Egner videre i bokse-EM

Det norske boksehåpet Ingrid Egner var best i en jevn kamp mot en hevnlysten italiener i bokse-EM og er klar for kvartfinale.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medby.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medbye.

Foto: Henriette Kitel / NRK

57-kilosbokseren fra Oslo fikk et gjensyn med Marzia Davide. En bokser hun møtte sist for bare en måned siden.

- Mentalt overtak

- Det ble vel tøffere enn jeg hadde trodd, for det ble en helt annen kamp nå enn forrige gang. Denne gangen danset hun mye mer, så jeg måtte være smart og dyktig for å hale i land seieren, sier Egner til NTB om kampen som av mange ble regnet for den moralske finalen.

Egner var best i kampen mot den italienske jenta, og vant til slutt 6-5 i et jevnt oppgjør. Dermed er Egner videre i bokse-EM i Danmark.

- Nå har jeg bare fire kamper igjen dersom det skal bli gull. Jeg må bare si at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Egner.

Vil på pallen

-Det ble en utrolig spennende kamp. Det var så tett og jevnt som det er mulig å få det. Ingrid viste i denne kampen at det er viktig å være smart også, sa lagleder Henriette Kitel.

Den italienske motstanderen er ingen hvem som helst. Davide tok sølv i VM i 2002 og ble europamester i 2004. Egner kan se tilbake på en bronse fra EM i fjor. I år er målet å klatre på pallen.

- Planen min er å gå helt til topps. Jeg har trent godt og den siste uka har jeg sparret med blant andre den irske verdensmesteren i 60-kilosklassen, Katie Taylor, sier Egner.'

Neste kamp for Egner er kvartfinale tirsdag kveld mot Oleksandra Sydorenko fra Ukraina.

Siste nytt

 • Heidi Løke returnerer til Larvik

  Heidi Løke forlater Storhamar etter denne sesongen, og vender tilbake til gamleklubben Larvik.– Larvik betyr utrolig mye for meg. Dette blir den tredje perioden min i klubben. Jeg ønsker å avslutte karrieren her, sier Løke til Østlandsposten.

  Heidi Løke
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • USA og Canada VM-klare

  USA og Canada slo til med storsigrar i natt, og begge er dermed klare for neste års VM i Frankrike.

  I kvalifiseringsturneringa i Texas slo Canada Panama 7-0 medan USA banka Jamaica 6-0.

  Panama og Jamaica skal dermed gjere opp om den tredje VM-plassen onsdag. Taparen der møter Argentina i playoff om ein plass i VM.

  Alex Morgan og Kelley O'Hara
  Foto: Jerome Miron / Reuters
 • Polen første nedrykkslag

  Italias sigersmål ved Cristoano Biraghi to minutt på overtid mot Polen seint søndag sende polakkane ned i divisjon B i nasjonsligaen om to år.

  Polen er dermed det første laget som er klar for nedrykk. Italia overlever, men Portugal er favoritt til gruppesiger og finaleturnering i juni.

  Robert Lewandowski
  Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag