NRK Meny
Normal

Eggen frykter Ødegaard blir en del av denne «gjengen»

De reiste for å få bedre matching. Nå sitter flere av de norske profilene på benken og tribunen i utlandet. Nils Arne Eggen er redd Martin Ødegaard blir den neste.

Utenlandsproffer

SLITER: Joshua King, Mohammed Abdellaoue, Mohammed Fellah, Ola Kamara, Torgeir Børven og Thomas Rogne sliter alle med lite spilletid.

Foto: NTB scanpix

Nils Arne Eggen

SKEPTISK: Nils Arne Eggen har lenge vært talsmann for at norske spillere skal bli i Norge.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg håper unge herr Ødegaard er litt lur, og at han fortsetter å spille i Strømsgodset til han er mer moden til å ta de store stegene, sier Nils Arne Eggen bestemt til NRK.

For mens Martin Ødegaard har vært på klubbturné over store deler av Europa, sliter mange av våre nåværende utenlandsproffer i sine klubber.

Dette bekymrer den tidligere Rosenborg-treneren. Eggen har aldri lagt skjul på at han synes norske talenter bør bli lenger i Norge før de reiser ut i verden.

I januar er overgangsvinduet åpent i fotball-verdenen, og flere av de norske spillerne kan finne seg ny klubb.

Eggen frykter nå at Real Madrid-aktuelle Ødegaard fort kan lide samme skjebne som sine eldre landsmenn.

– Han bør bli i Strømsgodset. Ellers risikerer han å stå på lista di med spillere som sliter benken til neste år, spår Eggen.

 • Se listen med noen av benkesliterne i høyre marg (mobil: under saken).
 Martin Ødegaard

STOR STJERNE: Martin Ødegaard er kun 16 år, men ønskes allerede av de største klubbene i verden. Nils Arne Eggen håper imidlertid han blir hjemme litt til.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Ikke gode nok

Joshua King, Mohammed Fellah, Ruben Yttergård Jenssen og Mohammed Abdellaoue er bare et lite utvalg av spillerne «det nye fotballandslaget» skulle satse på, men som sliter i sine utenlandske klubber nå.

Samtidig som Magnus Wolff Eikrem og Daniel Braaten er uten klubb, er Jo Inge Berget helt ute i kulden i Cardiff etter å ha vært på et mislykket lån i Celtic.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal hadde på 90-tallet stor suksess i utenlandske klubber som Lierse og Hertha Berlin. Han mener forklaringen er enkel:

– Spillerne er ikke gode nok. De klarer ikke å nå nivået og deretter leve med presset, sier han.

kjetil rekdal gir instruksjoner under kampen mot Rosenborg

NEGATIV: Kjetil Rekdal mener mange norske spillere får et tøft møte med internasjonal fotball.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– I utlandet er du helt alene og kjemper mot alle. Lykkes du er du inne i varmen. Gjør du det ikke, er du langt utenfor. Det er den største utfordringen.

«Lotto-kontrakt»

Nils Arne Eggen mener det er latterlig at spanske og engelske klubber skal få hente unge norske fotballtalenter billig.

– Spillerne reiser ut på lotto-kontrakt, men bare noen få får spille fast. Det er denne «boy-generasjonen», som er nesegrus beundrere av Premier League og Spania de spillerne skal heller være her og utvikle norsk fotball videre, tordner han.

Han får støtte av Kjetil Rekdal:

– De bør heller bli i Norge enn å sitte på benken.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg