NRK Meny
Normal

Egner videre i bokse-EM

Det norske boksehåpet Ingrid Egner var best i en jevn kamp mot en hevnlysten italiener i bokse-EM og er klar for kvartfinale.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medby.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medbye.

Foto: Henriette Kitel / NRK

57-kilosbokseren fra Oslo fikk et gjensyn med Marzia Davide. En bokser hun møtte sist for bare en måned siden.

- Mentalt overtak

- Det ble vel tøffere enn jeg hadde trodd, for det ble en helt annen kamp nå enn forrige gang. Denne gangen danset hun mye mer, så jeg måtte være smart og dyktig for å hale i land seieren, sier Egner til NTB om kampen som av mange ble regnet for den moralske finalen.

Egner var best i kampen mot den italienske jenta, og vant til slutt 6-5 i et jevnt oppgjør. Dermed er Egner videre i bokse-EM i Danmark.

- Nå har jeg bare fire kamper igjen dersom det skal bli gull. Jeg må bare si at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Egner.

Vil på pallen

-Det ble en utrolig spennende kamp. Det var så tett og jevnt som det er mulig å få det. Ingrid viste i denne kampen at det er viktig å være smart også, sa lagleder Henriette Kitel.

Den italienske motstanderen er ingen hvem som helst. Davide tok sølv i VM i 2002 og ble europamester i 2004. Egner kan se tilbake på en bronse fra EM i fjor. I år er målet å klatre på pallen.

- Planen min er å gå helt til topps. Jeg har trent godt og den siste uka har jeg sparret med blant andre den irske verdensmesteren i 60-kilosklassen, Katie Taylor, sier Egner.'

Neste kamp for Egner er kvartfinale tirsdag kveld mot Oleksandra Sydorenko fra Ukraina.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin