NRK Meny
Normal

Ekstraomganger da Barcelona holdt på å rote bort Supercup-trofeet

Som regjerende mesterligamestere var Barcelona storfavoritt før møtet med europaligamester Sevilla. Men Messi & co holdt på å rote bort seieren.

Messi
Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Sevilla åpnet best og ledet 1-0 allerede etter tre minutter. Banega sørget for det, etter et lekkert frispark.

Så var det duket for Barcelona-show slik vi kjenner det. Først får det et frispark rett utenfor sekstenmeteren, som Messi like gjerne plasserer lekkert i krysset.

Fantastisk snuoperasjon

Men Messi var selvsagt ikke ferdig etter kun å ha scoret ett mål. Barcelona fikk et nytt frispark, denne gangen noen meter lenger fra mål, men Messi gjør omtrent akkurat det samme. Plasserer ballen i samme hjørne, via stanga og Barcelona hadde snudd kampen.

Frispark

FRISPARKMÅL: Sevillas keeper, Beto, strekker seg så lang han er, men klarer ikke å stoppe frisparket til Messi.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Rett før pause får vi nok en gang se litt Barcelona-magi. Suarez får ballen etter en retur fra keeper. Han ser et godt løp innenfor sekstenmeteren og spiller pasningen mellom beina på en motspiller og Rafinha fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Over i andre omgang gjør Sevilla det enda verre for seg selv. Etter en forferdelig pasning får Suarez en veldig lett jobb med å score alene med keeper.

Men Sevilla nektet å gi seg. Først setter Reyes inn en redusering etter en kontring. Så setter Gameiro inn 4-3 på en straffe.

Og opphentingen er komplett etter at Konoplyanka setter inn ballen med det som omtrent var hans første touch på ballen etter at han ble byttet inn. Dermed var det klart for ekstraomganger.

Ekstraomganger

I ekstraomgangene var det et nytt frispark fra Messi som ble avgjørende. Først skyter han i muren før han selv dundrer til på returen. Sevillas keeper må ut i full strekk, men klarer ikke slå returen langt nok bort.

På returen dukker Pedro opp og setter ballen trygt opp i nettaket. Dermed kan Barcelona løfte trofeet i supercupen i år.

Og neste år går supercupfinalen på Lerkendal stadion i Trondheim. Vi får bare håpe på like mye dramatikk da..

Siste nytt

 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP
 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal