Eggen om RBK: – Vi så ut som et juniorlag

Bokaktuelle Nils Arne Eggen er ikke nådig mot Rosenborgs innsats etter tapet for Leipzig i Europaligaen.

Nils Arne Eggen

SKARP KRITIKER: Nils Arne Eggen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– I går var vi under pari. Det har vært en periode det har buttet. Men jeg stoler på at den som er ansvarlig, Rini og Trond, tar tak i det sammen med sitt hjelpeapparat, sier Eggen.

– Ble vist for mye respekt

Eggen mener rett og slett at Rosenborg var under pari i kampen.

Keeper André Hansen måtte nemlig hente tre baller ut av eget nett da Bundesliga-laget kom på besøk til Lerkendal. Lagets første scoring kom etter 12 minutter og det var tydelig nivåforskjell på de to lagene denne torsdagen.

– Det ble vist litt for stor respekt og det var for lite løpskraft og innsatsvilje. I går så vi fysisk ut som et juniorlag i perioder, unnskyld at jeg sier det. Vi tapte for mange dueller, forklarer Eggen.

Europaleague gruppespill 2018: Rosenborg - Leipzig (1-3).

Mike Jensen var svært skuffet etter kampen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Den tidligere Rosenborg-treneren presenterte sin nye bok «Et liv i svart og hvitt» sammen med forfatter Otto Ulset fredag.

– Jeg har rusket opp litt i hukommelsen, sier han til NRK.

Etter en munter samtale om trenerens fantastiske karriere og liv, fikk så Eggen spørsmål om dagens versjon av Rosenborg og det skuffende tapet 1-3-tapet for Leipzig.

– Søndag regner jeg med at vi er på tur oppover igjen, kommenterer han.

Kritisk Iversen

Flere andre har vært kritiske til det RBK presterte på banen torsdag. Tidligere RBK-spiller Steffen Iversen er en av dem.

– Vi ser nå at Rosenborg ikke skulle vært i Europa League. De er ikke i nærheten av Leipzig, og har ikke sjans spillemessig mot lag på det nivået, sa Iversen under TV 2s sending etter kampen.

Også Rosenborg-kaptein Mike Jensen var svært skuffet etter kampen.

– Jeg er skuffet, veldig skuffet. Skuffet over at vi er så langt unna. Og skuffet over prestasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Nadal feid av banen i semifinalen

  For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen tapte mot italienske Fabio Fognini i lørdagens semifinale. Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • King brente kjempesjanse

  En upresset Joshua King blåste ballen høyt over mål fra seks meter da et kvarter var spilt mot Fulham. Det viste seg å bli skjebnesvangert for Bournemouth, som tapte seriekampen 0-1. Aleksandar Mitrovic scoret på straffe for Fulham.

  X03810
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal