Hopp til innhold

Edvartsen: - Det er mye feil

Etter å ha sett hva kemneren har funnet i to skattegjennomganger er ikke Svein Erik Edvartsen i tvil: Hockey-Norge mangler kunnskap om økonomi.

Svein-Erik Edvartsen

– Økonomistyring i ishockey er vanskeligere enn i en vanlig bedrift, sier Svein-Erik Edvartsen i Lørenskog

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det første jeg gjorde i Storhamar var å flytte alt av økonomi ut av huset og inn til et profesjonelt firma. De sier til meg at når det gjelder økonomistyring knyttet til en profesjonell ishockeyklubb, så er det vanskeligere enn en vanlig bedrift, sier administrerende direktør Svein Erik Edvartsen i Lørenskog ishockey til NRK.

Torsdag skrev NRK om at kemnere over store deler av landet de siste månedene har samarbeidet om et felles bokettersyn av alle landets ishockeyklubber . Kemnerne har aldri før hatt en slik aksjon mot en hel idrettsgren.

Ishockeypresident Gerhard Nilsen er bekymret over hva kemnerne kan komme til å finne når det endelige resultatet av aksjonen er klart om noen uker.

I den grad det er begått feil i innrapporteringen av skatt, velger Nilsen å tro at det skyldes uvitenhet fremfor et ønske om å jukse.

– Mye feil

Nilsen får støtte av mannen som i løpet av det siste året har fulgt bokettersynet fra to klubber. Toppdommer Svein Erik Edvartsen jobbet tidligere i Storhamar, og nå er han i Lørenskog.

På direkte spørsmål om det har vært funnet mye feil i de to klubbene, svarer Edvartsen kontant:

– Ja.

Og han utdyper.

– Alle klubbene har likviditetsutfordringer. Nå er spillerkontraktene 100 prosent på stell både i Lørenskog og i Storhamar. Der må vi være så ærlige å si at det har vært en ryddejobb å gjøre i alle fall i de to klubbene. Jeg kan ikke uttale meg om de åtte andre klubbene i eliteserien, men det vil overraske meg hvis alt er på stell også der, sier Edvartsen.

Lørenskog startet denne sesongen med 20 poengs poengstraff siden de ikke hadde søkt om lisens innen fristen. Da Edvartsen i sommer ble ansatt, var en viktig del av jobben å rydde opp i diverse rot i administrasjonen.

– I Lørenskog kjøper vi regnskapstjenester fra et eksternt firma. Våre kontaktpersoner i disse selskapene ble hyllet under vårt kick-off for en utmerket jobb. Nå har vi meget godt og kvalifisert personell på økonomisiden i Lørenskog. Problemet her har vært en fryktelig dårlig administrativ ledelse, noe de fleste som er interessert i ishockey har fått med seg, sier Edvartsen.

– Oilers har ingenting å frykte

En klubb som har jobbet mye med å profesjonalisere driften de siste årene, er fjorårets mestere Stavanger Oilers. Klubbeier Tore Christiansen frykter ikke resultatet av den pågående kemneraksjonen.

– Stavanger Oilers har ingen ting å frykte. Skulle de finne feil i bøkene takker vi for det og retter opp feilene. Men vi har ingen grunn til å frykte noe , sier Christiansen til NRK Rogaland.

Han mener imidlertid det er trist hvis en slik aksjon avdekker en ukultur i norsk ishockey.

– Jeg vil ikke forhåndsdømme noen, eller tro det ene eller det andre. Men om de skulle finne mye grums blir jeg lei meg, sier han.

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær frykter ikke at resultatet av det koordinerte bokettersynet vil avdekke noe alvorlig i hans klubb.

– Jeg synes det er veldig bra at de kommer, og det er bra hvis dette gjør at rutinene blir skjerpet, sier han.

– Målet er å veilede klubbene

Oslo-kemner Astri Marija Rosenqvist sa til NRK tidligere i dag at de regner med å finne feil når de gjør slike ettersyn, men vil foreløpig ikke si noe om funnene de har gjort i Hockey-Norge.

Videre sier hun at i tillegg til å avdekke feil, er målet med aksjonen også å veilede klubbene.

– Vi har sett at det har vært en del feil i fotballen, og derfor har vi funnet ut at vi vil se på andre deler av idretten også, sier hun om bakgrunnen for aksjonen.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal