NRK Meny
Normal

Eggen: – Det har blåst på toppene

Nils Arne Eggen har vært i alle medier den siste uken. Nå håper han at klubben kan se fremover og komme tilbake hvor de en gang var.

Nils Arne Eggen

Nå håper Eggen at trønderklubben kan komme seg videre og tilbake i toppen av norsk fotball.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Nils Arne Eggen har hatt en travel og hektisk uke etter boka «I skyggen av Eggen» kom på onsdag.

I boka kommer trenerlegenden med flere stikk mot klubbledelsen og sier blant annet at Rosenborg er livredde for hans kunnskap.

Eggen mener også at han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han ikke fikk fortsette som trener i klubben etter 2010-sesongen.

Ønsker RBK alt godt

Den tidligere RBK-treneren innrømmer at det har vært hektisk etter at boka kom ut.

– Det har blåst på toppene den siste uka. Både rundt meg og Rosenborg. Jeg skal innrømme at Rosenborg og jeg kan være uenig, men det kan også være positivt.

Nå håper Eggen at klubben kan komme seg videre og tilbake i toppen av norsk fotball.

Nå ser vi fremover. Jeg har bare én intensjon og vilje, og det er at Rosenborg igjen skal bli best mulig, sier Eggen.

Syvende far i huset

Per Joar Hansen

I 2005 skulle Eggen være konsulent for Per Joar Hansen, men «Perry» følte at trenerlegenden pulveriserte hans autoritet ved å ta over showet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I boken, skrevet av Adresseavisen-journalist Birger Løfaldli, er flere av nøkkelpersonene i Rosenborgs nyere historie er sterkt kritisk til hvordan Nils Arne Eggen har opptrådt etter at han ga seg på topp i 2002.

Nils Arne Eggen er jo blitt sjuende far i huset, noe han ikke skulle bli, sier tidligere RBK-trener Per Joar Hansen i boken.

Dette er Eggen uenig i.

– Jeg har prøvd å unngå å bli en syvende far i huset. Jeg har definitivt ingen intensjon om å bestemme noen ting. Jeg har stilt opp når Rosenborg har spurt meg om råd og det har jeg tenkt å fortsette med, sier Eggen.

Suksessen har gjort det vanskeligere

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen vant 14 seriemesterskap med Rosenborg og tok RBK til Champions League syv ganger.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Eggen er unntaket, for bortsett fra den mangeårige RBK-treneren fra Orkdalen, har Rosenborg slitt med å ansette trenere.

Enten har treneren ikke prestert sportslig, eller så har de blitt hentet av større klubber. Rosenborg har gått troféløse siden 2010.

Eggen var da midlertidig trener-løsning. Han tror at hans eventyrlige suksess med RBK på 1990-og 2000-tallet har gjort det vanskeligere for hans etterfølgere.

– Min suksess har gjort det vanskeligere for dem som har tatt over etter meg. Det har ikke vært min intensjon å hoppe inn i stedet for noen andre som har vært etter meg. Så håper jeg, som alle andre trøndere at Rosenborg kommer tilbake i toppen, så fort som mulig, sier Eggen.

Eggen på sokkel

Før hjemmekampen søndag 24. august mot Sarpsborg skal Rosenborg ha en spesiell markering i Borggården på Lerkendal. Da vil klubben døpe om plassen til Nils Arnes Plass.

–Jeg er beæret over det og jeg setter pris på det, men det er alltid så mange andre som fortjener det like mye, sier en ydmyk Eggen.

Siste nytt

 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svmøte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Østerbø vant i Kina

  Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.

  østerbø
  Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming