Hopp til innhold

Ekspert mener «urokråke» kan bli verdens beste – stjerne peker på kjærestegrep

Nick Kyrgios (27) blomstrer på tennisbanen for tiden og får ekspert til å måpe av begeistring. Nå avslører tennisstjernen deler av grunnen for suksessen.

Citi Open - Day 9

FAST FØLGE: Kyrgios og kjæresten Costeen Hatzi jobber tett sammen.

Foto: Patrick Smith / AFP

Urokråke, rebell, «bad guy» og drittsekk.

Alle ordene er blitt brukt til å beskrive den australske tennisstjernen Nick Kyrgios.

27-åringen har mildt sagt hatt et turbulent tennisliv. Sportslige, så vel som utenomsportslige skandaler, har preget store deler av karrieren til den utagerende tennisspilleren. Tross sitt enorme talent, har han blitt avskrevet og avskiltet opp til flere ganger.

Men i år har pipen fått en annen lyd. Nå har nemlig flere kritikere snudd om Kyrgios.

Han har aldri vært bedre, konkluderer tennisekspert Christer Francke til NRK.

Washington Tennis

TROFÉ: Nick Kyrgios slo Yoshihito Nishioka i strake sett i finalen av ATP 500-turneringen i Washington.

Foto: Nick Wass / AP

Takker kjæresten

Etter flere år med varierte resultater og pauser fra sporten, har Kyrgios virkelig funnet frem storformen den siste tiden. Siden finaletapet mot Novak Djokovic i Wimbledon, turneringen som virkelig ble det store gjennombruddet for australieren, har han vunnet ATP 500-turneringen i Washington og bare tapt to singlekamper på 17 forsøk.

Det ene nederlaget kom i kvartfinalen i ATP 1000-turneringen i Montreal mot Hubert Hurkacz. To runder før slo han ut verdensener Daniil Medvedev.

Hvis han holder den koken, så blir han fort topp ti, det er han god nok til. Han vil helt sikkert vinne en Grand Slam en gang og er god nok til å bli nummer én i verden. Om han orker å spille så mye uke inn og uke ut, gjenstår å se, mener Francke.

Kyrgios har tidligere pekt på at de varierende prestasjonene skyldes manglende motivasjon og at han ikke har vært «sulten nok».

Nå takker han kjæresten for karriereforvandlingen.

– Jeg har en partner med meg nå som jeg ser en fremtid med og som jeg må ta vare på. Så jeg føler at motivasjonen min er mye høyere enn den pleide å være, har Kyrgios sagt ifølge Sportskeeda.

Wimbledon

STØTTE: Kyrgios hyller kjæresten Hatzi for hva hun har gjort for karrieren hans.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Kyrgios flamme heter Costeen Hatzi. De to gjorde forholdet offentlig i desember i fjor, og Hatzi har ofte vært å se på Kyrgios sine tenniskamper. Det har tydelig hatt en effekt.

– Jeg har den beste kjæresten i verden. Jeg har bare så mange mennesker rundt meg, de bare støtter meg. Hun har vært en stor del av min utvikling, sa Kyrgios ifølge australske Who.

27-åringen har ingen hovedtrener og har hatt familien som sitt nærmeste støtteapparat på kampdager. Det mener Francke har vært en suksessoppskrift.

Han har et team rundt med pappa og kjæreste. Han virker roligere, han går ikke så mye i krig med media og personer. De har dratt han tilbake til å trene og være mer seriøs – mer positivet i livet. Det er en mer harmonisk Kyrgios i dag kontra for ett år siden.

Moderne John McEnroe

Kyrgios er kjent for å være en spiller som har latt en kule gå varmt under kamper. Han har gjennom årene fått bøter for å blant annet ha knust racketene sin og utagert mot dommeren ved flere anledninger.

Tennissirkusets meninger om Kyrgios er delte.

Jeg synes det er bra at det er spillere som litt utenom A4. De som klare å komme ut av å boksen, uten å være usportslig. Han er en moderne John McEnroe, sier ekspert Francke.

Norges tennisstjerne Casper Ruud er en av flere som har hatt en offentlig skittentøyvask med Kyrgios

– Jeg syns han er en drittsekk. Alt han gjør er underholdning. Som Rafa (Rafael Nadal) sa til meg: Jeg kan gå ut i neste kamp i bare underbuksa. Det blir underholdning, men det er ikke bra underholdning, sa Ruud i tennispodkasten «Smash» i 2019.

Siste nytt

 • Klubbeigarar går etter overgrepsskandalen i USA

  Merritt Paulson og Arnim Whisler trer til side frå Portland Thorns og Chicago Red Stars etter rapporten om systematisk misbruk i kvinnefotballen i USA.

  – Eg kan ikkje be om orsaking nok for vår rolle i grov systemisk svikt i å beskytte spelarane sin tryggleik, og feiltrinna vi gjorde i 2015. Eg beklagar verkeleg, sa Paulson i ei utsegn der han annonserte sin avgang som beslutningstakar i Thorns.

  Toppleiarane Gavin Wilkinson og Mike Golub vil også tre til side, fortalde han.

  Kort tid etter kunngjeringa sa Arnim Whisler, eigaren av Chicago Red Stars, at han trekkjer seg frå styret og overlèt den operative kontrollen av klubben til deira leiarteam i Chicago.

  Både Paulson og Whisler blei namngitte i rapporten om systematisk misbruk.

  – Eg er djupt lei meg for det spelarane våre opplevde under tida dei budde i Chicago, sa Whisler.

  Merritt Paulson
  Foto: Bruce Ely / AP
 • Landslagstrenar dømd til 109 års fengsel

  Brasils tidlegare landslagstrenar i turn, Fernando de Carvalho Lopes er dømd til fengsel i 109 år og åtte månader for valdtekt mot fire utøvarar. Ein av utøvarane var berre 13 år, skriv nettavisa Globo Esporte.

  Han nektar straffeskuld, og vil anke saka.

  Lopes var trenar for landslaget i 20 år, men blei fjerna like før OL i Rio i 2016, etter klage frå foreldra til 13-åringen..

  Det førte til etterforsking, og han blei i 2019 utestengd frå all turn-relatert aktivitet for livstid.

  Han kan få fleire rettssaker mot seg. For fire år sidan fortalde rundt 40 utøvarar at dei hadde vore utsett for psykisk, fysisk og seksuell trakassering av trenaren.

  Lopes er ikkje den første turntoppen som får lang fengselstraff. I 2018 blei landslagslege Larry Nasser dømd for overgrep mot 265 utøvarar, dei fleste mindreårige.

  Fernando de Carvalho Lopes
  Foto: Eraldo Peres / AP
 • Kryptisk Zlatan-melding

  Eit instagraminnlegg med Zlatan Ibrahimovic (41) og Silvio Berlusconi (86) har sett i gang rykte om kvar den svenske målmaskinens skal spele i framtida.

  – Historia kan ikkje viskast ut ... og framtida er ikkje skriven, skriv Ibrahimovic på Instagram.

  – Kva gjer Ibra med meg? Framhald følgjer, skriv den tidlegare italienske statsministeren.

  Det er ikkje kome noko stadfesting av kva dei har på gang saman, men svenske Aftonbladet spekulerer i om det kan ha noko med kvar måltjuven skal spele i framtida.

  Berlusconi er nemleg eigar av den nyopprykka Serie A-klubben Monza. Italienaren har tidlegare vore statsminister i Italia i tre periodar (april til desember 1994, 2001–2006 og 2008-2011). Han eigde også AC Milan mellom 1986 og 2017.

  Ibrahimovic er framleis Milan-spelar, og trenar seg for tida opp etter ein kneoperasjon i sommar.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste