Hopp til innhold

Egil «Snapper'n» Johansen er død

Den tidligere fotballspilleren Egil Johansen (61) er død etter å ha blitt diagnostisert med nervesykdommen ALS i fjor. Det opplyser Vålerenga på X/Twitter tirsdag.

«Vår dypeste medfølelse og tanker går til Egils familie. Hvil i fred, «Snapper'n». Du er alltid en av oss», skriver klubben.

Johansen fikk ALS-diagnosen på våren i fjor etter flere turer inn og ut av sykehus. Tidligere i år var han æresgjest under en fotballkamp på Vålerengas stadion.

Johansen fikk sitt kallenavn «Snapper'n» da han var ishockeykeeper som ung. Han ble av mange sett på som en bohem i Vålerenga. Midtbanespilleren ble seriemester to ganger og spilte to cupfinaler. Han fikk 12 landskamper og scoret to mål. Begge var vinnermål i borteseirer i 1984, i debutkampen mot Island og mot Egypt. Samme år spilte han for Norge i OL-turneringen i USA.

(NTB)

lGIJjkASH1g
Foto: NTB

Siste nytt

 • Niskanen advares av Swix etter raseriutbrudd

  Iivo Niskanen var rasende etter å ha blitt slått av Martin Løwstrøm Nyenget med mindre enn tre sekunder under helgas 10 kilometer i Ruka.

  Etter rennet ble finnen filmet mens han kastet skistavene hardt i bakken. Det likte ikke Swix, som produserer stavene og sponser Niskanen, så godt.

  Oppførselen er et brudd på kontrakten dem imellom, opplyser Aki Tuovinen, den finske sjefen i Swix.

  – Han får en advarsel. Det er den mildeste mulige sanksjonen. Den typen oppførsel er ikke i tråd med vårt selskaps verdier, sier han til YLE.

  Tuovinen understreker at Niskanen ellers har oppført seg eksemplarisk og at de er fornøyd med å være hans sponsor.

 • Deloitte: Kvinneidretten henter inn 1,2 milliarder dollar neste år

  Globale inntekter i kvinneidrett vil runde 1 milliard dollar for første gang i løpet av 2024, har finanseksperter regnet seg fram til.

  Fotballinntektene ventes å nå 555 millioner dollar neste år, melder revisjonsfirmaet Deloitte. Selv om fotball er stort i Europa, er det fortsatt Nord-Amerika som står for de største inntektskildene i kvinneidretten.

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) arrangerte i sommer et suksessfullt VM i Australia og New Zealand.

  Den totale inntekten spås å lande på 1,2 milliarder dollar (12,7 milliarder kroner) i løpet av 2024. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Woods ble overrasket og frustrert etter sammenslåing

  Golfikonet Tiger Woods kjempet seg inn i PGA-styret etter å ha blitt utelatt i diskusjonene om den kontroversielle sammenslåingen i sommer.

  Avtalen mellom LIV, PGA og europatouren slo ned som en bombe i golfverden i juni. I etterkant var flere spillere tydelig frustrerte over å ikke bli innlemmet i samtalene som førte til enigheten. Woods uttrykte det samme da han snakket med pressen tirsdag.

  – Jeg ble veldig overrasket og jeg tror flere spillere ble satt ut. Det skjedde så fort uten noe form for informasjon rundt det. Det var en rar prosess, sa Woods.

  I august ble legenden en del av PGAs styre.

  – Vi var veldig frustrerte med hvordan det skjedde og vi tok grep for å forsikre oss om at vi ikke kom til å bli utelatt i viktige diskusjoner igjen. Ett av grepene vi gjorde var å få meg inn i styret, sa Woods.

  Rammeavtalen går ut ved nyttår, men Woods sier at de jobber for å ha en ordentlig avtale på plass ved utgangen av året. (NTB)

  Tiger Woods
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal