Normal

Ekstremhøyde for Østberg: – Helt nytt for meg

SANDNES (NRK): Hun slet med motivasjonen og vurderte å legge opp i vår. Nå går Ingvild Flugstad Østberg nye veier for å nå toppen.

Ingvild Flugstad Østberg

SMIL: Ingvild Flugstad Østberg i godt humør da hun ble intervjuet av NRK under Blinkfestivalen lørdag.

Foto: Helge Tvedten / NRK

Lørdag ble hun nummer tre på sprinten under Blinkfestivalen i Sandnes. Så sent som onsdag var hun tilbake fra høydeopphold i Aspen i USA. Der har hun trent sammen med Therese Johaug.

– Det var min første gang på den høyden. Vi bodde på 2400–2500 meter, og trente på alt fra litt over 2000 og helt opp til 4000 meter en gang. Jeg var spent på hvordan det skulle være, det var helt nytt for meg, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK.

– Utrolig bra

De norske langrennsløperne driver vanligvis med høydetrening på rundt 2000 meter. I Mellom-Europa er Val Senales, Livigno og Seiser Alm blant de mest besøkte stedene. Østberg sier hun er glad i høydetrening, men har aldri trent på samme høyde som i USA.

– Jeg liker høydetrening og har kun positivt å si om oppholdet, så jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde et utrolig bra opphold, og prøver å ta med meg alt det positive, sier hun til NRK.

– Hvem ligger best an til sesongen: Du eller Therese Johaug?

– Det kan dere lure på! sier Østberg og ler før hun fortsetter:

– Vi ligger bra an begge to. Ingen skal være bekymret for den ene eller den andre når vi kommer til vinteren, sier Østberg.

Laster Instagram-innhold

Vurderte å legge opp

Etter sesongavslutningen i Quebec vurderte Østberg om det var verdt det å satse videre som langrennsløper.Nå er smilet på plass hos langrennsløperen som ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt i fjor.

– Sommeren gikk utrolig fort, og treningen har gått bra, men om jeg har noe form å skryte av får vi se, sier hun.

Form har definitivt Charlotte Kalla, som knuste de norske i Lysebotn Opp denne uken. Hun blir trolig en av de tøffeste konkurrentene i vinter.

– Det er lenge siden jeg har vært i så god form i juli, sa Kalla til NRK etter målgang.

– Det har vært noen skremmeskudd fra Charlotte, hun viser vanvittig styrke. Det viser at man må steppe opp. Jeg føler ikke den råskapen, men det gjør jeg aldri på denne tiden, sier Østberg.

Siste nytt

 • Alex Ferguson tilbake på tribunen

  Sir Alex Ferguson kommer i dag til å være tilbake på Old Trafford for første gang, etter at han ble operert for hjerneblødning tidligere i år. United-legenden skal bli hedret i forbindelse med kampen mot Wolverhampton senere i dag.

  Laster Twitter-innhold
 • Zlatan åpner for Malmö-comeback

  Zlatan Ibrahimovic har gjort stor suksess i LA Galaxy siden han kom dit i vår. 36-åringen sier i et intervju med Calle Schulmann at det er ett trofé han savner, og at han har fått et tilbud fra Malmö.

  – De vil ha meg hjem, og vil at jeg skal avslutte karrieren der

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Olsbu Røiseland vant NM i sprint

  Marte Olsbu vant sprinten på rulleskiskytings-NM på Gautefall. Hun hadde to bom på liggende skyting, mens det ble fullt hus på stående. 2. plassen gikk til Tiril Eckhoff, som hadde to bom på begge skytingene. Thekla Brun-Lie tok tredjeplassen.

  Marte Olsbu NM Gautefall
  Foto: Norges Skiskytterforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Sandviken - Arna-Bjørnar
Toppserien: Sandviken - Arna-Bjørnar
4-4-2 med Schau og Aune
E-sport: Counter-Strike GO, semifinale
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM hestesport: Kjøring: maraton
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Odd - Vålerenga
VM hestesport: kjøring, maraton