Hopp til innhold

Kristiansen trekker seg: – Krevende å alltid yte sitt beste

Egil Kristiansen trekker seg som trener for kvinnelandslaget i langrenn. Det er foreløpig uklart hvem som overtar.

Egil Kristiansen

SLUTTER: Egil Kristiansen har vært en populær trener på kvinnelandslaget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg føler meg privilegert som har fått mulighet til å jobbe med verdens beste langrennsløpere. Men etter å ha vært i tenkeboksen også etter denne sesongen, har jeg kommet frem til at det er på tide å takke for seg, sier Egil Kristiansen i en pressemelding fra Skiforbundet.

Kristiansen

Egil Kristiansen har vært landslagstrener siden 2006.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kristiansen overtok jobben som landslagstrener i 2006. Før dette var han assisterende landslagstrener sammen Svein Tore Samdal.

– Riktig tidspunkt

Under Kristiansen har Norge vært fullstendig overlegen i kvinnelangrenn med Marit Bjørgen og Therese Johaug som klare enere.

Det er blitt hele 47 VM- og OL-medaljer i Kristiansens sjefstid, og han vant da også prisen «Årets trener» under Idrettsgallaen 2012 for innsatsen.

– Som trener er det krevende å alltid yte sitt beste mot den samme gruppa utøvere i så mange år. Derfor mener jeg dette er et riktig tidspunkt å slutte på og det vil også bidra til at løperne nå får nye impulser, sier Kristiansen søndag.

Løfshus beklager

Sportssjef Vidar Løfshus bekrefter at Kristiansen slutter og beklager det.

Therese Johaug

Johaug: - Vi er han en stor takk skyldig.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg har hele tiden gitt uttrykk for at jeg ønsker at han fortsatte frem til OL, men det var en totalvurdering som gjorde at han landet på denne avgjørelsen, sier Løfshus til NRK.

Skiforbundet opplyser at Kristiansen ikke vil være tilgjengelig for media i kveld.

Han vil møte media sammen med Marit Bjørgen mandag.

– Egil har brukt all sin tid på at Norge skal ha verdens beste kvinnelige langrennsløpere og jeg forstår at han nå føler tiden er moden for å la andre slippe til, sier Løfshus.

– Det er imidlertid ingen som er uerstattelige, og det ligger også veldig mye kunnskap og kompetanse hos jentene, også, påpeker han.

Bjørgen

Marit Bjørgen synes det er trist at Egil Kristiansen slutter.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Det var TV 2 som først omtalte saken, om på spørsmål fra kanalen om assistenttrener Roar Hjelmeset kan være aktuell, svarer Løfshus:

– Han ønsker kun ettårskontrakt, og vi skal ha trenere som skal være med fram til OL om to år, sier han.

Bjørgen: – Trist

Landslagsløperne skal ha fått beskjed om at Kristiansen slutter søndag ettermiddag.

– Det er trist at Egil nå har bestemt seg for å slutte og jeg skulle gjerne hatt han med videre, sier Marit Bjørgen som har jobbet tett med treneren i over ti år.

– Egil har mye av æren for den store suksessen landslaget har opplevd de siste årene, og vi er han en stor takk skyldig, sier Therese Johaug i pressemeldingen.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener det er naturlig at Skiforbundet leter i egne rekker når de skal hente en ny trener.

– Roar Hjelmeseth har jobbet med norsk kvinnelangrenn i flere år, det har også Sjur Ole Kvarstad, som har gjort en veldig god jobb for rekruttlaget i flere år. De første tilbudene vil nok gå til trenere som allerede er i forbundet, tror han.

Siste nytt

  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal