Edvald mistet kjedet: – Dette var surt

Edvald Boasson Hagen giret om for å få større fart i innspurten. Så mistet han kjedet en kilometer før mål.

Alexis Vuillermoz vant dagens Tour-etappe. Han rykket i den siste bakken og var klart foran over mål. Martin, Valverde og Sagan fulgte deretter. Kommentator: Carl Andreas Wold.

TRÅKKET FRA ALLE: Alexis Vuillermoz slo til i den siste stigningen og gikk over målstreken i ensom majestet til en overraskende og populær hjemmeseier (bilde fra TV 2)

– Veldig synd. Jeg følte meg bra og satt godt framme. Så mistet jeg kjedet, forteller han til NRK.

Han skulle gire opp i bakken da siste kilometeren begynte.

– Det var kanskje litt for bratt. Jeg prøvde på å gire, og da datt kjedet av. Dermed falt jeg bakover i feltet og tapte alt. Jeg hadde kanskje ikke vunnet, men jeg skulle vært med mye lenger oppe. Dette var surt.

Han trillet i mål over ett minutt bak vinneren, som nummer 53. – Jeg satt på hjulet til Peter Sagan, og følte at jeg kunne være med og kjempe, sa han. Sagan kom inn på fjerdeplass.

Boasson Hagen sier han hadde forhåpninger foran dagens etappe, og at han også var godt med og hadde krefter igjen. Så var uhellet ute.

– Hvordan føles det?

– Ikke noe særlig, svarer 28-åringen.

Han erkjenner at han giret på feil tidspunkt i bakken.

– Man skal vel helst ikke gire når han har så mye trøkk i pedalene.

Rykket fra i siste bakken

Franske Alexis Vuillermoz rykket i den siste bakken og tok en populær seier på lørdagens etappe.

Vuillermoz krysset mållinja fem sekunder foran Daniel Martin og ti foran hovedfeltet der Alejandro Valverde var raskest.

Den 27 år gamle franske tidligere terrengrytteren tok sin første etappeseier i Tour de France.

Chris Froome satt også i hovedfeltet. Han beholder dermed den gule ledertrøya, 11 sekunder foran Peter Sagan. Sagan leder i kampen om den grønne trøya.

Lørdagens taper ble nok Vincenzo Nibali. Fjorårsvinneren måtte slippe hovedfeltet i den tunge avslutningsbakken, og tapte ti sekunder til de andre sammenlagtfavorittene.

– Nå blir det «treningsleir»

Alexander Kristoff ble nummer 118 i dag, 5.42 minutter bak vinneren. Han har ingen sjanser før avslutningsetappen i Paris 26. juli.

– Da blir det en treningsleir i Frankrike de neste ukene, gliser Kristoff. Han skal gjennom fjelletappene i Alpene og Pyreneene under sin «treningsleir».

– Jeg tror jeg skal komme meg gjennom, sier han til TV 2.

Sportsnyheter

Spania med nok ein EM-smell: – Dei skremmer ingen lenger

Spania fekk kritikk for å ikkje setje sjansane sine mot Sverige. Mot Polen haldt dei fram i same spor.

Löw lyttet ikke til legendenes krav – svarte med festfotball

Eksperter og tidligere spillere ba Joachim Löw om å bytte formasjonen etter tapet i åpningskampen mot Frankrike. Men Tyskland-sjefen sto på sitt, stilte med samme lagoppstilling og knuste de regjerende europamesterne.

Siste nytt

 • Kloster snuste på OL-kravet

  Friidrettsprofilen Line Kloster vant lørdag 400 meter hekk under et internasjonalt stevne i Madrid. Hun var nær OL-kravet.

  Kloster ble klokket inn til tiden 55,61 sekunder. Det er årsbeste for hennes del og bare 22 hundredeler bak OL-kravet.

  Portugisiske Vera Barbosa ble nummer to, men var klart slått. Hun fikk tiden 56,46. Italienske Yadisleidy Pedroso fulgte deretter på 56,75.

  Klosters vinnertid er bare 12 hundredeler bak hennes personlige rekord. Det er også den 11. beste tiden i Europa i år.

  Friidrettsprofilen kan komme seg til Tokyo-OL på ranking, selv om hun ikke skulle klare kravet. Da må hun levere flere sterke prestasjoner i tiden som kommer.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ishockey: Norsk seier i para-VM

  Norge slo Italia 4-3 etter straffeslag på første dag av para-VM i ishockey. Audun Bakke ble tremålsscorer i tsjekkiske Ostrava.

  Det norske laget var best i straffeslagkonkurransen. Der scoret både Bakke og Ola Bye Øiseth, mens det ble bom for italienerne.

  I selve kampen ordnet Bakke to mål med 39 sekunders mellomrom i første periode, men Italia skulle slå hardt tilbake. I tredje periode kom det tre italienske mål på rappen, og med noen få minutter igjen styrte Norge mot tap på første VM-dag.

  Bakke skulle imidlertid komme det norske laget til unnsetning. Med sin 3-3-scoring tvang han fram spilleforlengelse, og på straffer var Norge sterkest.

  De norske spillerne møter Slovakia søndag og Russland tirsdag i de to siste gruppekampene.

 • Myhre og Kvalvåg leverte i lag-EM

  Norge endte på åttendeplass med 134 poeng etter første dag i lag-EM i friidrett i rumenske Cluj-Napoca. Finland har samme poengsum, men holder plassen over.

  Med 175 poeng leder Nederland over Tsjekkia og Hviterussland med henholdsvis 160.5 og 158 poeng.

  Av utøverne som utmerket seg tar vi med oss Magnus Tuv Myhre som vant 5000-meteren foran belgiske Michael Somers som jaget hardt de siste hundre meterne.

  Ferdinand Kvan Edman satte ny personlig rekord på 1500 meter med tiden 3.38,63 og forbedret sin personlige rekord med én hundredel.

  Hedda Kvalvåg leverte sitt beste utendørshopp i tresteg noensinne og endte på 13 blank. Det holdt dessverre ikke til topplassering.

  I lengdekonkurransen for menn endte Ingar Kiplesund på sjetteplass med 7,63 meter, mens Jon Nerdal ble femtemann i slegge med et lengstekast på 67,53 meter.

  I spydkonkurransen for kvinner kastet USA-baserte Marie-Therese Obst 57,07 og ble nummer tre. OL-aktuelle Marcus Thomsen endte på samme plassering i kule for menn med 19,90. I tresteg for kvinner satte Hedda Kvalvåg personlig rekord med 13,00 meter. Det ga sjuendeplass.

  De største norske friidrettsstjernene, med Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm i spissen, deltar ikke i lag-EM i Romania.

  20 av 40 øvelser ble gjennomført lørdag. Søndag gjennomføres de 20 siste.

  Hedda Kvalvåg
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal