Edvartsen droppet igjen: – Det står ikke på meg

Svein-Erik Edvartsen er også blitt droppet fra å dømme den tredje serierunden av Eliteserien til tross for oppvaskmøtet i forrige uke.

Svein-Erik Edvartsen

VRAKET IGJEN: Svein-Erik Edvartsen får heller ikke dømme den tredje serierunden av Eliteserien.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Det står ikke på meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Svein Erik Edvartsen til NRK.

Den pågående saken mellom dommerprofilen og dommersjef Terje Hauge har fått stor oppmerksomhet i mediene den siste tiden.

Terje Hauge

DOMMERSJEF: Terje Hauge.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Edvartsen ble først vraket som hoveddommer til eliteseriestarten og den andre serierunden, som spilles denne uka.

– Avhengig av gjensidig tillit

Nå har han igjen fått beskjed om at han må stå over helgens serierunde. Bakgrunnen for vrakingen er en pågående konflikt mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge.

I en pressemelding sendt torsdag ble det hevdet at Edvartsen og dommersjefen hadde blitt enige om en forståelse av hverandres roller.

Nå ser det ut som om det fortsatt er knute på tråden.

– Vi er avhengig av gjensidig tillit i dommermiljøet. Det arbeides for å etablere den, men vi erkjenner at det nok tar noe lengre tid enn først antatt, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i NFF, til Fotball.no.

Fisketjønn ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK. Dommersjef Terje Hauge har foreløpig ikke besvart NRKs gjentatte henvendelser.

Bakgrunnen for konflikten

Edvartsen har tidligere forklart til Nettavisen at han tror konflikten handler om to punkter:

At han har vært kritisk til Hauges beslutning om å vrake Rune Pedersen som Edvartsens personlige mentor, samt hans misnøye med «teamsammensetning hva angår meg som dommer».

Siste nytt

 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Ruud falt på verdensrankingen

  Casper Ruud faller fire plasser på den ferske verdensrankingen i tennis. Han er nå nummer 98. Ruuds 94.-plass på den forrige rankingen var karrierebeste og første gang 20-åringen var inne blant de 100 beste.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal