NRK Meny
Normal

Eggen: – Det har blåst på toppene

Nils Arne Eggen har vært i alle medier den siste uken. Nå håper han at klubben kan se fremover og komme tilbake hvor de en gang var.

Nils Arne Eggen

Nå håper Eggen at trønderklubben kan komme seg videre og tilbake i toppen av norsk fotball.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Nils Arne Eggen har hatt en travel og hektisk uke etter boka «I skyggen av Eggen» kom på onsdag.

I boka kommer trenerlegenden med flere stikk mot klubbledelsen og sier blant annet at Rosenborg er livredde for hans kunnskap.

Eggen mener også at han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han ikke fikk fortsette som trener i klubben etter 2010-sesongen.

Ønsker RBK alt godt

Den tidligere RBK-treneren innrømmer at det har vært hektisk etter at boka kom ut.

– Det har blåst på toppene den siste uka. Både rundt meg og Rosenborg. Jeg skal innrømme at Rosenborg og jeg kan være uenig, men det kan også være positivt.

Nå håper Eggen at klubben kan komme seg videre og tilbake i toppen av norsk fotball.

Nå ser vi fremover. Jeg har bare én intensjon og vilje, og det er at Rosenborg igjen skal bli best mulig, sier Eggen.

Syvende far i huset

Per Joar Hansen

I 2005 skulle Eggen være konsulent for Per Joar Hansen, men «Perry» følte at trenerlegenden pulveriserte hans autoritet ved å ta over showet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I boken, skrevet av Adresseavisen-journalist Birger Løfaldli, er flere av nøkkelpersonene i Rosenborgs nyere historie er sterkt kritisk til hvordan Nils Arne Eggen har opptrådt etter at han ga seg på topp i 2002.

Nils Arne Eggen er jo blitt sjuende far i huset, noe han ikke skulle bli, sier tidligere RBK-trener Per Joar Hansen i boken.

Dette er Eggen uenig i.

– Jeg har prøvd å unngå å bli en syvende far i huset. Jeg har definitivt ingen intensjon om å bestemme noen ting. Jeg har stilt opp når Rosenborg har spurt meg om råd og det har jeg tenkt å fortsette med, sier Eggen.

Suksessen har gjort det vanskeligere

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen vant 14 seriemesterskap med Rosenborg og tok RBK til Champions League syv ganger.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Eggen er unntaket, for bortsett fra den mangeårige RBK-treneren fra Orkdalen, har Rosenborg slitt med å ansette trenere.

Enten har treneren ikke prestert sportslig, eller så har de blitt hentet av større klubber. Rosenborg har gått troféløse siden 2010.

Eggen var da midlertidig trener-løsning. Han tror at hans eventyrlige suksess med RBK på 1990-og 2000-tallet har gjort det vanskeligere for hans etterfølgere.

– Min suksess har gjort det vanskeligere for dem som har tatt over etter meg. Det har ikke vært min intensjon å hoppe inn i stedet for noen andre som har vært etter meg. Så håper jeg, som alle andre trøndere at Rosenborg kommer tilbake i toppen, så fort som mulig, sier Eggen.

Eggen på sokkel

Før hjemmekampen søndag 24. august mot Sarpsborg skal Rosenborg ha en spesiell markering i Borggården på Lerkendal. Da vil klubben døpe om plassen til Nils Arnes Plass.

–Jeg er beæret over det og jeg setter pris på det, men det er alltid så mange andre som fortjener det like mye, sier en ydmyk Eggen.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag