NRK Meny

Eks-nordmann kan redde Sveriges ære

De svenske skiskytterne har slitt voldsomt denne sesongen. Deres nye verdenscupkort er egentlig norsk og kommer fra Bardufoss. Torstein Stenersen (26) debuterer i Anterselva på torsdag.

Torstein Stenersen

HÅRETE MÅL: Torstein Stenersen vil bli verdens beste skiskytter.

Foto: Biathlon Ridnaun
Erlend Kjernli
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Formen har blitt bedre og bedre utover sesongen. Det blir utrolig artig og spennende, sier Stenersen til NRK.

Etter to topp 20-plasseringer i Europacupen har Stenersen kvalifisert seg inn på verdenscuplaget. Han skal gå sprinten på torsdag, med en eventuell jaktstart lørdag. Søndag får han prøve seg på Sveriges stafettlag.

Skiftet statsborgerskap

I fjor sommer skiftet Stenersen statsborgerskap fra norsk til svensk så han kunne få mulighet til å konkurrere for Sverige. Veien inn på det svenske laget er kortere og Stenersen er åpen på at han byttet for å få muligheten til å konkurrere mot de aller beste i verden.

Men 26-åringen har etter hvert fått en sterk tilknytting til Sverige og Östersund, der han har bodd siden 2006.

– Jeg har et stort hjerte for Östersund og det er et sted jeg har lyst til å bo. Jeg har også hatt svenske trenere siden 2004 som har hjulpet meg frem. Egentlig falt avgjørelsen ganske naturlig for meg, selv om Målselv alltid vil være hjemme for meg, sier Stenersen.

– Jeg vil bli verdens beste skiskytter. For å komme dit var det dags for å ta seg ut på de store konkurransene for å kjenne på trykket og kunne ta den motivasjonen videre i satsingen og nå de målene jeg har satt meg.

Svenskene har slitt

Stenersen kommer inn i et lag som ikke har fått det til denne sesongen. Etter at både Björn Ferry og Carl Johan Bergmann valgte å legge opp, har de svenske skiskytterne slitt med å oppnå de gode resultatene.

Til nå i sesongen har de på både dame- og herresiden bare oppnådd tre topp 10-plasseringer. Stenersen tror ikke ha kan bedre på den statistikken med det første.

– Mye er nytt for meg siden dette er min aller første verdenscup, så jeg kommer ikke til å kjempe i toppen. Men jeg håper å ta med meg verdenscuppoeng og erfaring videre, sier 26-åringen fra Målselv.

– Hvordan er stemningen i den svenske leiren?

– Stemningen er bra. Jeg tror Lindström (Fredrik) kommer sterkere utover sesongen og det finnes generelt mye potensial i laget, Det har vært mye uflaks og stang ut denne sesongen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Lillestrøm