Hopp til innhold

Ekstraomganger da Barcelona holdt på å rote bort Supercup-trofeet

Som regjerende mesterligamestere var Barcelona storfavoritt før møtet med europaligamester Sevilla. Men Messi & co holdt på å rote bort seieren.

Messi
Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Sevilla åpnet best og ledet 1-0 allerede etter tre minutter. Banega sørget for det, etter et lekkert frispark.

Så var det duket for Barcelona-show slik vi kjenner det. Først får det et frispark rett utenfor sekstenmeteren, som Messi like gjerne plasserer lekkert i krysset.

Fantastisk snuoperasjon

Men Messi var selvsagt ikke ferdig etter kun å ha scoret ett mål. Barcelona fikk et nytt frispark, denne gangen noen meter lenger fra mål, men Messi gjør omtrent akkurat det samme. Plasserer ballen i samme hjørne, via stanga og Barcelona hadde snudd kampen.

Frispark

FRISPARKMÅL: Sevillas keeper, Beto, strekker seg så lang han er, men klarer ikke å stoppe frisparket til Messi.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Rett før pause får vi nok en gang se litt Barcelona-magi. Suarez får ballen etter en retur fra keeper. Han ser et godt løp innenfor sekstenmeteren og spiller pasningen mellom beina på en motspiller og Rafinha fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Over i andre omgang gjør Sevilla det enda verre for seg selv. Etter en forferdelig pasning får Suarez en veldig lett jobb med å score alene med keeper.

Men Sevilla nektet å gi seg. Først setter Reyes inn en redusering etter en kontring. Så setter Gameiro inn 4-3 på en straffe.

Og opphentingen er komplett etter at Konoplyanka setter inn ballen med det som omtrent var hans første touch på ballen etter at han ble byttet inn. Dermed var det klart for ekstraomganger.

Ekstraomganger

I ekstraomgangene var det et nytt frispark fra Messi som ble avgjørende. Først skyter han i muren før han selv dundrer til på returen. Sevillas keeper må ut i full strekk, men klarer ikke slå returen langt nok bort.

På returen dukker Pedro opp og setter ballen trygt opp i nettaket. Dermed kan Barcelona løfte trofeet i supercupen i år.

Og neste år går supercupfinalen på Lerkendal stadion i Trondheim. Vi får bare håpe på like mye dramatikk da..

Siste nytt

 • Mol og Sørum vant gruppefinalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo italienske Daniele Lupo og Enrico Rossi i den siste puljekampen i verdenstouren i Mexico.

  Det norske laget var klar for kvartfinalen foran siste runde, men måtte vinne den siste kampen for å få det som på papiret er enklest motstand i neste runde. Det greide de etter å ha havnet under med 0-1 i sett.

  Italienerne skaffet seg en liten fordel med 15-13-ledelse i det første settet, men den norske stjerneduoen kjempet seg tilbake. Likevel endte det med italiensk settseier med 25-23.

  I det andre settet hadde Mol og Sørum bedre kontroll og vant til slutt 21-17. Dermed måtte et tredje og avgjørende sett til for å kåre en vinner. Der gikk det norske laget seirende ut med 15-11-triumf. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Strøm sikret andreplass med kjempehopp – tre poeng unna tredjeplassen i verdenscupen

  Anna Odine Strøm slo til med kveldens lengste hopp på 123.5 meter og endte på andreplass bak japanske Yuki Ito som vant sesongens siste verdenscuprenn.

  Strøm lå på femteplass etter første omgang, og sa til Viaplay før konkurransen at hun hadde gitt opp håpet om å ta pallplassen i verdenscupen totalt foran venninnen Ema Klinec.

  – Det har vært en morsom «fight», sa Strøm til Viaplay tidligere fredag.

  Hun endte tre poeng bak Klinec i kampen om tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt. Eva Pinkelnig vant sammenlagt, foran Katharina Althaus

  Det kunne fort blitt to norske kvinner på pallen i Lahti, men treneren Christian Meyer valgte å gå ned på farten før Eirin Maria Kvandal skulle sette utfor.

  Kvandal var nest best i første omgang og hoppet langt i finaleomgangen, men hun fikk ikke med seg noen plusspoeng og havnet bak pallen på en femteplass.

  Like bak sikret Maren Lundby sjetteplassen foran Silje Opseth på syvendeplass.

  Thea Minyan Bjørseth ble nummer ni.

  Med andre ord var alle de fem norske hopperne blant topp ni. En imponerende norsk laginnsats i sesongens siste verdenscuprenn.

  Anna Odine Strøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Solbakken bekrefter til NRK: Østigård starter

  Leo Skiri Østigård starter kampen mot Spania på lørdag. Det bekrefter landslagssjefen på en pressekonferanse fredag.

  – Vi var spent på han. Han har spilte seg inn på laget gjennom det han gjort på trening. Han har sett veldig bra ut. Han starter i morgen, sier Ståle Solbakken til NRK.

  Napoli-spilleren har slitt med spilletid i Italia, men har fått mye tillit på landslaget.

  Morten Thorsby var også på plass og svarte på spørsmål fra pressen. Han sier til NRK at landslaget har studert Spania nøye de siste dagene og funnet svakheter.

  – Spania borte er en av de tøffeste kampene i en kvalik til et mesterskap. Men vi har sett på Spania i noen dager og jeg tror vi har funnet noen muligheter. Hvordan vi kan angripe de og hvordan vi skal forsvare oss. Vi har mange kvaliteter og blitt bedre i mange faser av spillet, forteller midtbanespilleren.

  Spania-trener Luis de la Fuente, som har hatt sin første uke som landslagssjef, fikk fredag spørsmål om han er glad for at Erling Braut Haaland ikke spiller mot Spania lørdag.

  – Det er alltid veldig synd når spillere er skadet, det er det styggeste som finnes i dette spillet. Når det er sagt, hvis jeg hadde fortalt deg at jeg ville se Haaland på banen i morgen, og du hadde trodd meg, hadde vi begge løyet, sier han.

  Spania-kaptein Alvaro Morata fikk også spørsmål om Norges superspiss. Han prøvde da å dysse ned viktigheten av at Haaland mangler.

  – Han er på et utrolig nivå og er en av de beste, om ikke den beste, akkurat nå. På den ene siden er det bra for oss at han ikke er med, for han er i god form, men de har også andre gode spisser, spillere som for eksempel er i vår egen liga, sier Morata og tenker da på Alexander Sørloth og Jørgen Strand Larsen.

  Spania-Norge sparkes i gang klokken 20.45 lørdag.

  UEFA Euro 2024 Qualifiers - Norway Press Conference
  Foto: JON NAZCA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste