Edvartsen: – Det er bare å beklage og legge seg helt flat

En angrende og selvkritisk Svein-Erik Edvartsen lover å endre seg for å komme tilbake. Planen er å dømme det han kan denne sesongen.

Edvartsen

VIL TILBAKE: – Jeg har en stor jobb å gjøre for å endre min kommunikasjonsform så den blir mer spiselig for alle, ser Svein-Erik Edvartsen. Han har vil tilbake å dømme toppfotball neste sesong.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er ikke slik at alle andre tar feil og jeg har rett, sier en selvkritisk Svein-Erik Edvartsen til TV 2.

I et lengre intervju med kanalen før tirsdagens 16. mai-runde legger den mye omtalte toppdommeren seg helt flat etter den betente dommerkonflikten.

37-åringen hevder han angrer på at han har sendt meldinger som kolleger opplever som mobbing.

– Det er bare å legge seg helt flat for at jeg sendte de meldingene. Jeg beklager på det sterkeste, sier han.

– Vondt og sårende

FIFA-dommer Reidar Gundersen snakker ut

STÅR FREM: FIFA-dommer Reidar Gundersen forteller om hendelser hvor Svein-Erik Edvartsen har skjelt han ut foran andre dommerkolleger. I tillegg legger Gundersen frem SMS-korrespondanse mellom han og Edvartsen.

For to uker siden sto FIFA-dommer Reidar Gundersen frem i flere medier, blant annet NRK, og fortalte at både han og flere andre dommere føler seg mobbet av Svein-Erik Edvartsen, blant annet gjennom flere meldinger han har sendt både på mobil og sosiale medier.

– For min del gikk det på «bytt jobb, slutt i jobben, meld forfall». Jeg har fått lese at andre har fått andre meldinger. Det er vondt, og det er sårende. Det vondeste er å se kollegene som har blitt utsatt for det. Å være vitne til at kollegaen din blir skjelt ut i garderoben fordi de har gjort en feil, under dekke av åpenhet, takhøyde og ærlighet. Når du prøver å holde konstruktiv dialog på saken og blir avfeid, sa Gundersen til NRK:

Her er et eksempel på meldinger en anonym dommer har fått fra Edvartsen:

Tekst-meldinger

MELDINGER: NRK har fått tilgang til denne samtalen mellom Edvartsen og den anonyme toppdommeren.

Foto: Skjermdump

– Aldri til hensikt å mobbe

Dommerkonflikten har pågått helt siden Edvartsen ble vraket til første serierunde i mars. Det toppet seg da dommerforeningen krevde Edvartsens avgang etter et fellesmøte med alle eliteseriedommerne i slutten av april.

Nå snakker Edvartsen for første gang ut om konflikten som førte til at han ikke får dømme mer i 2017.

– Jeg har en stor jobb å gjøre for å endre min kommunikasjonsform så den blir mer spiselig for alle, sier han til TV 2, og legger til:

– Jeg har aldri hatt til hensikt å trakassere eller mobbe.

Vil ikke fjerne Hauge

Edvartsen er enig med NFF om å ikke dømme flere toppkamper denne sesongen, mot at han likevel får betalt for å ikke lide noe økonomisk tap.

Dommeren sier han er innstilt på å komme tilbake til toppnivå og at han garantert skal dømme kamper på lavere nivåer denne sesongen, men foreløpig er det ikke bestemt hvor.

Han tar sin del av ansvaret for dommerkonflikten, men ikke alt.

– Jeg vil ikke ta hundre prosent av ansvaret, sier han og hevder han aldri har hatt til intensjon om å fjerne dommersjef Terje Hauge.

Siste nytt

 • Knallsterk 5000 i Oregon

  Med tiden 12.47,20 løp kanadiske Mohammed Ahmed (i front på bildet fra VM-finalen i fjor) den tiende beste 5000-meteren i historien da han vant et stevne i Portland, Oregon, natt til lørdag. Hans gamle personlige rekord var på 12.58,16.

  Sist noen løp så fort på 5000 meter, var under Diamond League-finalen i 2018, der etiopiske Selemon Barega vant på 12.43.02. Verdensrekorden på 12.37,35 tilhører Kenensia Bekele, også han fra Etiopia.

  Henrik Ingebrigtsen hadde årsbeste i verden på 5000 meter da han gjorde 13.19,65 på Bislett 29. juni. Den tiden holder nå til en tiendeplass på årsbestelista. Skal Ingebrigtsen-familien ta tilbake toppen, krever det en solid norsk rekord. Jakob Ingebrigtsens norske rekord er nemlig på 13.02,03.

  fkzaxN9Y9L0
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Fotballegenden Jack Charlton er død

  Den tidligere fotballspilleren, Jack Charlton (85), er død, melder flere engelske medier lørdag.

  Charlton spilte for Leeds hele sin karriere, og står oppført med hele 773 kamper for klubben.

  Forsvareren spilte England da de vant VM i 1966. Han har siden vært trener og manager, blant annet landslagstrener for Irland.

  Charlton døde etter lang tids sykdom, skriver Sky Sports.

  Jack Charlton
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Verdensmester (27) død

  Den nederlanske kortbaneløperen Lara van Ruijven (27) døde på sykehus etter å ha blitt behandlet på et fransk sykehus for en såkalt autoimmun sykdom, melder VG.

  Det var nederlandske Telegraf som først meldte at hun har ligget i koma siden 29. juni. Hun ble sendt til behandling på et fransk sykehus fire dager tidligere etter å ha følt seg syk under en treningsleir i Pyreneene.

  Speedskating Obit Van Ruijven
  Foto: Zsolt Czegledi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal