NRK Meny
Normal

Edvartsen droppet igjen: – Det står ikke på meg

Svein-Erik Edvartsen er også blitt droppet fra å dømme den tredje serierunden av Eliteserien til tross for oppvaskmøtet i forrige uke.

Svein-Erik Edvartsen

VRAKET IGJEN: Svein-Erik Edvartsen får heller ikke dømme den tredje serierunden av Eliteserien.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Det står ikke på meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Svein Erik Edvartsen til NRK.

Den pågående saken mellom dommerprofilen og dommersjef Terje Hauge har fått stor oppmerksomhet i mediene den siste tiden.

Terje Hauge

DOMMERSJEF: Terje Hauge.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Edvartsen ble først vraket som hoveddommer til eliteseriestarten og den andre serierunden, som spilles denne uka.

– Avhengig av gjensidig tillit

Nå har han igjen fått beskjed om at han må stå over helgens serierunde. Bakgrunnen for vrakingen er en pågående konflikt mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge.

I en pressemelding sendt torsdag ble det hevdet at Edvartsen og dommersjefen hadde blitt enige om en forståelse av hverandres roller.

Nå ser det ut som om det fortsatt er knute på tråden.

– Vi er avhengig av gjensidig tillit i dommermiljøet. Det arbeides for å etablere den, men vi erkjenner at det nok tar noe lengre tid enn først antatt, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i NFF, til Fotball.no.

Fisketjønn ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK. Dommersjef Terje Hauge har foreløpig ikke besvart NRKs gjentatte henvendelser.

Bakgrunnen for konflikten

Edvartsen har tidligere forklart til Nettavisen at han tror konflikten handler om to punkter:

At han har vært kritisk til Hauges beslutning om å vrake Rune Pedersen som Edvartsens personlige mentor, samt hans misnøye med «teamsammensetning hva angår meg som dommer».

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale