NRK Meny
Normal

Egner videre i bokse-EM

Det norske boksehåpet Ingrid Egner var best i en jevn kamp mot en hevnlysten italiener i bokse-EM og er klar for kvartfinale.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medby.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medbye.

Foto: Henriette Kitel / NRK

57-kilosbokseren fra Oslo fikk et gjensyn med Marzia Davide. En bokser hun møtte sist for bare en måned siden.

- Mentalt overtak

- Det ble vel tøffere enn jeg hadde trodd, for det ble en helt annen kamp nå enn forrige gang. Denne gangen danset hun mye mer, så jeg måtte være smart og dyktig for å hale i land seieren, sier Egner til NTB om kampen som av mange ble regnet for den moralske finalen.

Egner var best i kampen mot den italienske jenta, og vant til slutt 6-5 i et jevnt oppgjør. Dermed er Egner videre i bokse-EM i Danmark.

- Nå har jeg bare fire kamper igjen dersom det skal bli gull. Jeg må bare si at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Egner.

Vil på pallen

-Det ble en utrolig spennende kamp. Det var så tett og jevnt som det er mulig å få det. Ingrid viste i denne kampen at det er viktig å være smart også, sa lagleder Henriette Kitel.

Den italienske motstanderen er ingen hvem som helst. Davide tok sølv i VM i 2002 og ble europamester i 2004. Egner kan se tilbake på en bronse fra EM i fjor. I år er målet å klatre på pallen.

- Planen min er å gå helt til topps. Jeg har trent godt og den siste uka har jeg sparret med blant andre den irske verdensmesteren i 60-kilosklassen, Katie Taylor, sier Egner.'

Neste kamp for Egner er kvartfinale tirsdag kveld mot Oleksandra Sydorenko fra Ukraina.

Siste nytt

 • Ny daglig leder

  Kristian Høydal er ansatt som ny daglig leder i Tromsø IL fra 1. oktober 2018. Høydal erstatter Stig Arne Engen. Den nye daglige lederen har vært styremedlem i klubben fra 2014 til mars 2018. Høydal har også bred næringsbakgrunn.

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale