NRK Meny
Normal

Ejuke herjet mot et Aalesund i oppløsning: – Det er helt mørkt

(Vålerenga-Aalesund 5-1) Vålerengas superfunn Chidera Ejuke (19) herjet med to scoringer og målgivende pasning mot et Aalesund i dyp krise.

Chidera Ejuke

BANENS BESTE: Chidera Ejuke hadde grunn til å feire etter en strålende kamp mot Aalesund.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt mørkt. Det er rett og slett pinlig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa Aalesund-forsvarer Bjørn Helge Riise til Eurosport i pausen.

Da var Aalesunds høyreback og den tidligere landslagsspilleren trolig fortsatt svimmel etter å ha blitt rammet og utsatt for Chidera Ejukes vendinger og triks på nydøpte Intility Arena.

Lillebror Riise har sjeldent blitt herjet mer med i løpet av 45 minutter og ble tatt av til pause av trener Trond Fredriksen.

– Bjørn Helge er ikke helt i form, og måtte gå av av den grunn, sa Fredriksen til Eurosport.

– Kroppen fungerte ikke i det hele tatt. Den var tom for krefter. Når kropppen ikke fungerer, er det bedre å slippe andre til, sa Riise selv etter kampen.

Eliteserien fotball: Vålerenga-Aalesund.

SVIMMEL: Bjørn Helge Riise ble byttet ut i pausen etter å ha blitt fintet bort av Chidera Ejuke.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tidlige scoringer

Chidera Ejuke fikk sitt definitive gjennombrudd i Eliteserien og hadde ballen limt til beina så lenge han var på banen og sendte Aalesund enda et nærmere skritt mot 1. divisjon.

Et skår i gleden var at unggutten måtte gå av etter 60 minutter med det som trolig er en strekk.

Aalesund spilte sin 11. strake kamp uten seier og sliter med å finne en løsning på sine dyptgående problemer.

Oslo-klubben satte press på sunnmøringene fra start og fikk betaling allerede etter fem minutter.

Ejuke fintet bort Bjørn Helge Riise og fikk avsluttet. Returen fra Aalesund-keeper Andeas Lie landet hos venstrebacken Ivan Näsberg som dundret inn sitt første mål for klubben.

Bare minutter senere var det klart for et nytt Ejuke-show. Denne gang gjorde han alt selv etter pasning fra kaptein Christian Grindheim.

Med Riise totalt på etterskudd sendte nigerianeren skuddet i det nærmeste hjørnet.

Trond Fredriksen

SITTER UTRYGT: Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Ser døde ut

VIF-fansen var klar for mer, men Magnus Lekven bremset festen med en grusom tversoverpasning. Ballen ble snappet av Aalesunds Edwin Gyasi, som «takket og bukket», før han sendte reduseringen oppe i krysset bak Adam Larsen Kwarasay.

VIF-fansen fryktet trolig det verste, men selvsagt var det kvelden for at Chidera Ejuke skulle roe ned tynnslitte supporter-nerver.

Nok en gang kom målet på venstrekanten etter at Grindheim tuppet ballen videre til Ejuke som lekkert flikket ballen i hjørnet.

Etter pause fortsatte Vålerenga det fine spillet. Simen Juklerød laget 4-1 med yttersida av venstrebeinet.

Henrik Kjelsrud Johansen stusset inn 5-1 etter innlegg fra Ejuke-erstatter Daniel Berntsen.

– Vi ser så døde ut at jeg nesten blir flau av å se på. For på bygge i motgang må vi skryte av hverandre, men vi gjør ingenting, sier Trond Fredriksen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag