NRK Meny
Normal

Edvartsen droppet igjen: – Det står ikke på meg

Svein-Erik Edvartsen er også blitt droppet fra å dømme den tredje serierunden av Eliteserien til tross for oppvaskmøtet i forrige uke.

Svein-Erik Edvartsen

VRAKET IGJEN: Svein-Erik Edvartsen får heller ikke dømme den tredje serierunden av Eliteserien.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Det står ikke på meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Svein Erik Edvartsen til NRK.

Den pågående saken mellom dommerprofilen og dommersjef Terje Hauge har fått stor oppmerksomhet i mediene den siste tiden.

Terje Hauge

DOMMERSJEF: Terje Hauge.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Edvartsen ble først vraket som hoveddommer til eliteseriestarten og den andre serierunden, som spilles denne uka.

– Avhengig av gjensidig tillit

Nå har han igjen fått beskjed om at han må stå over helgens serierunde. Bakgrunnen for vrakingen er en pågående konflikt mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge.

I en pressemelding sendt torsdag ble det hevdet at Edvartsen og dommersjefen hadde blitt enige om en forståelse av hverandres roller.

Nå ser det ut som om det fortsatt er knute på tråden.

– Vi er avhengig av gjensidig tillit i dommermiljøet. Det arbeides for å etablere den, men vi erkjenner at det nok tar noe lengre tid enn først antatt, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i NFF, til Fotball.no.

Fisketjønn ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK. Dommersjef Terje Hauge har foreløpig ikke besvart NRKs gjentatte henvendelser.

Bakgrunnen for konflikten

Edvartsen har tidligere forklart til Nettavisen at han tror konflikten handler om to punkter:

At han har vært kritisk til Hauges beslutning om å vrake Rune Pedersen som Edvartsens personlige mentor, samt hans misnøye med «teamsammensetning hva angår meg som dommer».

Siste nytt

 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Ruud faller på verdensrankingen

  Tennisspiller Casper Ruud går fem plasser ned på den siste ATP-rankingen og er nå på 143. plass. Rafael Nadal beholder posisjonen som verdensener. Nordmannen er for tiden i USA og forbereder seg til kvalifiseringen til US Open.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Carlsen vant etter maratonparti

  Etter hele seks og en halv time klarte endelig Magnus Carlsen å ta innersvingen på Sergej Karjakin og vinne i Sinquefield Cup i sjakk i USA. – Jeg er veldig glad nå. Jeg gjorde alt, sa Carlsen i intervjuet etterpå ifølge NTB.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd