NRK Meny
Normal

Edvartsen: – Det er bare å beklage og legge seg helt flat

En angrende og selvkritisk Svein-Erik Edvartsen lover å endre seg for å komme tilbake. Planen er å dømme det han kan denne sesongen.

Edvartsen

VIL TILBAKE: – Jeg har en stor jobb å gjøre for å endre min kommunikasjonsform så den blir mer spiselig for alle, ser Svein-Erik Edvartsen. Han har vil tilbake å dømme toppfotball neste sesong.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er ikke slik at alle andre tar feil og jeg har rett, sier en selvkritisk Svein-Erik Edvartsen til TV 2.

I et lengre intervju med kanalen før tirsdagens 16. mai-runde legger den mye omtalte toppdommeren seg helt flat etter den betente dommerkonflikten.

37-åringen hevder han angrer på at han har sendt meldinger som kolleger opplever som mobbing.

– Det er bare å legge seg helt flat for at jeg sendte de meldingene. Jeg beklager på det sterkeste, sier han.

– Vondt og sårende

FIFA-dommer Reidar Gundersen snakker ut

STÅR FREM: FIFA-dommer Reidar Gundersen forteller om hendelser hvor Svein-Erik Edvartsen har skjelt han ut foran andre dommerkolleger. I tillegg legger Gundersen frem SMS-korrespondanse mellom han og Edvartsen.

For to uker siden sto FIFA-dommer Reidar Gundersen frem i flere medier, blant annet NRK, og fortalte at både han og flere andre dommere føler seg mobbet av Svein-Erik Edvartsen, blant annet gjennom flere meldinger han har sendt både på mobil og sosiale medier.

– For min del gikk det på «bytt jobb, slutt i jobben, meld forfall». Jeg har fått lese at andre har fått andre meldinger. Det er vondt, og det er sårende. Det vondeste er å se kollegene som har blitt utsatt for det. Å være vitne til at kollegaen din blir skjelt ut i garderoben fordi de har gjort en feil, under dekke av åpenhet, takhøyde og ærlighet. Når du prøver å holde konstruktiv dialog på saken og blir avfeid, sa Gundersen til NRK:

Her er et eksempel på meldinger en anonym dommer har fått fra Edvartsen:

Tekst-meldinger

MELDINGER: NRK har fått tilgang til denne samtalen mellom Edvartsen og den anonyme toppdommeren.

Foto: Skjermdump

– Aldri til hensikt å mobbe

Dommerkonflikten har pågått helt siden Edvartsen ble vraket til første serierunde i mars. Det toppet seg da dommerforeningen krevde Edvartsens avgang etter et fellesmøte med alle eliteseriedommerne i slutten av april.

Nå snakker Edvartsen for første gang ut om konflikten som førte til at han ikke får dømme mer i 2017.

– Jeg har en stor jobb å gjøre for å endre min kommunikasjonsform så den blir mer spiselig for alle, sier han til TV 2, og legger til:

– Jeg har aldri hatt til hensikt å trakassere eller mobbe.

Vil ikke fjerne Hauge

Edvartsen er enig med NFF om å ikke dømme flere toppkamper denne sesongen, mot at han likevel får betalt for å ikke lide noe økonomisk tap.

Dommeren sier han er innstilt på å komme tilbake til toppnivå og at han garantert skal dømme kamper på lavere nivåer denne sesongen, men foreløpig er det ikke bestemt hvor.

Han tar sin del av ansvaret for dommerkonflikten, men ikke alt.

– Jeg vil ikke ta hundre prosent av ansvaret, sier han og hevder han aldri har hatt til intensjon om å fjerne dommersjef Terje Hauge.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal