NRK Meny
Normal

Ekspert: – Løke er blitt en komplett spiller

Da Heidi Løke (33) fikk høre at hun ikke var god nok i forsvar, bestemte hun seg fort å for å gjøre noe med det.

Heidi Løke

STERK: Heidi Løke er vant til tøff behandling i angrep, som mot Tyskland i åttedelsfinalen. Nå er hun også en bauta i Norges forsvar.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Strekspilleren har vært blant Norges beste spillere i hver eneste mesterskap siden EM-debuten i 2008. Spesielt i angrep har hun kjempet seg til mål, straffekast og utvisninger imot. Forsvarsspillet har derimot ikke vært hennes sterkeste side - til nå.

– Heidi er blitt en komplett spiller. Det er stor forskjell på forsvarsspillet nå og i EM for tre år siden, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Brukes mer

Heidi Løke

VIKTIG: Heidi Løke scoret på ni av 11 skudd mot Tyskland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Fremgangen har vært markant, og helt bevisst.

– Jeg har hatt en veldig stor utvikling. Det handler først og fremst om å trene mye forsvar. I Göyr står jeg mot de beste venstrebackene i verden og får øvd mye. Da blir man bedre, forklarer Heidi Løke

– Jeg er jo også sånn at når jeg får høre jeg ikke er god til noe, så vil jeg virkelig vise dem, legger hun til med et smil.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forteller at de bruker Løke bakover i enda større grad nå enn tidligere. I VM har hun nesten ikke vært av banen.

– Vi har brukt henne mye bak siden vi tok over (2009), men hadde også andre til å dekke toer, som Marit Malm Frafjord. Men nå har hun utviklet seg, og da vil jeg gjerne ha henne der, for hun er giftig på kontringer. Også er hun i knallform fysisk, skryter Hergeirsson.

Tøff motstand

Mot Tyskland var Løke i storslag både bakover og i angrep. Mot Montenegro onsdag, kan det bli avgjørende.

– De er et fysisk sterkt lag og det blir tøft begge veier, men vi er klare til å brette opp ermene og gå i krigen, sier Løke.

Geir Oustorp

SKRYTER: NRKs håndballekspert, Geir Oustorp mener Heidi Løke er komplett.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Løke er høyre toer i forsvar, altså har hun ansvaret for å stoppe venstre bakspiller. I kveld blir det Marija Jovanovic (29) og Djurdjina Jaukovic (18), som har byttet på plassen, og bøttet inn mål.

– Heidi har vist at hun har tatt skrittet. Mot rumenske Cristina Neagu gikk det kjempebra. Men Heidi og jentene får nok å gjøre, mener Oustorp.

– Gode på tjuvtriks

Løke sier hun har fortrengt tapet mot Montenegro i EM-finalen i 2012. Det var en kamp med en rekke utvisninger, gule kort og basketak - noe Løke fikk merke.

– Vi får håpe det ikke blir fullt så stygt som da, for det var ikke mye håndball. Dommerne tillot altfor mye. Vi får håpe de legger seg på en annen linje nå. Men Montenegro er gode på tjuvtriks, advarer Oustorp.

VM-kvartfinalen kan du høre på NRK P1 fra 20.20.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal