NRK Meny
Normal

Ekstremhøyde for Østberg: – Helt nytt for meg

SANDNES (NRK): Hun slet med motivasjonen og vurderte å legge opp i vår. Nå går Ingvild Flugstad Østberg nye veier for å nå toppen.

Ingvild Flugstad Østberg

SMIL: Ingvild Flugstad Østberg i godt humør da hun ble intervjuet av NRK under Blinkfestivalen lørdag.

Foto: Helge Tvedten / NRK

Lørdag ble hun nummer tre på sprinten under Blinkfestivalen i Sandnes. Så sent som onsdag var hun tilbake fra høydeopphold i Aspen i USA. Der har hun trent sammen med Therese Johaug.

– Det var min første gang på den høyden. Vi bodde på 2400–2500 meter, og trente på alt fra litt over 2000 og helt opp til 4000 meter en gang. Jeg var spent på hvordan det skulle være, det var helt nytt for meg, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK.

– Utrolig bra

De norske langrennsløperne driver vanligvis med høydetrening på rundt 2000 meter. I Mellom-Europa er Val Senales, Livigno og Seiser Alm blant de mest besøkte stedene. Østberg sier hun er glad i høydetrening, men har aldri trent på samme høyde som i USA.

– Jeg liker høydetrening og har kun positivt å si om oppholdet, så jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde et utrolig bra opphold, og prøver å ta med meg alt det positive, sier hun til NRK.

– Hvem ligger best an til sesongen: Du eller Therese Johaug?

– Det kan dere lure på! sier Østberg og ler før hun fortsetter:

– Vi ligger bra an begge to. Ingen skal være bekymret for den ene eller den andre når vi kommer til vinteren, sier Østberg.

Laster Instagram-innhold

Vurderte å legge opp

Etter sesongavslutningen i Quebec vurderte Østberg om det var verdt det å satse videre som langrennsløper.Nå er smilet på plass hos langrennsløperen som ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt i fjor.

– Sommeren gikk utrolig fort, og treningen har gått bra, men om jeg har noe form å skryte av får vi se, sier hun.

Form har definitivt Charlotte Kalla, som knuste de norske i Lysebotn Opp denne uken. Hun blir trolig en av de tøffeste konkurrentene i vinter.

– Det er lenge siden jeg har vært i så god form i juli, sa Kalla til NRK etter målgang.

– Det har vært noen skremmeskudd fra Charlotte, hun viser vanvittig styrke. Det viser at man må steppe opp. Jeg føler ikke den råskapen, men det gjør jeg aldri på denne tiden, sier Østberg.

Siste nytt

 • Thelin tråkket over på trening

  Isaac Kiese Thelin måtte avbryte den svenske VM-troppens trening torsdag på grunn av et overtråkk. – Vi vil starte behandlingen med en gang for at det ikke skal bli så farlig, sa pressesjef Staffan Stjerneholm til Aftonbladet, ifølge NTB.

  FBL-WC-2018-MATCH12-SWE-KOR
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • LSK Kvinner trakk Vålerenga i cupen

  Serieleder LSK Kvinner får muligheten til å revansjere fjorårets semifinaletap når laget møter Vålerenga i NM-kvartfinalen i august. Arna-Bjørnar møter Røa, serietoer Sandviken møter Trondheims-Ørn, mens tredjeplasserte Klepp møter Kolbotn.

  Video Semifinale kvinner, Røa - LSK
  Foto: Nyhetsspiller
 • Blatter møtte Putin for «småprat»

  Tidligere FIFA-president Sepp Blatter møtte Vladimir Putin i Kreml onsdag. Blatter er i fotball-VM på invitasjon fra Russlands president. – Vi møttes i Kreml for småprat, drinker og litt mat, sier korrupsjonsutestengte Blatter til nyhetsbyrået DPA.

  SOCCER-WORLDCUP/RUSSIA-BLATTER
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Danmark - Australia
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia