Hopp til innhold

Eksperter kritiserer RBKs trenerjakt: – En klubb uten retning og utvikling

Rosenborgs styre og den sportslige ledelsen får ramsalt kritikk for måten de har forsøkt å finne Åge Hareides erstatter som hovedtrener.

Mikael Dorsin ny sportslig leder i Rosenborg.

SPORTSSJEF: Eurosport-ekspert Joacim Jonsson mener RBKs sportslige leder Mikael Dorsin (t.v.) er vingeklippet om klubben går for Kjetil Rekdal som hovedtrener.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Klubben har slitt med å vinne trofeer de siste årene, og det har ikke blitt seriegull siden 2018. Da var det først Kåre Ingebrigtsen, og så Rini Coolen som ledet dem til tittelen.

Siden den gang har Eirik Horneland, Trond Henriksen (midlertidig trener) og Åge Hareide prøvd seg.

Nå ser det ut til å bli Kjetil Rekdal som får prøve seg.

– Det er et nederlag for storklubben Rosenborg. Det er også et nederlag for norsk trenerstand, at det ikke er reelle og gode alternativer for Knutsen når han ikke vil til klubben, sier NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

«2010-klubb»

Ivar Koteng har blitt forelagt kritikken som kommer frem i denne artikkelen. Han ville i hovedsak ikke kommentere, men på spørsmål om det finnes en rød tråd i trenerjakten, svarer han følgende:

– Det viktigste for oss er at Rosenborg spiller angrepsvillig og underholdende fotball, sier styreleder Ivar Koteng til NRK.

NRK har også forsøkt å komme i kontakt med sportssjef Mikael Dorsin, men foreløpig uten hell.

Kommentatoren er svært kritisk til hvordan klubbdriften har vært de siste årene.

– Det er en klubb uten retning og utvikling, og dette kan fort være en klubb med nytt styre og sportssjef snart, sier han.

CUPFINALE MENN 2018 RBK - SIF ULLEVAAL STADION (4-1)

NOEN ÅR SIDEN: Rosenborg vant cupfinalen i 2018. Det året vant de også ligaen. Siden det har de ikke vunnet trofeer.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Han mener det er stor kontrast over hvordan Rosenborg blir styrt, sammenlignet med konkurrenter som Bodø/Glimt og Molde.

– Måten Molde har drevet klubben på er undervurdert. Glimt er det Rosenborg burde ha vært. Rosenborg er «2010-klubb» fortsatt, mens Glimt er langt på vei mot 2030, mener Saltvedt.

Og kritikken har også stormet fra Rosenborg-supporterne. Natt til torsdag ble det hengt opp banner på Brakka, med teksten «Styret – en skam for byen».

– Vi lever heldigvis i et fritt land. Men vi har greid å oppfatte hva de mener uten at de skal holde på sånn, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng.

Ekspert spent på Dorsins fremtid

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson var meget kritisk til samarbeidet mellom sportssjef Dorsin og styret i klubben.

Den er nesten ikke svekket, den er helt tatt bort. Dorsins fremtid er jeg meget, meget spent på. Når vi sier at den er svekket er vi snille, den er fullstendig visket ut. At han skal kunne komme tilbake fra den, er ikke lett å se, sier Jonsson i podkasten Indre Bane.

NRK har vært i kontakt med Jonsson, som henviser til den siste episoden av eliteserie-podkasten «Indre Bane». Der går han hardt ut mot Dorsin og mener autoriteten til svensken er svekket etter at Milos Milojevic-overgangen gikk i vasken forrige uke.

Med Milojevic som trener hadde Dorsin fortsatt hatt enorm makt. Det var hans mann og da kunne han diktert mer.

– Kjetil Rekdal er jo ikke Dorsins mann, så da er han jo helt vingeklippet, fortsetter Jonsson, som mener autoriteten til svensken blir betydelig svekket hvis HamKam-treneren får jobben i Rosenborg.

Pressekonferanse med Åge Hareide

SPORTSSJEF: Mikael Dorsin.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Hvis han ikke tenker på det selv, så er det helt umenneskelig og unormalt. Han kan faktisk ha så mye integritet at han kan gå og si til styret at «dere har klipt av meg både en og to vinger», at nå finner jeg på noe annet å gjøre, sier Eurosport-eksperten.

Birger Løfaldli, kommentator i Adresseavisen, er også kritisk til svenskens jobb som sportssjef. Han har hatt rollen siden desember 2019.

– Frem til nå har ikke Dorsin overbevist i jobben. Han, som alle andre, må ta sin del av ansvaret for at situasjonen er som den er. Det må bli stilt krav til Rosenborgs sportslig leder, sier Løfaldli til NRK.

– Rød tråd finnes ikke

Kommentatoren sier videre at han er spent på Dorsins versjon av det som har skjedd. Foreløpig har ikke svensken uttalt seg om prosessen. Heller ikke styreleder Ivar Koteng ville gå inn på detaljer.

Rosenborgs trener Eirik Horneland ferdig i RBK.

STYRELDER: Ivar Koteng.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Det som skjedde der, slik det har kommet frem til nå, har bidratt til å svekke Dorsins og Rosenborgs omdømme, mener Løfaldli.

Han lister opp de omtalte kandidatene til jobben, altså Rekdal, Knutsen og Milos Milojevic.

– Det er så stort spennvidde i den trenerjakten at jeg er i tvil om de vet hva de leter etter, sier han.

Saltvedt er enig med Løfaldli.

– Rød tråd finnes ikke. Det de gjør nå viser hvor desperat og tilfeldig jakten har vært. Knutsen var et så åpenbart førstevalg at Koteng proklamerte i sommer at de ville ha ham, sier NRK-kommentatoren.

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal