Eksperter støtter Tysse

To sakkyndige som skal vitne for Erik Tysse i dopingsaken, mener kappgjengeren aldri har hatt det ulovlige stoffet Cera i kroppen.

Video Flere sakkyndige støtter Erik Tysse

Erik Tysse håper at han blir renvasket når høringen kommer opp.

Dr. philos Tore Skotland og professor Bjarne Østerud skal vitne når saken mot Erik Tysse skal på høring for Norges Idrettsforbund 11.januar.

- De er entydige på at Erik Tysse aldri har hatt Cera i kroppen sin, sier advokaten hans, Gunnar Martin Kjenner til NRK.

Hvordan har de kommet fram til det?

- Det er en tolking av det analyseresultatet som foreligger fra laboratoriet i Roma de to mener kappgjengeren er uskyldig - og at de som analyserte prøven i Roma har gjort feil, sier Kjenner videre.

Les også:

Optimist

Tysse avla urinprøve under en internasjonal konkurranse i Italia 1. mai 2010. Den ga utslag på Cera, et tredje generasjons EPO. Han ble utestengt en måned senere, fikk ikke stille i EM i Barcelona og ble anmeldt til domsutvalget i idrettsforbundet tidligere i høst. Erik Tysse har hele tiden hevdet sin uskyld,
godt støttet av mentor og trener Stephan Plätzer.

- Det føler jeg at saken kommer til å bli belyst veldig bra og at NIF (Norges Idrettsforbund journ.anm.) har fått den informasjonen vi sitter på, og så skal de sakkyndige legge fram en mer begrunnet besvarelse i januar, sier Erik Tysse.

Han og Kjenner mener flere eksperter har samme konklusjon som det de selv - og de to nye vitnene har.

- Vi har foreholdt problemstillingen for en rekke sakkyndige i både inn- og utland, og alle som er forespurt har samme konklusjon, sier Kjenner.

- Jeg må bare stole på at de kan det de jobber med, og det vet jeg ut i fra den erfaringen og CV'en de har. Det gir meg selvfølgelig håp når de sier ting så klart, avslutter Tysse.

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag