NRK Meny
Normal

Edvartsen droppet igjen: – Det står ikke på meg

Svein-Erik Edvartsen er også blitt droppet fra å dømme den tredje serierunden av Eliteserien til tross for oppvaskmøtet i forrige uke.

Svein-Erik Edvartsen

VRAKET IGJEN: Svein-Erik Edvartsen får heller ikke dømme den tredje serierunden av Eliteserien.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Det står ikke på meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Svein Erik Edvartsen til NRK.

Den pågående saken mellom dommerprofilen og dommersjef Terje Hauge har fått stor oppmerksomhet i mediene den siste tiden.

Terje Hauge

DOMMERSJEF: Terje Hauge.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Edvartsen ble først vraket som hoveddommer til eliteseriestarten og den andre serierunden, som spilles denne uka.

– Avhengig av gjensidig tillit

Nå har han igjen fått beskjed om at han må stå over helgens serierunde. Bakgrunnen for vrakingen er en pågående konflikt mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge.

I en pressemelding sendt torsdag ble det hevdet at Edvartsen og dommersjefen hadde blitt enige om en forståelse av hverandres roller.

Nå ser det ut som om det fortsatt er knute på tråden.

– Vi er avhengig av gjensidig tillit i dommermiljøet. Det arbeides for å etablere den, men vi erkjenner at det nok tar noe lengre tid enn først antatt, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i NFF, til Fotball.no.

Fisketjønn ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK. Dommersjef Terje Hauge har foreløpig ikke besvart NRKs gjentatte henvendelser.

Bakgrunnen for konflikten

Edvartsen har tidligere forklart til Nettavisen at han tror konflikten handler om to punkter:

At han har vært kritisk til Hauges beslutning om å vrake Rune Pedersen som Edvartsens personlige mentor, samt hans misnøye med «teamsammensetning hva angår meg som dommer».

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag