Eggen om RBK: – Vi så ut som et juniorlag

Bokaktuelle Nils Arne Eggen er ikke nådig mot Rosenborgs innsats etter tapet for Leipzig i Europaligaen.

Nils Arne Eggen

SKARP KRITIKER: Nils Arne Eggen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– I går var vi under pari. Det har vært en periode det har buttet. Men jeg stoler på at den som er ansvarlig, Rini og Trond, tar tak i det sammen med sitt hjelpeapparat, sier Eggen.

– Ble vist for mye respekt

Eggen mener rett og slett at Rosenborg var under pari i kampen.

Keeper André Hansen måtte nemlig hente tre baller ut av eget nett da Bundesliga-laget kom på besøk til Lerkendal. Lagets første scoring kom etter 12 minutter og det var tydelig nivåforskjell på de to lagene denne torsdagen.

– Det ble vist litt for stor respekt og det var for lite løpskraft og innsatsvilje. I går så vi fysisk ut som et juniorlag i perioder, unnskyld at jeg sier det. Vi tapte for mange dueller, forklarer Eggen.

Europaleague gruppespill 2018: Rosenborg - Leipzig (1-3).

Mike Jensen var svært skuffet etter kampen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Den tidligere Rosenborg-treneren presenterte sin nye bok «Et liv i svart og hvitt» sammen med forfatter Otto Ulset fredag.

– Jeg har rusket opp litt i hukommelsen, sier han til NRK.

Etter en munter samtale om trenerens fantastiske karriere og liv, fikk så Eggen spørsmål om dagens versjon av Rosenborg og det skuffende tapet 1-3-tapet for Leipzig.

– Søndag regner jeg med at vi er på tur oppover igjen, kommenterer han.

Kritisk Iversen

Flere andre har vært kritiske til det RBK presterte på banen torsdag. Tidligere RBK-spiller Steffen Iversen er en av dem.

– Vi ser nå at Rosenborg ikke skulle vært i Europa League. De er ikke i nærheten av Leipzig, og har ikke sjans spillemessig mot lag på det nivået, sa Iversen under TV 2s sending etter kampen.

Også Rosenborg-kaptein Mike Jensen var svært skuffet etter kampen.

– Jeg er skuffet, veldig skuffet. Skuffet over at vi er så langt unna. Og skuffet over prestasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Digne reddet uavgjort for Everton

  Everton gikk mot et sviende tap for Watford på hjemmebane, men seks (!) minutter på overtid utlignet Lucas Digne på et strålende frispark til 2-2. Everton er dermed på 7.-plass i Premier League etter 16 spilte kamper, mens Watford ligger på 12.-plass – tre poeng bak Everton.

  FBL-ENG-PR-EVERTON-WATFORD
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Utestengt for rasisme

  Fire Chelsea-supporterar er utestengt mistenkt for rasisme. I kampen mot Manchester City søndag skal fleire personar ha ropt heftig mot Raheem Sterling. Dette skjer ei veke etter at det vart kasta bananskal mot Arsenals Pierre Emerick- Aubameyang i kampen mot Tottenham.

  Raheem Sterling
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Russland klar for EM-semifinalen

  Dei russiske kvinnene hadde full kontroll på Danmark og vann overlegent 32–21 i handball-EM måndag kveld. Dermed er Russland første lag som er klart for semifinalen i EM, medan eventyret er over for Danmark. Anna Vjakhireva vart toppscorar med ni mål.

  Møbelringen cup 2016: Norge - Russland.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal