Hopp til innhold

Egner videre i bokse-EM

Det norske boksehåpet Ingrid Egner var best i en jevn kamp mot en hevnlysten italiener i bokse-EM og er klar for kvartfinale.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medby.

Norges EM-håp er Ingrid Egner og Renate Medbye.

Foto: Henriette Kitel / NRK

57-kilosbokseren fra Oslo fikk et gjensyn med Marzia Davide. En bokser hun møtte sist for bare en måned siden.

- Mentalt overtak

- Det ble vel tøffere enn jeg hadde trodd, for det ble en helt annen kamp nå enn forrige gang. Denne gangen danset hun mye mer, så jeg måtte være smart og dyktig for å hale i land seieren, sier Egner til NTB om kampen som av mange ble regnet for den moralske finalen.

Egner var best i kampen mot den italienske jenta, og vant til slutt 6-5 i et jevnt oppgjør. Dermed er Egner videre i bokse-EM i Danmark.

- Nå har jeg bare fire kamper igjen dersom det skal bli gull. Jeg må bare si at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Egner.

Vil på pallen

-Det ble en utrolig spennende kamp. Det var så tett og jevnt som det er mulig å få det. Ingrid viste i denne kampen at det er viktig å være smart også, sa lagleder Henriette Kitel.

Den italienske motstanderen er ingen hvem som helst. Davide tok sølv i VM i 2002 og ble europamester i 2004. Egner kan se tilbake på en bronse fra EM i fjor. I år er målet å klatre på pallen.

- Planen min er å gå helt til topps. Jeg har trent godt og den siste uka har jeg sparret med blant andre den irske verdensmesteren i 60-kilosklassen, Katie Taylor, sier Egner.'

Neste kamp for Egner er kvartfinale tirsdag kveld mot Oleksandra Sydorenko fra Ukraina.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal