NRK Meny
Normal

Edvald håper på mer jubel

Edvald Boasson Hagen ser at den nest siste etappen i Giro d'Italia kan passe for han.

Edvald Boasson Hagen
Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

Nordmannen har hatt en dalende kurve på den siste delen av Giroen etter at han startet etapperittet over alles forventning.

Boasson Hagen vant den sjuende etappen og var også langt fremme på flere av de andre etappene tidlig i løpet. De siste dagene har han stort sett konsentrert seg om å være hjelperytter og bruke minst mulig krefter.

- Jeg hadde forventet at det skulle bli tungt og hardt, og det har det også vært, men jeg synes at jeg har taklet det bra. Både hodet og beina er slitne, men det skal bli veldig godt å fullføre, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

Han vil også forsøke å vise at han ikke er helt tom for krefter på den nest siste etappen. Lørdagens skal syklistene ut på en 203 kilometer lange og flat etappe fra Napoli til Anagni.

Løypeprofil 20. etappe (ekstern lenke)

- Jeg skal gjøre det så godt som mulig. Jeg håper at det kan bli en spurt og at jeg kan få til noen ting. Det er likevel mye som kan skje i en spurt, så jeg tør ikke love noen ting, sier 22-åringen videre.

Er dette en etappe som passer deg?

- Det er i alle fall større sjanse der enn det var på fredagens etappe. Så det er i morgen det må skje, hvis jeg skal få et bra resultat på de to gjenstående etappene, sier Columbia-High Road-rytteren.

- Jeg er allikevel veldig godt fornøyd med det jeg har fått til i Giroen, så jeg blir ikke skuffet hvis det ikke skulle gå så bra på de to siste etappene, legger han til.

Tett i toppen

Danilo Di Luca bli fulgt av Denis Mentsjov

Danilo Di Luca bli fulgt av Denis Mentsjov

Foto: STEFANO RELLANDINI / REUTERS

I sammendraget står kampen mellom russiske Denis Mentsjov og hjemmehåpet Danilo Di Luca. Mentsjov leder med 18 små sekunder og vil gjøre alt for å holde Di Luca bak seg lørdagens etappe. Boasson Hagen tør ikke gjette hvordan duellen i toppen ender.

- Det er veldig tett mellom Di Luca og Mentsjov, så jeg tør ikke si hvem som vinner sammenlagt. Morgendagen blir nok avgjørende og Di Luca må nok vinne spurten hvis han skal klare det og få noen bonussekunder, avslutter Edvald Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund