NRK Meny
Normal

Her knuser Brandsdal alt og alle i snøværet

Eirik Brandsdal var raskest av alle i den klassiske sprinten i Drammen, og tok en knusende seier i finalen.

Video 99268f39-60c9-4ec4-be3c-8a662631aa8c.jpg

Eirik Brandsdal var overlegen i Drammen

Brandsdal lå bak kanadiske Len Valjas i det meste av løpet, men ved inngangen til oppløpet gikk han forbi og var ikke truet inn mot mål.

– Jeg prøvde å være offensiv og gå det jeg kunne hele tiden, og det lyktes jeg med. Jeg følte meg sterk i hele dag, og det var oppmuntrende å passere folk hele tiden, sa Brandsdal etter løpet.

Det var vanskelige forhold med regn og våt snø i Drammen onsdag ettermiddag. Men det var nok verre for tilskuerne enn for oss. Det var vanskelig, men jeg hadde gode ski, og løypemannskapene gjorde en fantastisk jobb, sa Brandsdal, som roste stemningen rundt sprintløypa.

– Drammen er det beste stedet å gå langrennssprint, sa Brandsdal.

Len Valjas tok andreplassen, 1,6 sekunder bak, og Paal Golberg ble nummer tre, slått med 3,2 sekunder av vinneren.

Brandsdal var suveren fra begynnelsen i sprinten. Han hadde beste tid i prologen, og vant sine heat som han ville både i kvartfinalen og semifinalen. Og også i finalen var han totalt overlegen.

- Går som en visp

Mens Brandsdal skrøt av gode ski, valgte resten av sprintlaget feil, og røk ut i tur og orden.

Blant dem var Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersen.

- Det er ikke noe særlig når man skal stake hele veien. Da blir man gående litt som en visp. Ikke noe særlig, sier Hattestad til NRK.no.

Også lagkompis Anders Gløersen satset på staking - og opplevde at en trinse ble traspet tidlig i prologen.

- Det ble veldig tungt, og veldig vanskelig å få feste med stavene. Kroppen var ikke helt på plass, heller, sier Gløersen.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal