NRK Meny
Normal

Eksperter om Høgmo-offensiv: – Det gir håp

ULLEVÅL (NRK): Aktiv på feltet, engasjert og sprudlende. Det er karakteristikker ekspertene bruker om landslagssjef Per-Mathias Høgmo foran lørdagens kamp.

Høgmo

FORANDRING:

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Humor er avvæpnende, slår NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, fast.

Og det var nettopp det som møtte Nordlie og pressen på dagens pressekonferanse.

– Det ser helt annerledes ut enn det gjorde for noen uker siden. I dag har jeg sett en offensiv Høgmo på pressekonferansen, og på treningsfeltet har han vært energifull, han har stoppet spillet og gått inn og gitt instruksjoner, legger Nordlie til.

Det står i stor kontrast til hvordan fotballeksperten opplevde Norge og Høgmo mot Tyskland for noen uker siden: energiløse både på banen og på sidelinjen.

Skaper optimisme foran kampen

Hvor viktig er denne «utstrålingen» for spillerne?

– Det er veldig viktig. Sjefen kan ikke si «dette har vi tro på», og samtidig riste på hodet. Kroppsspråket og alle signaler du gir som sjef har mye å si for en spillergruppe som er litt usikker etter prestasjonen mot Tyskland.

Nordlie

SKAPER OPTIMISME: NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, ble positiv overrasket over Per-Mathias Høgmos opptreden på torsdagens trening.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Høgmo-offensiven før Aserbajdsjan-avreisen er det flere som har lagt merke til. VGs fotballkommentator, Knut Espen Svegaarden, støtter Nordlie i at offensiven skaper optimisme.

– Jeg ser en endring. Han deltar mer i treningen og overlater mindre til assistenten.

– Han prøver å endre på energitanken sin og få mer trøkk i gutta før kampen. Det ser sånn ut i hvert fall sånn ut. Jeg tror han har sett at han må inn og prøve gjøre alt han kan som hovedmann for å få seks poeng. For det må vi ha.

Forsiktig Høgmo fikk ekspertene til å lure

Ekspertene begynte å lure da en forsiktig Høgmo snakket opp motstanderen og ikke ønsket å holde Norge som favoritt mot laget på 133.-plass på Fifa-rankingen.

Men noe har skjedd med landslagssjef Per Mathias Høgmo. Nå er tonen, bokstavelig talt, en annen.

– Det gir meg litt håp. Da blir jeg optimistisk og håpefull, avslutter Nordlie.

rbk

GOD STEMNING: Landslagssjefen fortalte på pressekonferansen torsdag at stemningen i laget er god foran kampen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal