NRK Meny
Normal

Egner videre i bokse-EM

Det norske boksehåpet Ingrid Egner var best i en jevn kamp mot en hevnlysten italiener i bokse-EM og er klar for kvartfinale.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medby.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medbye.

Foto: Henriette Kitel / NRK

57-kilosbokseren fra Oslo fikk et gjensyn med Marzia Davide. En bokser hun møtte sist for bare en måned siden.

- Mentalt overtak

- Det ble vel tøffere enn jeg hadde trodd, for det ble en helt annen kamp nå enn forrige gang. Denne gangen danset hun mye mer, så jeg måtte være smart og dyktig for å hale i land seieren, sier Egner til NTB om kampen som av mange ble regnet for den moralske finalen.

Egner var best i kampen mot den italienske jenta, og vant til slutt 6-5 i et jevnt oppgjør. Dermed er Egner videre i bokse-EM i Danmark.

- Nå har jeg bare fire kamper igjen dersom det skal bli gull. Jeg må bare si at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Egner.

Vil på pallen

-Det ble en utrolig spennende kamp. Det var så tett og jevnt som det er mulig å få det. Ingrid viste i denne kampen at det er viktig å være smart også, sa lagleder Henriette Kitel.

Den italienske motstanderen er ingen hvem som helst. Davide tok sølv i VM i 2002 og ble europamester i 2004. Egner kan se tilbake på en bronse fra EM i fjor. I år er målet å klatre på pallen.

- Planen min er å gå helt til topps. Jeg har trent godt og den siste uka har jeg sparret med blant andre den irske verdensmesteren i 60-kilosklassen, Katie Taylor, sier Egner.'

Neste kamp for Egner er kvartfinale tirsdag kveld mot Oleksandra Sydorenko fra Ukraina.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal