Hopp til innhold

Henriksen avslører hjerteflimmer under VM-finalen: – Brusing i hele kroppen

Under VM-finalen kjente Eivind Henriksen at noe var unormalt i kroppen. Etter at bronsen var sikret fikk han svaret.

Eivind Henriksen

KJEMPEKAST: Eivind Henriksen tok ledelsen med dette kaste i andre forsøk. Det holdt til slutt til bronse.

– Jeg er superfornøyd med å ta medalje. Jeg bare skjønte ikke helt hvorfor kroppen kjentes som den gjorde, men jeg har fått svar på det nå, sier Henriksen til NRK.

Han er tydelig lettet der han står med bronsemedaljen rundt halsen, men på veien dit var strevsom. Underveis i konkurransen viste han tydelig misnøye med egen kasting.

– Jeg har litt pågående atrieflimmer akkurat nå. Jeg har det på en klokke, og jeg sjekket da jeg kom ut av banen, sier han.

Henriksen har slitt med hjerteflimmer siden han var 13 år gammel, fortalte han til NRK sist høst. Han hadde også hjerteflimmer under et stevne i Polen i september, men denne gangen var det annerledes enn tidligere.

– Det var rart, fordi det kom ikke plutselig som tidligere, det kom snikende inn, sier han.

Jeg begynte å føle det ganske tidlig. Begynte å lure om jeg var nervøs for første gang, men jeg var ikke det.

Les også: OL-helten fikk hjerteflimmer under konkurranse: – Vanskelig å prestere på topp

Sommer-OL i Tokyo 2021
Sommer-OL i Tokyo 2021

– Føltes som gele

Henriksen åpnet med et brukbart kast på 78,89 meter i første omgang, mens det klaffet bedre i andre forsøk klaffet. Henriksen tok over ledelsen i konkurransen med 80,87, én lengde som skulle vise seg å holde til tredjeplass. Likevel var han ikke kjempefornøyd.

– På det beste kastet mitt bommet jeg egentlig ganske heftig. Du så kanskje at jeg ikke så veldig fornøyd ut, sa Henriksen til NRK rett etter konkurransen.

– Kroppen må være helt «fresh» for å få det til. Jeg hadde litt «shaky» kropp hele konkurranse, så jeg vet ikke hva det var for noe. Det er litt brusing i kroppen og beina føles som gele og bløtkake.

Henriksen ble historisk da han tok OL-sølv i Tokyo sist sommer, og nå fulgte han altså opp med å ta det første norske VM-medaljen samme disiplin.

– Jeg er fornøyd med medalje, det var målet. Samtidig føler jeg meg litt tung innvendig fordi jeg vet at jeg hadde mer inne, sier han.

For å ta VM-gull må alt stemme, og Henriksen forteller at han har planlagt operasjon etter europamesterskapet senere i sommer.

– Jeg har tabletter for det hvis det skulle vedvare, så får vi se om det roer seg.

– Hvordan kjennes det nå?

– Litt «shaky». Jeg kjenner at hjertet banker litt urytmisk. Jeg får legge meg ned og slappe av litt.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

BRONSE: Eivind Henriksen smilte til kamera til tross for at han ikke var kjempefornøyd med egen kasting.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Livredd for sykdom

Ei heller de siste dagene har vært problemfrie. Fem positive koronatester i den norske troppen var et ekstra stressmoment før sleggekonkurransen.

– Jeg ankom torsdag for ni dager siden og var tett i brystet. Mandag hadde jeg feber, og det var etter de første smittetilfellene. Jeg kan innrømme at jeg bodde på rom med treneren som nå ikke er her, han ble sendt hjem, sier Henriksen.

– Paul (Solberg, trener) var ganske redd for at han hadde smittet meg. Men guttungen var sjuk dagen før jeg dro, så jeg var ganske sikker på at det var hjemmefra, forteller Henriksen

– Det dunket ekstra i brystet på de koronatestene, innrømmer han likevel.

Best av sleggekasterne var VM-spesialisten Pawel Fajdek, som tok sitt femte strake VM-gull. Wojciech Nowicki tok sølv.

– Man kan ikke være flau over å bli slått av de to. Det er to virkelig store navn i internasjonal sleggekast, sa NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Til Nowicki var det kun 16 centimeter, mens Henriksen endte 1,12 meter bak Fajdek.

– Det var fryktelig jevnt. Heldigvis hadde jeg marginene på min side, sier Henriksen.

Les også: Warholm avskrives som favoritt av rivalene

Verdensmesterskapet i friidrett 2022
Verdensmesterskapet i friidrett 2022

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste