tre måneder på vei med lille Theo.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– I tidligste laget

Hun er med andre ord godt i gang, og satser alt på å bli klar til EM i Frankrike i desember. Hun følges tett av landslagsledelsen.

– De lærde strides jo om hvor fornuftig det var å være på banen igjen seks uker fødsel, og det var nok i tidligste laget, men det har gått veldig bra med opptreningen hennes, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Denne uken tok Herrem flere tester ved Olympiatoppen. Resultatene var positive.

– Det er litt jobb igjen å gjøre. Jeg må jobbe mest med styrketreningene, altså den eksplosive delen. Hodet mitt er 100 prosent, men jeg må forstå at kroppen ikke er det, sier Herrem og ler.

Trener med herrelag

Fremover skal hun trene med ektemannens eliteserielag, Nærbø, for å få bedre motstand enn hun får i 1. divisjonslaget Sola.

– Det blir i hvert fall en gang i uka, så jeg får utfordret meg på det fysiske. Jeg skal også skyte litt på en herrekeeper. Det gjorde jeg i fjor også, og jeg gjør de tingene jeg må for å bli klar, forteller Herrem.

– For å bli bedre så må man strekke seg etter noe, så det tror jeg kan bidra til bedre form. Tempoet og nivået er jo litt høyere hos oss gutta, sier Stegavik.

VM i håndball for kvinner. Argentina-Norge (21-36)

FÅR INNSPILL: Camilla Herrem har snakket mye med Heidi Løke om det å komme tilbake til toppidretten etter å ha blitt mamma.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hergeirsson vil ikke gi Herrem noen frist, men tror hun vil kunne kjempe om en plass.

– Hun må gjøre ting riktig og fornuftig fremover for ikke å overbelaste. Det må være en passe iver. Camilla er steintøff og ønsker å tilhøre gruppa og komme med i troppen, så gjelder det å se hele pakka slik vi alltid gjør, forklarer han.

Siste nytt

 • Graham Hansen offisielt Barça-klar

  Slik NRK erfarte i forrige uke, drar Caroline Graham Hansen fra tyske Wolfsburg til Barcelona. Overgangen bekreftes overfor NRK mandag formiddag. 24-åringen kom til Wolfsburg fra Stabæk i 2014.

  Graham Hansen
  Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK
 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal