Eggen: – Det har blåst på toppene

Nils Arne Eggen har vært i alle medier den siste uken. Nå håper han at klubben kan se fremover og komme tilbake hvor de en gang var.

Nils Arne Eggen

Nå håper Eggen at trønderklubben kan komme seg videre og tilbake i toppen av norsk fotball.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Nils Arne Eggen har hatt en travel og hektisk uke etter boka «I skyggen av Eggen» kom på onsdag.

I boka kommer trenerlegenden med flere stikk mot klubbledelsen og sier blant annet at Rosenborg er livredde for hans kunnskap.

Eggen mener også at han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han ikke fikk fortsette som trener i klubben etter 2010-sesongen.

Ønsker RBK alt godt

Den tidligere RBK-treneren innrømmer at det har vært hektisk etter at boka kom ut.

– Det har blåst på toppene den siste uka. Både rundt meg og Rosenborg. Jeg skal innrømme at Rosenborg og jeg kan være uenig, men det kan også være positivt.

Nå håper Eggen at klubben kan komme seg videre og tilbake i toppen av norsk fotball.

Nå ser vi fremover. Jeg har bare én intensjon og vilje, og det er at Rosenborg igjen skal bli best mulig, sier Eggen.

Syvende far i huset

Per Joar Hansen

I 2005 skulle Eggen være konsulent for Per Joar Hansen, men «Perry» følte at trenerlegenden pulveriserte hans autoritet ved å ta over showet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I boken, skrevet av Adresseavisen-journalist Birger Løfaldli, er flere av nøkkelpersonene i Rosenborgs nyere historie er sterkt kritisk til hvordan Nils Arne Eggen har opptrådt etter at han ga seg på topp i 2002.

Nils Arne Eggen er jo blitt sjuende far i huset, noe han ikke skulle bli, sier tidligere RBK-trener Per Joar Hansen i boken.

Dette er Eggen uenig i.

– Jeg har prøvd å unngå å bli en syvende far i huset. Jeg har definitivt ingen intensjon om å bestemme noen ting. Jeg har stilt opp når Rosenborg har spurt meg om råd og det har jeg tenkt å fortsette med, sier Eggen.

Suksessen har gjort det vanskeligere

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen vant 14 seriemesterskap med Rosenborg og tok RBK til Champions League syv ganger.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Eggen er unntaket, for bortsett fra den mangeårige RBK-treneren fra Orkdalen, har Rosenborg slitt med å ansette trenere.

Enten har treneren ikke prestert sportslig, eller så har de blitt hentet av større klubber. Rosenborg har gått troféløse siden 2010.

Eggen var da midlertidig trener-løsning. Han tror at hans eventyrlige suksess med RBK på 1990-og 2000-tallet har gjort det vanskeligere for hans etterfølgere.

– Min suksess har gjort det vanskeligere for dem som har tatt over etter meg. Det har ikke vært min intensjon å hoppe inn i stedet for noen andre som har vært etter meg. Så håper jeg, som alle andre trøndere at Rosenborg kommer tilbake i toppen, så fort som mulig, sier Eggen.

Eggen på sokkel

Før hjemmekampen søndag 24. august mot Sarpsborg skal Rosenborg ha en spesiell markering i Borggården på Lerkendal. Da vil klubben døpe om plassen til Nils Arnes Plass.

–Jeg er beæret over det og jeg setter pris på det, men det er alltid så mange andre som fortjener det like mye, sier en ydmyk Eggen.

Siste nytt

 • Godset vant første treningskamp

  Strømsgodset slo Mjøndelen i den aller første treningskampen i norsk fotball etter koronapausen.

  Siden 12. mars har det ikke blitt spilt fotballkamper på norsk jord. I nabooppgjøret mot Mjøndalen, var det drammenserne som var best. De vant 2-1.

  Lørdag ettermiddag vant så Rosenborg 1-0 mot Bodø/Glimt i en annen treningskamp. Kristoffer Zachariassen scoret etter sju minutter.

  FK Haugesund slo Brann 3-0. Finske Benjamin Källman scoret to mål og Kevin Martin Krygård ett.

  Det spilles en rekke treningskamper i norsk fotball lørdag. Eliteserien starter opp den 16. juni.

  Treningskamp Strømsgodset - Mjøndalen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Blummenfelt vant mestermøte

  Kristian Blummenfelt vant femkilometeren i Perseløpet på Jessheim lørdag formiddag.

  Blummenfelt løp i heat med Casper Stornes, Gustav Iden og friidrettsløperne Marius Vedvik og Eivind Øygard.

  Feltet åpnet forrykende og lå an til en tid under den norske bestenoteringen på øvelsen på 13,28. Den rekorden er det Jakob Ingebrigtsen som har.

  Men det ble tøft på slutten. Blummenfelt vant på en tid rett i underkant av 14 minutter.

  Blummenfelt
  Foto: Graham Hughes / AP
 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

Sendeplan

Kl. Program Kanal