Edvartsen: – Det er bare å beklage og legge seg helt flat

En angrende og selvkritisk Svein-Erik Edvartsen lover å endre seg for å komme tilbake. Planen er å dømme det han kan denne sesongen.

Edvartsen

VIL TILBAKE: – Jeg har en stor jobb å gjøre for å endre min kommunikasjonsform så den blir mer spiselig for alle, ser Svein-Erik Edvartsen. Han har vil tilbake å dømme toppfotball neste sesong.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er ikke slik at alle andre tar feil og jeg har rett, sier en selvkritisk Svein-Erik Edvartsen til TV 2.

I et lengre intervju med kanalen før tirsdagens 16. mai-runde legger den mye omtalte toppdommeren seg helt flat etter den betente dommerkonflikten.

37-åringen hevder han angrer på at han har sendt meldinger som kolleger opplever som mobbing.

– Det er bare å legge seg helt flat for at jeg sendte de meldingene. Jeg beklager på det sterkeste, sier han.

– Vondt og sårende

FIFA-dommer Reidar Gundersen snakker ut

STÅR FREM: FIFA-dommer Reidar Gundersen forteller om hendelser hvor Svein-Erik Edvartsen har skjelt han ut foran andre dommerkolleger. I tillegg legger Gundersen frem SMS-korrespondanse mellom han og Edvartsen.

For to uker siden sto FIFA-dommer Reidar Gundersen frem i flere medier, blant annet NRK, og fortalte at både han og flere andre dommere føler seg mobbet av Svein-Erik Edvartsen, blant annet gjennom flere meldinger han har sendt både på mobil og sosiale medier.

– For min del gikk det på «bytt jobb, slutt i jobben, meld forfall». Jeg har fått lese at andre har fått andre meldinger. Det er vondt, og det er sårende. Det vondeste er å se kollegene som har blitt utsatt for det. Å være vitne til at kollegaen din blir skjelt ut i garderoben fordi de har gjort en feil, under dekke av åpenhet, takhøyde og ærlighet. Når du prøver å holde konstruktiv dialog på saken og blir avfeid, sa Gundersen til NRK:

Her er et eksempel på meldinger en anonym dommer har fått fra Edvartsen:

Tekst-meldinger

MELDINGER: NRK har fått tilgang til denne samtalen mellom Edvartsen og den anonyme toppdommeren.

Foto: Skjermdump

– Aldri til hensikt å mobbe

Dommerkonflikten har pågått helt siden Edvartsen ble vraket til første serierunde i mars. Det toppet seg da dommerforeningen krevde Edvartsens avgang etter et fellesmøte med alle eliteseriedommerne i slutten av april.

Nå snakker Edvartsen for første gang ut om konflikten som førte til at han ikke får dømme mer i 2017.

– Jeg har en stor jobb å gjøre for å endre min kommunikasjonsform så den blir mer spiselig for alle, sier han til TV 2, og legger til:

– Jeg har aldri hatt til hensikt å trakassere eller mobbe.

Vil ikke fjerne Hauge

Edvartsen er enig med NFF om å ikke dømme flere toppkamper denne sesongen, mot at han likevel får betalt for å ikke lide noe økonomisk tap.

Dommeren sier han er innstilt på å komme tilbake til toppnivå og at han garantert skal dømme kamper på lavere nivåer denne sesongen, men foreløpig er det ikke bestemt hvor.

Han tar sin del av ansvaret for dommerkonflikten, men ikke alt.

– Jeg vil ikke ta hundre prosent av ansvaret, sier han og hevder han aldri har hatt til intensjon om å fjerne dommersjef Terje Hauge.

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal