NRK Meny
Normal

Ekspertene: – Alt tyder på at Bjørndalen fortsetter

Tirsdag kommer svaret på om Ole Einar Bjørndalen legger opp eller forlenger karrieren. Samtlige av NRKs skiskyttereksperter er klare i sine spådommer.

kollage

POSITIVE: Halvard Hanevold, Liv Grete Skjelbreid og Ola Lunde tror Ole Einar Bjørndalen fortsetter.

Foto: NTB Scanpix

Sesongen med VM på hjemmebane er historie, spørsmålet nå er om det samme gjelder Ole Einar Bjørndalens karriere.

I utgangspunktet skulle årets sesong være 42-åringens siste. Gjennom hele vinteren har han holdt kortene tett til brystet rundt planene om neste sesong.

Nå har kongen av skiskyting bestemt seg. I morgen tidlig innkaller han til pressekonferanse for å avsløre planene sine. Men det meste tyder på at han fortsetter karrieren, skal vi tro NRKs skiskyttereksperter.

Tror han satser mot OL i 2018

– Etter den flotte sesongen han har hatt, han går fort på ski og ting funker selv etter den sykdomsperioden han hadde før sesongen. Med mindre det er noen spesiell grunn tror jeg han vil fortsette mot OL i 2018, sier Halvard Hanevold til NRK.

Bjørndalen

FANGST: Etter suksessen i VM tror NRKs eksperter Ole Einar Bjørndalen har fått smaken på mer sukess.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Også tidligere landslagskollega og NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid tror Bjørndalen vil fortsette karrieren. Den meningen deler også Ola Lunde.

– Han liker det han driver med, har lyktes i år og føler selv at han har mer å gå på. I tillegg så er det dette han synes er gøy i livet, også tror jeg at han hadde vært tydeligere på det om han hadde tenkt å legge opp, legger Skjelbreid til.

Får kjøre sitt eget opplegg

Store deler av forrige sesong tilbrakte Bjørndalen mange treningstimer utenfor landslaget etter sykdomsperioden etter sommeren.

Trioen tror dette er noe 42-åringen vil fortsette med, spesielt etter at han investerte i sin egen treningsmaskin på fire hjul.

Bjørndalens bobil

SIN EGEN VEG: Bjørndalen er kjent for å gå egne veger for å bli bedre.

Foto: Ole Einar Bjørndalen / Privat

– Han har vært veldig klar på å finne nye måter å trene på. Han har jo også skaffet seg denne trenings-bobilen, det hadde han ikke gjort om han skulle lagt opp nå tror jeg, sier Lunde.

– Jeg tror det blir et opplegg der han vil satse videre, men at han kjører et opplegg som et tilpasset han og det er jo veldig naturlig. Når men blir eldre er det behov for å optimalisere opplegget i større grad, sier Hanevold.

– Spesielt om han legger opp

Samtlige eksperter er altså klare på at Bjørndalen trolig vil fortsette. Det eneste som kan få kongen av skiskyting til å legge opp er ifølge NRKs eksperter at kroppen rett og slett sier stopp.

– Det er hvis han har en hemmelig sykdom eller hemmelig skade. Men tror jeg ikke han har. Det enste jeg tror kan stoppe han i dag er at han føler at kroppen ikke henger med, og av det vi har sett i vinter så er ikke det noe problem, avslutter Skjelbreid.

Pressekonferansen med Ole Einar Bjørndalen ser du på NRK1 og nrk.no i morgen klokka 09.00!

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm