Edvald mistet kjedet: – Dette var surt

Edvald Boasson Hagen giret om for å få større fart i innspurten. Så mistet han kjedet en kilometer før mål.

Alexis Vuillermoz vant dagens Tour-etappe. Han rykket i den siste bakken og var klart foran over mål. Martin, Valverde og Sagan fulgte deretter. Kommentator: Carl Andreas Wold.

TRÅKKET FRA ALLE: Alexis Vuillermoz slo til i den siste stigningen og gikk over målstreken i ensom majestet til en overraskende og populær hjemmeseier (bilde fra TV 2)

– Veldig synd. Jeg følte meg bra og satt godt framme. Så mistet jeg kjedet, forteller han til NRK.

Han skulle gire opp i bakken da siste kilometeren begynte.

– Det var kanskje litt for bratt. Jeg prøvde på å gire, og da datt kjedet av. Dermed falt jeg bakover i feltet og tapte alt. Jeg hadde kanskje ikke vunnet, men jeg skulle vært med mye lenger oppe. Dette var surt.

Han trillet i mål over ett minutt bak vinneren, som nummer 53. – Jeg satt på hjulet til Peter Sagan, og følte at jeg kunne være med og kjempe, sa han. Sagan kom inn på fjerdeplass.

Boasson Hagen sier han hadde forhåpninger foran dagens etappe, og at han også var godt med og hadde krefter igjen. Så var uhellet ute.

– Hvordan føles det?

– Ikke noe særlig, svarer 28-åringen.

Han erkjenner at han giret på feil tidspunkt i bakken.

– Man skal vel helst ikke gire når han har så mye trøkk i pedalene.

Rykket fra i siste bakken

Franske Alexis Vuillermoz rykket i den siste bakken og tok en populær seier på lørdagens etappe.

Vuillermoz krysset mållinja fem sekunder foran Daniel Martin og ti foran hovedfeltet der Alejandro Valverde var raskest.

Den 27 år gamle franske tidligere terrengrytteren tok sin første etappeseier i Tour de France.

Chris Froome satt også i hovedfeltet. Han beholder dermed den gule ledertrøya, 11 sekunder foran Peter Sagan. Sagan leder i kampen om den grønne trøya.

Lørdagens taper ble nok Vincenzo Nibali. Fjorårsvinneren måtte slippe hovedfeltet i den tunge avslutningsbakken, og tapte ti sekunder til de andre sammenlagtfavorittene.

– Nå blir det «treningsleir»

Alexander Kristoff ble nummer 118 i dag, 5.42 minutter bak vinneren. Han har ingen sjanser før avslutningsetappen i Paris 26. juli.

– Da blir det en treningsleir i Frankrike de neste ukene, gliser Kristoff. Han skal gjennom fjelletappene i Alpene og Pyreneene under sin «treningsleir».

– Jeg tror jeg skal komme meg gjennom, sier han til TV 2.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal