NRK Meny
Normal

– Når de ser guden sin få leirføtter, er det en stor skuffelse

CHENNAI/OSLO (NRK.no): Sjakkeksperter er både overrasket og skuffet over at Viswanathan Anand (43) ikke har klart å legge ordentlig press på Magnus Carlsen (22) i VM.

Carlsen

Her møter Viswanathan Anand (t.v.) og Magnus Carlsen pressen etter mandagens parti, hvor nordmannen kontrollerte inn til remis.

Foto: Anantha Krishnan / NTB scanpix

Magnus Carlsen smiler

Magnus Carlsen har fått et solid overtak på hjemmefavoritten etter sju partier.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg tror absolutt ikke dette er nok. Han trengte en seier for å holde kampen og selvtilliten i live. Nå trenger han to seire med kun to hvite partier igjen, sier Viswanathan Krishnaswamy til NRK.no.

Krishnaswamy er sportsredaktør i New Generation Media Corporation Private Limited (NGMCP), og han følger VM-kampen tett i Chennai.

Mandag ble han vitne til at Anand ikke klarte å presse Carlsen med hvite brikker, og dermed beholder nordmannen det solide overtaket.

– Jeg forventet at «Vishy» var bedre med åpningene. Magnus endte opp med det samme Berlin-forsvaret, og det har han håndtert godt. Anand må prøve å angripe og legge mer press på ham. Selv om det ikke skulle ende med seier, vil det i det minste gi Anand en psykologisk fordel. En uavgjort som i dag, er hverken fordel med tanke på poengene eller det psykologiske, sier Krishnaswamy.

– Stor skuffelse

Sjakk er skolefag i Anands hjemby Chennai og dens delstat Tamil Nadu. På VM-hotellet kommer hundrevis av supportere inn og gir sin støtte til 43-åringen.

Sportsredaktøren mener at sjakkgale India nå er i ferd med å miste troen på sin største spiller gjennom tidene.

– «Vishy» er som en Gud her. Og når de ser guden deres få leirføtter, og ikke minst at han ikke angriper slik de vil, er det en stor skuffelse. Nå trengte de en revansje fra Anand, men det klarte han ikke, sier Krishnaswamy.

Anand var på forhånd spådd å ha en fordel i åpningene, men inderen har så langt ikke klart å sette Carlsen ut av spill.

Isteden har inderen tapt med både hvite og svarte brikker.

Magnus Carlsen

- Magnus endte opp med det samme Berlin-forsvaret, og det har han håndtert godt, sier den indiske sportsredaktøren.

Foto: BABU / Reuters

– Jeg trodde ikke Anand ville by på så få åpningsproblemer, og det er det største sjokket for meg, skriver sjakkjournalist Mark Crowther på Twitter.

– Ser knekt og resignert ut

Internasjonal mester Eirik Gullaksen mener Anand sløste bort sin siste sjanse på å ta igjen Carlsen mandag.

– Magnus kan være godt fornøyd. Jeg mener dette partiet var Anands siste sjanse til å komme tilbake, men han tok den ikke. Han spilte litt bedre, men det ble aldri farlig for Magnus, sier Gullaksen til NTB.

Bergenseren savner i likhet med Krishnaswamy en mer angrepsvillig Anand, som han mener ikke gjorde nok til å presse Carlsen i mandagens parti.

– Det var nokså rolige saker fra Anand. Han er ingen angrepsspiller, men han må gi mer gass enn dette. Det er mulig han allerede mentalt har gitt opp og vil unngå å bli knust, sier Gullaksen, og legger til:

– Anand måtte angripe, men det var han ikke særlig villig til. Han ser litt knekt og resignert ut.

Carlsen får spille med hvite brikker i tre av de fem siste VM-partiene. 22-åringen spiller med hvitt igjen tirsdag, og du kan se partiet direkte på NRK1 og NRK.no fra klokken 10.15.

Krishnaswamy er sportsredaktør i New Generation Media Corporation Private Limited (NGMCP), og han følger VM-kampen tett i Chennai.

VIDEO: Sportsredaktør Viswanathan Krishnaswamy er skuffet over Anand.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund