– Thor nærmer seg sitt livs form

Dag Erik Pedersen tror Thor Hushovd stiller på startstreken i Tour de France i kalasform, og får støtte av mannen som kjenner «Oksen fra Grimstads» bein bedre enn noen.

CYCLING-SWITZERLAND/

Her sykler Thor Hushovd inn til seier på 4. etappe av årets Tour de Suisse tirsdag. Ekspertisen tror på mer jubel.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Dag Erik Pedersen

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Atle Kvålsvoll

Thor Hushovds trener, tidligere toppsyklist Atle Kvålsvoll.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
– Jeg tror Thors sesong starter nå, og er ikke i tvil om at han er i fed med å matche seg opp i sitt livs form, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Det var ingen smågutt Hushovd slo i spurten i Tour de Suisse da årets første seier ble sikret tirsdag. Peter Sagan er av de mestvinnende rytterne både i fjor og i år. Tom Boonen måtte også gi opp, han klarte rett og slett ikke å svare, og Mark Cavendish ble kjørt av.

– Det var en stor feltspurt, men de to gikk så hardt til at feltet ble pulverisert. De kom jo inn to sekunder foran nestemann! sier Pedersen, og legger til:

– Thor er allerede i kjempeform. Det er et fengsel å sitte i VM-trøya uten å vinne, men nå har han endelig klart det - og vist at han fortsatt er i stand til å vinne. Jeg er stolt av ham.

Treneren lover kjempeform

En som vet mer om Hushovds form enn de fleste, er hans trener Atle Kvålsvoll. På spørsmål om han tror «Oksen fra Grimstad» kan vær på sitt aller høyeste nivå noensinne frem mot Tour de France og senere VM, sier han.

– Sporten utvikler seg hele tiden, så hvert år må man bli litt bedre for å vinne. Det er ingen tvil om at han var i sitt livs form under VM i fjor, men han er inne i sine beste år som syklist nå. Jeg mener han skal være på sitt aller, aller beste når Tour de France starter i juli.

Årets sesong har så langt vært langt mer rosenrød enn fjorårets for Hushovd. I mai 2010 brakk han kragebeinet, og gikk glipp av verdifull matching frem mot Touren. Likevel vant han en etappe i Tour de France, i tillegg til at han altså ble verdensmester.

Hushovd i gult?

I år har oppladningen vært mye bedre, og tirsdag kom første seier for året.

– Det er absolutt muligheter for etappeseire i Tour de France. Mange av etappene avsluttes i motbakke, og dette er en av Thor sine spisskompetanser, sier trener Kvålsvoll.

Den aller første etappen i årets Tour er ikke en tradisjonell prolog, men en vanlig landeveisetappe. Den er så å si flat, men avsluttes i motbakke, som er Hushovds spesialitet.

Faktisk nevnes han blant favorittene på Tour de France sine offisielle hjemmesider i omtalen av etappen.

Dette er en avslutning for de sterke menn. Rene spurtere vil slite. Det vil passe folk som Thor Hushovd eller en kraftkar som Thomas Voeckler

Letour.fr om 1. etappe i Tour de France

– Tror du vi kan se Hushovd i gul trøye etter den første etappen, Atle Kvålsvoll?

– Han er en av kandidatene, sammen med Philippe Gilbert, Tom Boonen og noen flere. Det er klart han ser muligheten, og det har han uttalt selv også. Det hadde vært utrolig bra, sier Kvålsvoll.

Siste nytt

 • Johannessen sikter mot OL-plass

  Kristian Krogh Johannessen (26) kan sikre seg plass i Tokyo-OL. Avgjørelsen faller på Challenge-touren denne uken.

  Nordmannen ligger for øyeblikket akkurat innenfor på rankinglisten over hvilke spillere som får sjansen i Tokyo-OL. Johannessen er nummer 60 og ligger per nå an til å slå følge med Viktor Hovland (8.-plass) til Tokyo. (NTB)

  Golfball
  Foto: Frank May / NTB
 • Norges landslag knust av Nederland

  Norges landslag i fotball for kvinner gikk på en skikkelig smell i privatlandskampen mot regjerende europamester Nederland tirsdag. Nederlenderne slo Norge hele 7-0.

  Det er Norges styggeste tap noensinne. Fra før var 0-5 mot Sverige i 1985 og Kina i 1999 (VM-semifinale) resultatmessig bunnotering.

  Landskampen var for øvrig Ingrid Moe Wold (31) sin siste kamp på toppnivå. Hun var norsk kaptein i sin 87. og siste landskamp. Wold tegnet seg i målprotokollen i avskjedskampen, men dessverre var ballen i eget mål.

  Norge måtte greie seg uten tre av sine største navn i Caroline Graham Hansen, Guro Reiten og Maren Mjelde.

   Ingrid Moe Wold
  Foto: Vincent Jannink / AFP
 • Åpner opp for 600 tilskuere

  Tirsdag offentliggjorde statsminister Erna Solberg at totalt antall personer til stede på offentlige utendørs arrangementer økes fra 200 til 600.

  - Det er gode nyheter for alle fotballsupportere, det blir litt flere tilskuere på stadioner fremover, sa Solberg på pressekonferansen.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal