Ektemannen kunne stoppet Herrem-comeback

Ikke alle var like optimistiske da Camilla Herrem skulle gjøre comeback bare seks uker etter fødselen. Nå skal håndballektemannen bidra til at hun kommer i EM-form.

Laguttak for håndballjentene 2017.

I EM-RUTE: Camilla Herrem satser alt for å bli klar til håndball-EM i desember etter at hun ble mor for første gang i juli.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

– Steffen (Stegavik) tok draktene ut av bagen min, men jeg puttet dem tilbake. Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg visste jeg ville spørre om jeg kunne spille igjen, forteller Camilla Herrem til NRK.

Hun snakker om comebacket hun gjorde på håndballbanen i august, bare seks uker etter at hun fødte sønnen Theo. For egentlig ble kantspilleren først frarådet å spille treningskampen for Sola, men Herrem ga ikke opp. Hun følte seg klar.

– Det med drakta var mest ment som tull, men som jeg sa til henne: «har du med deg drakt, så kommer du til å spille», sier ektemannen Steffen Stegavik.

Til slutt fikk 31-åringen også klarsignalet fra fysioterapeuten.

– Hun har hatt oppfølging av proffe «fysioer» som kan dette bedre enn meg, så det var ikke noe problem for meg, påpeker Stegavik.

– Og kroppen responderte bra på å spille, understreker Herrem, som var på banen halve kampen.

VM i håndball for kvinner.

HÅNDBALLPAR: Steffen Stegavik var med til VM i fjor som supporter. Da var Camilla Herrem nesten tre måneder på vei med lille Theo.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– I tidligste laget

Hun er med andre ord godt i gang, og satser alt på å bli klar til EM i Frankrike i desember. Hun følges tett av landslagsledelsen.

– De lærde strides jo om hvor fornuftig det var å være på banen igjen seks uker fødsel, og det var nok i tidligste laget, men det har gått veldig bra med opptreningen hennes, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Denne uken tok Herrem flere tester ved Olympiatoppen. Resultatene var positive.

– Det er litt jobb igjen å gjøre. Jeg må jobbe mest med styrketreningene, altså den eksplosive delen. Hodet mitt er 100 prosent, men jeg må forstå at kroppen ikke er det, sier Herrem og ler.

Trener med herrelag

Fremover skal hun trene med ektemannens eliteserielag, Nærbø, for å få bedre motstand enn hun får i 1. divisjonslaget Sola.

– Det blir i hvert fall en gang i uka, så jeg får utfordret meg på det fysiske. Jeg skal også skyte litt på en herrekeeper. Det gjorde jeg i fjor også, og jeg gjør de tingene jeg må for å bli klar, forteller Herrem.

– For å bli bedre så må man strekke seg etter noe, så det tror jeg kan bidra til bedre form. Tempoet og nivået er jo litt høyere hos oss gutta, sier Stegavik.

VM i håndball for kvinner. Argentina-Norge (21-36)

FÅR INNSPILL: Camilla Herrem har snakket mye med Heidi Løke om det å komme tilbake til toppidretten etter å ha blitt mamma.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hergeirsson vil ikke gi Herrem noen frist, men tror hun vil kunne kjempe om en plass.

– Hun må gjøre ting riktig og fornuftig fremover for ikke å overbelaste. Det må være en passe iver. Camilla er steintøff og ønsker å tilhøre gruppa og komme med i troppen, så gjelder det å se hele pakka slik vi alltid gjør, forklarer han.

Siste nytt

 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund
 • Ustjugov vraket til lagsprinten

  Russland stiller med Gleb Retivykh og Alexandr Bolsjunov i søndagens VM-lagsprint. Dermed er Sergej Ustjugov vraket. Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo er som ventet tatt ut på det norske laget.

  NORDIC-SKI-WORLD-MEN-CROSS-COUNTRY
  Foto: BARBARA GINDL / AFP
 • Jarstein-bom då Hertha tapte

  Javi Martinez og ei feilvurdering i feltet av Rune Almenning Jarstein etter ein corner gav Bayern München 1-0 over Hertha Berlin i Bundesliga. Bayern har dermed vunne 10 av dei 11 siste kampane og er på sida av Dortmund i tabelltoppen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal