Hopp til innhold

Eksperter måpte etter Klæbo-avslutning: – Villeste vi har sett i sprint

Det ble en norskdominert finale under sprinten i Drammen. Hele fem av seks – hvor unntaket var franske Richard Jouve – kunne gå for norsk seier.

Og som mange ganger før fikk Johannes Høsflot Klæbo det til å se enkelt ut.

– Det er noe av det villeste vi har sett i sprint, utbrøt NRKs kommentator Jann Post.

– Det råeste han har vist i sprint denne vinteren, mente NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Trønderen rykket ifra like før slutt og så seg aldri tilbake. Det var en tydelig fornøyd Klæbo som passerte målstreken, så seg tilbake mot konkurrentene og feiret med å løfte armen.

– Hehe, det svarte godt på oppløpet i dag, det gjorde det. Jeg synes de ikke svarte like godt i kvartfinalen og semifinalen, men i finalen synes jeg at jeg traff bra, sier Klæbo til NRK om utsagnene til ekspertene.

Erik Valnes ble nummer to, mens Jouve tok tredjeplassen.

Det var flere yngre løpere som imponerte på sprinten i Drammen. Blant annet 2001-modellen Mats Opsal, som til slutt ble slått ut i semifinalen. Han var storfornøyd over egen prestasjon i verdenscupdebuten.

– I fjor gikk jeg nesten ikke renn. Det er nesten ikke til å tro, sa Opsal til NRK.

Likevel var det to andre norske unggutter som gikk til finalen. Ansgar Evensen (22) og Lars Agnar Hjelmeset (21). De utgjorde et finaleheat bestående av fem nordmenn.

Evensen ble til slutt nummer fire, mens Hjelmeset tok femteplassen. Even Northug ble nummer seks.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste