NRK Meny
Normal

Edvartsen hardt ut mot NFF: «Heksejakt» og «drittpakker»

Den tidligere toppdommeren langer ut mot sin tidligere arbeidsgiver Norges Fotballforbund på sosiale medier.

Svein-Erik Edvartsen

BRYTER TAUSHETEN: Den tidligere toppdommeren langer ut mot sin tidligere arbeidsgiver.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Kjære alle sammen. Jeg har ikke mulighet til å svare alle, men tusen takk for utrolig støtte denne uken.

Slik åpner Svein-Erik Edvartsen innlegget på Facebook torsdag morgen. 38-åringen lenker til en VG-artikkel, hvor NFF-topp Pål Bjerketvedt totalslakter Edvartsen i en feilsendt e-post.

– Hva hadde du tenkt hvis toppsjefen der du jobbet hadde omtalt deg slik skriftlig til alle avdelingsledere, kjøpte deg ut av en av dine kontrakter 2,5 uker senere, og prøvde å kjøpe deg ut av din sivile jobb under en uke etter det første utløpet? spør Edvartsen.

– Da John Christian Elden avslo det siste på mine vegne fortsatte heksejakten, drittpakkene i media, og falske beskyldninger, frem til de uten grunn sparket meg, fortsetter den mye omtalte 38-åringen.

Svein-Erik Edvartsen

UT PÅ NFF: Svein-Erik Edvartsen går hardt ut mot sin tidligere arbeidsgiver på sosiale medier.

Foto: Faksimilie / Facebook

Ferdig i Norges Fotballforbund

Tidligere denne uken ble Edvartsen sparket fra jobben som seksjonsleder i Norges Fotballforbund. Han får heller ikke fortsette som toppdommer neste sesong.

NFF skal i forbindelse med Edvartsen-saken ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten i vår. Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere disse selv.

– Det blir tøft å stå opp mot et milliardkonsern som følgelig har mye større muskler enn meg, men jeg tar nå denne kampen en gang for alle. Igjen: Takk for all støtte, avslutter Edvartsen.

Konfrontert med kritikken fra Edvartsen, svarer kommunikasjonsdirektør, Svein Graff, i Fotballforbundet slik:

– NFF respekterer Svein-Erik Edvartsens rett til å forsvare seg og sin sak. Samtidig som han beskriver et virkelighetsbilde vi ikke kjenner oss igjen i. NFF har avsluttet Edvartsens arbeidsforhold med umiddelbar virkning på grunn av grovt pliktbrudd og annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen. Det er hva saken dreier seg om.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal