NRK Meny
Normal

Disse er sikrest på VM-laget

Tomas Northug mener han bør være klar for VM-sprinten. NRKs eksperter mener bare Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad kan føle seg helt sikre.

Italy Skiing Cross Country World Cup

I PRAKSIS VM-KLARE: Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal slipper å skjelve før VM-uttaket, mener NRKs eksperter.

Foto: Elvis Piazzi / Ap

– Akkurat nå føler jeg at jeg er den mest hyperaktuelle. Sånn sett skal det noe til å rykke ned fire plasser før uttaket. Eller fem plasser, sier Tomas Northug til NRK mandag.

Etter at han lørdag vant den klassiske verdenscupsprinten i Otepää, sier Northug rett ut at han blir skuffet om han ikke er blant de fire som får gå VM-sprinten for Norge om nøyaktig én måned, torsdag 19. februar.

Hattestad og Brandsdal

NRKs eksperter mener imidlertid at plassen på laget ikke er i boks ennå.

– Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad er de sikreste kortene. Jeg vil si det er veldig jevnt om de to siste plassene. Og mens det i fjor var fem løpere som kjempet om de fire plassene i OL, er det nå sju løpere som slåss om de fire plassene i VM, sier Torgeir Bjørn.

Han vil derfor ikke peke på hvem de to siste på laget bør være.

Carl Henning Gran drister seg til å peke på fire.

– Skulle jeg tatt ut laget i dag, hadde det blitt Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Petter Northug og Tomas Northug. Basert på skjønn og resultater så langt i klassisk sprint, sier Gran.

Utfordrerne bør vinne i NM

Han mener Tomas Northug er den minst sikre, selv om han altså vant det siste verdenscuprenne før VM-uttaket.

De øvrige kandidatene er Pål Golberg, Finn-Hågen Krogh og Sondre Turvoll Fossli. Det er NRKs eksperter enige om.

– Jeg vil si at hvis en av dem skal inn på laget, så bør de helst vinne sprinten i NM i neste uke, sier Carl Henning Gran.

Samtidig er han enig med Torgeir Bjørn i at laguttak i et mesterskap handler om mer enn å regne ut hvem som har best resultat i gjennomsnitt.

– Dette er ikke eksakt vitenskap. Det handler om skjønn og hva treneren har tro på i løypa som er lagt opp, påpeker Gran.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag