Eksperter støtter Tysse

To sakkyndige som skal vitne for Erik Tysse i dopingsaken, mener kappgjengeren aldri har hatt det ulovlige stoffet Cera i kroppen.

Video Flere sakkyndige støtter Erik Tysse

Erik Tysse håper at han blir renvasket når høringen kommer opp.

Dr. philos Tore Skotland og professor Bjarne Østerud skal vitne når saken mot Erik Tysse skal på høring for Norges Idrettsforbund 11.januar.

- De er entydige på at Erik Tysse aldri har hatt Cera i kroppen sin, sier advokaten hans, Gunnar Martin Kjenner til NRK.

Hvordan har de kommet fram til det?

- Det er en tolking av det analyseresultatet som foreligger fra laboratoriet i Roma de to mener kappgjengeren er uskyldig - og at de som analyserte prøven i Roma har gjort feil, sier Kjenner videre.

Les også:

Optimist

Tysse avla urinprøve under en internasjonal konkurranse i Italia 1. mai 2010. Den ga utslag på Cera, et tredje generasjons EPO. Han ble utestengt en måned senere, fikk ikke stille i EM i Barcelona og ble anmeldt til domsutvalget i idrettsforbundet tidligere i høst. Erik Tysse har hele tiden hevdet sin uskyld,
godt støttet av mentor og trener Stephan Plätzer.

- Det føler jeg at saken kommer til å bli belyst veldig bra og at NIF (Norges Idrettsforbund journ.anm.) har fått den informasjonen vi sitter på, og så skal de sakkyndige legge fram en mer begrunnet besvarelse i januar, sier Erik Tysse.

Han og Kjenner mener flere eksperter har samme konklusjon som det de selv - og de to nye vitnene har.

- Vi har foreholdt problemstillingen for en rekke sakkyndige i både inn- og utland, og alle som er forespurt har samme konklusjon, sier Kjenner.

- Jeg må bare stole på at de kan det de jobber med, og det vet jeg ut i fra den erfaringen og CV'en de har. Det gir meg selvfølgelig håp når de sier ting så klart, avslutter Tysse.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

  Messis lag står nå med fire poeng og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal