Eggen hyller Molde og drar RBK-sammenligning

Molde tok seg videre i Europaligaen med 2-2 borte mot Rapid Wien etter storspill av Magnus Wolff Eikrem. Nå mener Eggen de nærmer seg RBKs prestasjoner under ham.

Magnus Wolff Eikrem

TOK SEG VIDERE: Med 2-2 mot Rapid Wien gikk Molde videre fra gruppespillet i Europaligaen.

Molde har slitt i Eliteserien, hvor de var den kanskje største favoritten til tittelen Bodø/Glimt har stukket av med. Men i Europaligaen har det gått mye bedre.

Torsdag gikk de også videre fra gruppespillet etter en god kamp mot Rapid Wien.

– Dette var en kjempeflott og god prestasjon av Molde, og all ære til dem for det. Dette er veldig viktig for Molde og for norsk fotball, sier tidligere RBK-trener Nils Arne Eggen til NRK.

Nils Arne Eggen har ankommet årsmøtet.

IMPONERT: Tidligere RBK-trener, Nils Arne Eggen, mener avansementet er viktig for norsk fotball.

– Hvor godt gjort er dette opp mot prestasjonene deres i RBK på 90- og 2000-tallet?

– De er på god vei, men vi var jo i 13 år i Mesterligaen. men det er godt gjort å holde det nivået.

Også NRK-ekspert Carl-Erik Torp mener dette tjener norsk fotball godt.

– Vi burde jo heie på de, selv om mange er uenige der. Det er et resultat av den positive trenden vi er i, både med spillere ute og Bodø/Glimt i Norge, sier han.

Første avansement på fem år

Ingen norske lag har gått videre fra gruppespillet i Europa siden Molde selv gikk videre fra en gruppe med Celtic, Ajax og Fenerbache i 2015/16-sesongen. Den gang røk de ut for Sevilla i 16-delsfinalen med 3-1 sammenlagt.

Det var også Molde-legenden Daniel Berg Hestads siste kamp for laget.

– Det er fantastisk. Det er ikke hver dag dette skjer. Det har jo bare skjedd en gang før i historien, sier Berg Hestad til NRK, etter Molde torsdag gjentok bedriften.

Daniel Berg Hestad hyllest

TAKKET AV I EUROPA: Daniel Berg Hestads siste kamp for Molde ble hjemme mot Sevilla i Europaligaen i 2015. Da vant Molde 1-0, men røk ut 3-1 sammenlagt.

– Det er vanskelig å sammenligne prestasjonene, men dette er like stort, sier han videre.

Nå håper han, som Erling Moe også sa til TV 2 etter kampen, at Molde møter overkommelig motstand i neste kamp.

– Det hadde jo vært kult med Tottenham, men ellers hadde det vært godt med det svakeste laget. Det er som Moe sier, nå er målet å komme seg videre og bli mer historiske, sier han.

Eikrem den store helten

Etter elleve minutter sendte Eikrem to mann ut på luftetur med en skuddfinte, før han banket ballen i korthjørnet på kontant vis. Nok en gang var James involvert, denne gangen var han nest sist på ballen før romsdalingene tok ledelsen.

LEDELSE: Wolff Eikrem satt inn ledermålet til Molde etter å ha dratt av hele forsvaret med en lekker skuddfinte.

Med dette trengte Rapid tre mål, og avansementet var ett skritt nærmere for bortelaget.

Men kun to minutter før pause kom en suser fra Ritzmaier fra 20 meter opp i lengste kryss. Dette skjedde etter hjemmelaget hadde styrt mye av kampen uten å skape særlig mange sjanser.

Like etter pause dukket imidlertid Eikrem opp igjen og la på til 2-1 til Molde. Dermed skulle det mye til for at moldenserne ikke skulle gå videre.

Selv om Rapid utlignet til 2-2 like før slutt holdt Molde unna og gikk videre.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».