Boasson Hagen brøt i høydramatisk OL-ritt

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Det ble ingen norsk jubel da både Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm brøt under lørdagens OL-ritt i Rio. Men dramatikk ble det i aller høyeste grad.

Edvald Boasson Hagen

FULLFØRTE IKKE: Både Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm brøt dagens etappe i Rio.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det var knalltøft, som jeg sa på forhånd at det kom til å bli. Det var et hardt løp og det var ikke min dag i dag, sa Edvald Boasson Hagen til NRK etter å ha brutt etappen under lørdagens landeveisritt i Rio.

For med omkring 70 kilometer igjen av rittet brøt Edvald Boasson Hagen løpet. I følge nordmannen selv var grunnen til at han ikke fullførte enkel.

– Fordi jeg ikke hadde bein til å følge fronten og jeg kjente på den runden jeg kjørte først at det ble tøft. Da vi kom inn i bakken, som er veldig bratt og lang, ble det for tøft, sier han.

Belgisk og dansk jubel

Edvald Boasson Hagen

TUNGT: Edvald Boasson Hagen fikk en tung åpningsdag i OL.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Belgiske Greg Van Avermaet vant rittet etter en heftig spurtduell med danske Jakob Fuglsang og polske Rafal Majka.

– Man kan vinne VM eller noen etapper i Tour de France, men det er en ting som topper alt og det er en OL-medalje. Det ble til og med gull. Det er veldig spesielt for meg og jeg nøt øyeblikket, sa Van Avermaet til NRK.

Like bak belgieren kom danske Fuglsang inn til en andreplass.

– Det føles godt. Jeg føler at jeg har vunnet sølv og ikke tapt gull, sier Fuglsang.

– Jeg er overrasket at det ble helt i toppen, men jeg visste at Jakob hadde potensialet. Det var en gledelig overraskelse og han viste klasse i dag, sier den danske landslagstreneren.

Dramatikk

Den 250 kilometer lange løypen skapte store problemer for flere av rytterne. Australske Richie Porte var blant dem som fikk et ublidt møte med den brasilianske grøftekanten.

Mest uheldig var italienske Vincenzo Nibali og colombianske Sergio Henao som kjempet i teten helt til det gjensto 12 kilometer. Et stygt møte med bakken førte til at de begge mistet muligheten til å kjempe om seieren.

Belgiske Greg van Avermaet vant etter at Nibali og Thomas falt med kun 12 kilomteter igjen av dagens ritt.

FOTO: TV 2

Skuffende norsk dag

– Nordmennene er hektet av. Det er over. Ikke noe håp om norske medaljer og topplasseringer i dette OL-rittet, sa NRKs sykkelkommentator Jann Post da det gjensto 45 kilometer.

For det ble ingen stor dag for Sven Erik Bystrøm, Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen eller Lars Petter Nordhaug.

Nordmannen som klarte å sette størst preg på rittet var Bystrøm. Sammen med fem andre ryttere gikk han i brudd etter bare 20 kilometer. Men med 50 kilometer igjen orket ikke Bystrøm mer og måtte bryte rittet.

– Jeg følte meg ikke noe særlig bra, så det var lite begahelig å være her. Jeg hadde ikke en topp dag og beina var tunge, sier Bystrøm til NRK.

Siste nytt

 • Haaland skadefri og kampklar

  Erling Braut Haaland måtte melde forfall til landslagets EM-kvalifiseringskamper mot Spania og Romania, men er nå kvitt hofteskaden han slet med.

  Ifølge den østerrikske avisen Salzburg Nachrichten deltok nordmannen på hele onsdagens trening med Salzburg, og han meldes spilleklar til lørdagens seriemøte med Sturm Graz.

  Haaland topper toppscorerlisten i den østerrikske toppserien med elleve fulltreffere så langt denne sesongen.

  I neste uke kommer Napoli på besøk til Salzburg i det som blir en toppkamp i mesterligaens gruppe E.

  Fotball, A-landslaget menn
  Foto: Tom Hansen / Tom Hansen
 • Hovland slettet 36 år gammel rekord

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i Jeju Island på 69 slag. Det var nordmannens 18. runde i touren på rad på 60-tallet, noe som er PGA-rekord. Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren på 60-tallet. Med sin 69-runde torsdag økte han rekken til 18, noe ingen andre spillere har klart siden statistikken ble offisiell i 1983.

  Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.(NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Bokser død fire dager etter kamp

  Den 27 år gamle bokseren Patrick Day (til høyre på bildet) døde onsdag, fire dager etter at han ble slått ut i tiende runde i en kamp i Chicago.

  Den amerikanske bokseren ble lørdag kveld slått ut i tiende runde i en kamp mot den tidligere olympiske bokseren Charles Conwell i Wintrust Arena i Chicago. Slaget som sendte Day i kanvasen, var så hardt at han etterpå fikk konstatert hjerneskade.

  Day ble lagt i kunstig koma, men livet sto ikke til å redde. Etter fire dager døde bokseren på sykehus.

  I et følelsesladd brev skrev motstanderen Conwell (21) at han aldri mente at noe slikt skulle skje.

  – Alt jeg ville var å vinne. Hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener noe slikt, sto det i brevet som er gjengitt av BBC. (NTB)

  Bokser Patrick Day, til høyre
  Foto: Frank Franklin II / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal